• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

sikit tips yang bes tu....

hehe

alrite

nanti kalu ada aku pm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez aku nak wat member get member dah isi tapi tak setel2 lagi ni

ko boleh tolong ?

kalau boleh nanti aku kasi detail

boleh...setakat mana aku leh tolong, aku tolong...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

boleh...setakat mana aku leh tolong, aku tolong...

hehe cayalah bro aku check kat mips tadi dah tulis Service available, installation in progress

kalau tak asyik tulis No order information je

hehe satunya staff streamyx yang rajin (pharez)

kalau semua pekeja streamyx cam ni kan bagus

customer pun senang hati

Edited by angleboy90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oraittt...cun...glad to help streamyx customer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oraittt...cun...glad to help streamyx customer...

dah habis kaa thread ni....hurmmm

:wacko: ku tension ngan streamyx ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oraittt...cun...glad to help streamyx customer...

sya ingat nak register streamyx online. tp sya kat jb. bleh ke tlg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sya ingat nak register streamyx online. tp sya kat jb. bleh ke tlg?

https://mips.tm.net.my/SelfCare/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kiter dah register streamyx...dari bulan 10/2006 lagi..tp sampai skrg xdak leh guna...bil dah sampai utk payment 2 bulan dah ni..(nk kene byr ke dak ni erkk? )...

always tepon customer service 1300 88 9515 ...tp habuk pun tak dak..buat nambah bil telekom aku jerkkk...

camner erkk..ada cadangan dak kome2 seme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kiter dah register streamyx...dari bulan 10/2006 lagi..tp sampai skrg xdak leh guna...bil dah sampai utk payment 2 bulan dah ni..(nk kene byr ke dak ni erkk? )...

always tepon customer service 1300 88 9515 ...tp habuk pun tak dak..buat nambah bil telekom aku jerkkk...

camner erkk..ada cadangan dak kome2 seme?

nasihat saya, cuba awak contact dgn pharez

dia ni ahli yg rajin tolong pasal streamyx nii..

ok??

to pharez, meh tgk sini nii.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kiter dah register streamyx...dari bulan 10/2006 lagi..tp sampai skrg xdak leh guna...bil dah sampai utk payment 2 bulan dah ni..(nk kene byr ke dak ni erkk? )...

always tepon customer service 1300 88 9515 ...tp habuk pun tak dak..buat nambah bil telekom aku jerkkk...

camner erkk..ada cadangan dak kome2 seme?

semua kelengkapan dah ada ke ?

call 1300 88 9515 diorang cakap apa ?

bila nak connect dia kata apa ?

detail sket masalah2 tu supaya senang nak selesaikannya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...i'm here...heehehehe...kakakaka...seru aku ke bro scorps...

ok cik nur_dcl kita ni apa masalahnya?boleh kasi detail sket?boleh kasi no fix line?installation buat sendiri ke tm buat?masa install tu ok ke tak?bila start ada problem?apa problemnya?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez ... macam mana nak reset balik password streamyx kita andai kata kita lupa password lama?

ada link dia tak ? kasi sikit ..

TQ in Advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

locker bleh call 1300889515...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hai..

huhuh i nak mintak tlg ckit nie..bru2 nie i ade pasng streamyx 1m..tp smpi skg i xdpt nak gune..lmpu pd modem yng link 2 still berkelip2..i da call tmnet da 3 kali..tnye pasl jumper da ok.tp dorng suh tggu lg..smpi bile entah..akaunpn da aktif..cm mane ek nak selesaikan prob i nie???plzzz help me :unsure:

Edited by SoniC71

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sampai sekarang x dpt² guna?bila try connect,apa error yang keluar?

3 kali call tmnet tp no further action?fuh,boleh hangin 1 badan tu..

Edited by honeybon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

locker bleh call 1300889515...

