• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum..

ini kisah benar yg jd kat saye dr last week hingga ke hr ni..

last week sy g register streamyx kat tmpoint (pekej self installation)... dgn exitednye ingatkan dlm 2 3 hari leh lah dpt guna tenet..disebabkan takde stok modem diorang kata lg seminggu..

sy pon tunggu punya tunggu...dgn kecewanya takda khabar berite...

tapikan nak dipendekkan cite , hr slase hrtu sy usha2 putera.com, alhamdulillah terjumpa saudara pharez ni..yg kata bole tolong kasi register n siap tracking sume smpai leh online..

hehe mmg dlm 2 hr sy leh online dah ..kalau takde die mmg tak kan dpt online lah smpai bebila..

so utk sesape yg nak register n selesaikan everything ngan cepat mtk la tlong sedara kite ni..

sy tak byr pape pon..masuk bill je nnt...

diharap org lain dpt merasa sama kesenangan yg sy perolehi..just wanna share ..nothing more..

.................................................

p/s:

kalau nak kontek sedara pharez..

pharez

013-394 2949

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Online registration cepat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hehehe...tq untuk testimonial tu miss ijurq...

glad to help any TM customer...

actually application miss ijurq kita ni saya dah settle dalam sehari, tapi oleh kerana modem courier lambat maka 2 hari baru dia leh guna...

register online pun kalau takde org nak monitor, nak push sket mmg susah gak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

itulah..jauh pulak nak ngeposnye hehe..

nape tak standby stock je kat kl ..lg cepat dan pantas..kalau mcm tu 2 3 jam dah leh online haha..

tabik spring terus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:lol: bro dlm masalah ni ko bleh reg melalui tel

ko dial jer 1300-88-1500 pastu ko plh bahasa pastu ko tkn 1

iku lah arahan operator spi dia kat"UNtuk mendaftar prodak TMNET Streamyx tkn bla2"ko

bleh ckp atau tkn 2jer bro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg boleh register online dan reg ikut phone...masalahnya bila takde org nak monitor/push application ko kdg2 dia ambik masa sket la...mcm miss ijurq kita ni siap p tmpoint register...tu pun lepas seminggu masih takde apa2 update...so better kita register ngan org yg bleh track permohonan kita...nak nak pulak FREE OF CHARGE...takyah byr apa2 pun kat dia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ura-ura ada pakej baru nak kuar bulan mac/april...tul ke?kalau btul rugi la sape yg register lambat...ikut harga pakej baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kerja cepat siap...cukup masa dgn quota boleh claim dgn TM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada lobang ke nak claim?kongsi2 la sikit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu company aku kerja tu salah satu main reseller dgn tmnet ... now aku dah lama out dari sana... kalau tak.. memanjang jek aku hanta claim. Lepas ni kalau aku ada kastemer nak reg... aku pi cari ko la pharez...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oraittt...cun...nanti kita diskas duit kopi...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

heheh... duit belakang kira... just new customer aku mmg teramat memerlukan streamyx di lokasi2 tertentu dgn kadar secepat yg boleh.. thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haha semakin lebat rezeki en pharez yer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe...kita bantu la apa yang kita dpt bantu kan???

OK lagi satu GOOD NEWS untuk u all...

Sesiapa yang malas pergi TM POINT untuk register phone line dan streamyx boleh register direct dgn saya...

cuma email i/c scan, alamat pemasangan dan contact no... [email protected]

on top of that ada offer yang bleh dapat dari saya je...

Connection Fee and Stamp Duty : FREE (Savings of RM60)

Monthly Rental : FREE for 3 Months (Savings of RM78)

TOTAL SAVINGS : RM138 ...

CEPAT !!! CEPAT !!! FREE SEBELUM MAY 2007 SAHAJA !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah

nape mase hrtu takde offer ni.. :ph34r:

my brother's fren nak reg..nnt sy kasik tau..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

orait...cun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya minta maaf kepada tuan punya topik ni, tumpang tanya bab melanggan pakej yang ditawarkan online di bluehyppo,

disitu ada banyak produk, dua bulan lepas saya tinjau2, ada game zone, saya try yang tulis for free, klik butang tu butang ni, (sambil berhati2 kut termasuk yang berbayar), alih2 sampai bil, jadi rm122, bukan lagi rm88, saya tanya kat kaunter tmpoint, apa fasal, dia cakap saya dah langgan dua game, terus saya minta dia batalkan langganan game tu, sampai bil lagi, ada lagi rm122, bayar lagi sekali, nak batalkan sendiri memang tak leh, tak ada pulak butang nak batalkan,

sekarang ni tunggu bil ke tiga, kalau ada lagi, nak jumpa siapa lagi...

harap ada yang biasa ngan kes begini boleh bagi panduan,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

log in account streamyx online...aku rasa ada option untuk batalkan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez, nanti kalu ada member aku nak reg streamyx aku inform ko

canteq ah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

orait cunnnn...dua puloh persennnnnnnn aaa???hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mr Pharez ...

Sorry tanya kat sini je. Malas nak buka website TM.

Apa package promo sekarang? 1M RM77 tu ada lagi? Kalo reg phone line + reg stimix berapa kadar pembayarannya.

Lokasi kat Alor Setar leh hendel ke?

TQ in advance ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh...mana2 pun bleh setel...sewa phone line rm26...streamyx ikut pakej...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

dulu aku try reg member get member, tapi tak reti ar nak isi borang... chait...

nie nak tanya, kalu aku nak downgred boleh ak?

kat kampung, adik aku amik package 512 unlimited, nak tukar amik yang RM44 sebulan, sebab ddia jarang guna

membazir ja pakai RM77 per month

boleh ke? tak cukup setahun lagi pakai streamyx tu

TMNUT banyak buat promo, utk pengguna baru... RM99 dapat sebijik PC, RM134 dapat sebiji laptop permonth...

tapi 2 tahun la plak

cam bes je.... rugi plak register tahun lepas , xsampai setahun g kot, tapi xdapat apa2 freebies pon.

Edited by abixpert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

register member get member tu, ko ok la duit masyyyukkkk...tapi kawan ko naya la nak tunggu dan menunggu tanpa khabar berita...heheheh...baik register ngan aku...aku leh update progress...

tak cukup setahun tak leh downgrade...selain dari kg ada nak pakai streamyx kat mana2?aku kasi sikit tips and tricks...ahaks...

promo tu dia tie dengan pinjaman beli pc/laptop tuh...walaupun takde byran tambahan tapi ko kena lulus permohonan loan tu dulu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez aku nak wat member get member dah isi tapi tak setel2 lagi ni

ko boleh tolong ?

kalau boleh nanti aku kasi detail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now