• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

bukan ape..member aku kasi chance aku pakai dia punye akaun.. dia pakai yg unlimited punye....so mengikut perjanjian aku kene bayar rm20 hengget kat dia..so currently im using pakej RM20..so overall aku kena bayar RM40 termasuk bayaran kepada streamyx utk menggunakan unlimited pakej tu (dengan kelajuan 512 kbps walaupun pakej aku hanya 384kbps)

..so murah la kan..ehehehe..cuma kene guna time dia tak pakai la......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup betul...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Di Malaysia, berikutan penggunaan yang tinggi oleh pengguna Internet, khususnya pelanggan Streamyx, TMNet telah menjalankan satu operasi mengurangkan penggunaan BitTorrent. Ini kerana penggunaan BitTorrent telah memenuhkan lebar jalur Malaysia dengan penggunaan sebanyak 60%. Ini secara tidak langsung memenuhkan laluan yang menghubungkan Malaysia dengan negara lain seterusnya mengurangkan capaian Internet oleh pengguna lain.

Untuk itu, TMNet telah mengaktifkan apa yang dikatakan traffic shaping. Paket-paket hantaran oleh protokol BitTorrent ke negara luar telah direndahkan keutamaannya (low priority) oleh TMNet. Akibatnya, pengguna BitTorrent di Malaysia hanya boleh berkongsi fail secara dalam negara sahaja. Ini menyebabkan beberapa pengguna Streamyx tidak puas hati dan menghantar surat kepada CEO TMNet sendiri.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Torrent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

posting yang irrelevant untuk topic ni...better channel ke tempat lain...

anyway apa source wikipedia?adakah sourcenya encik torrent?wakakakakaka...

"beberapa" kalau compare dengan beberapa ratus ribu yang berpuas hati kira ok kot...kes terpencil...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

pharez mempertahankan TMnet, yer la kalau tak encik pharez sape lagi..

"beberape" direfer kpd yg hantar surat ker CEO,maknanya lebih dari 1.

yg x puas hati tp malas nak komen psl tmnut mybe "beratus-ratus"

yg dah komen tp TM buat der jer..mungkin "beribu-ribu"

yang tak tahu menahu tp pandai main tenet sajer macam "internet tak o.k la..tikus gigit wayar kot?"

padahal kelemahan server yg selalu problem mungkin ****

ko mungkin tak rase kesusahan org lain dlm permasalahan throtelling bandwitdh sbb ko org TMnet.

tp kalo org biaser mcm aku ni...langgan unlimited tp dapat..................

kalo ko kate x ramai kat sini yg komplen pasal TMnet ni ko TIPU.

apepun jgn marah en.pharez,sekadar berharap agarTMnut tingkatkan kualiti perkhidmatan mereka,

baru blh dipanggil TMnet

Edited by ab3rCroXs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

mempertahankan?

ke aku cuba tunjuk facts?

apakah source yang mengatakan "tmnet telah..."?adakah source tu reliable, kalau ada?ke atau sekadar "seseorang dari tmnet"?...

anyway...channel ko agak tak sesuatu...ada byk lagi ranting threads utk channel "ketidakpuashatian" ko...tak rasa camtu ke?

anyway...aku bukan org tmnet...wakakakaa...

apapun "harapan" ko...get the right channel...kalau tak, letih jari je taip panjang2...dont u think? melainkan kalau ada agenda di sebalik batu tak tau la...hehehehe...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now