Thank You Sir .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks...honeybon...apa masalah ni?

sonic...kalau tgk sistem...mmg belum jumper lagi...pending technical investigation sebab jarak rumah u dgn exchange >5km...account u pun i rasa blom activate...dah ada bil ke?kalau dah ada u boleh claim rebate...dia auto activate ke camne dulu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks...honeybon...apa masalah ni?

sonic...kalau tgk sistem...mmg belum jumper lagi...pending technical investigation sebab jarak rumah u dgn exchange >5km...account u pun i rasa blom activate...dah ada bil ke?kalau dah ada u boleh claim rebate...dia auto activate ke camne dulu?

jumper problem nie kontraktor telekom ler punya keje .. aku pun penah beberapa kali kena, lambat sungguh nak tunggu dia setlekan... yang penting terus call kat telekom ...adu jerk prob sampai selesai...huhu nanti dia tengok report kerosakan asik nombor tel ko jerk.. baru dia buat... kira macam spam lah...huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

emmm pharez...tpkan bile i cll dorng ckp da jumper...kire dorng tipu r 2...smlm i cll lg...alasn same gak..nak tgk jumper balik semula..rase da kot coz die akn auto active kan selepas 7 hari..skg da lame sgt da..i bukan just xpuas atie r...coz i nak gune dgn kadar segera...kalu >5 2 cm mane lak???...geram betol r..bile cll dorng suh tgk esok..esok cll same gak...letih r cm 2... :angry:

Edited by SoniC71

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blum...dia tak active kan sebab ko ada buat report blinking...dia tunggu technical investigation dulu...diorang kena check snr semua sebelum bagi ko service...takut nanti kalau bagi service jugak ko akan dpt speed yg slow/ intermittent...aku cadangkan ko suruh agent ko monitor situation ni...sampai dah jumper update ko untuk activate account sebab commision diorang based bila ko update account...ko nak call hari2 pun rugi duit gak pada pandangan aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blum...dia tak active kan sebab ko ada buat report blinking...dia tunggu technical investigation dulu...diorang kena check snr semua sebelum bagi ko service...takut nanti kalau bagi service jugak ko akan dpt speed yg slow/ intermittent...aku cadangkan ko suruh agent ko monitor situation ni...sampai dah jumper update ko untuk activate account sebab commision diorang based bila ko update account...ko nak call hari2 pun rugi duit gak pada pandangan aku...

ooo...ok thanks bro..aku try dgn agent aku suh dia monitor...thanks....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks...honeybon...apa masalah ni?

sonic...kalau tgk sistem...mmg belum jumper lagi...pending technical investigation sebab jarak rumah u dgn exchange >5km...account u pun i rasa blom activate...dah ada bil ke?kalau dah ada u boleh claim rebate...dia auto activate ke camne dulu?

hehe,maksud aku tu si sonic dah call 3 kali tmnet tp x jugak setel..kalo kena ngan aku,mmg hangin le..tu la mslh tmnet ni,lmbt bertindak..xkan nak berpuluh kali call baru amik tindakan..x best la camtu kan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blum...dia tak active kan sebab ko ada buat report blinking...dia tunggu technical investigation dulu...diorang kena check snr semua sebelum bagi ko service...takut nanti kalau bagi service jugak ko akan dpt speed yg slow/ intermittent...aku cadangkan ko suruh agent ko monitor situation ni...sampai dah jumper update ko untuk activate account sebab commision diorang based bila ko update account...ko nak call hari2 pun rugi duit gak pada pandangan aku...

dalam cast camner??

diorag tak tutup selagi tak selesai kan???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehe,maksud aku tu si sonic dah call 3 kali tmnet tp x jugak setel..kalo kena ngan aku,mmg hangin le..tu la mslh tmnet ni,lmbt bertindak..xkan nak berpuluh kali call baru amik tindakan..x best la camtu kan..

emmm 2 r...angin 2 mmg r angin...aku pelik gak dulu time aku n kwn aku pasng streamyx kat cc ok jer..dlm mase 3 rie da boleh gune...nak kate jauh sgt dgn rumah aku dkt je cc 2..xsmpi 200 m...sakit gak etie kalu cm 2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dalam cast camner??

diorag tak tutup selagi tak selesai kan???

dlm cass tak tutup...kena buat kaji siasat dulu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now