• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Intel: Cpu Overclocking Stepping Database

89 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Memandangkan ramai jgk puteranians ni kaki OC.So rasenya kita mampu buat database kita sendiri.Buleh dijadikan rujukan utk semua

Keperluan(salah satu dah cukup):

1. LOAD test dgn 32M super PI.Bergantung kepada bil core.Kalau dual kene run dua kali la

2. Prime 95 @ 2004 @ Orthos.Tak perlu nak blend

** sume s/shoot mesti termasuk screen shoot cpuz, suhu monitoring (tak kisah pakai ape pun)

Cth bile nak post

jenis cpu | nick korang | mobo | ram(sertakan saiz+speed asal) | jenis HSF | vcore dlm BIOS | speed achieve

3800+ X2 Windsor F2 | sarge | BIOSTAR TForce 550 | Micron DDR2-800 | stock AMD cooler | 1.275v | 2300MHz

** Sorry gune cth AMD sbb aku takde cpu intel :blush:

Edited by sarge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

P4 2.4A Presscott| ne7za| Abit IS7-EG2 | Kingston DT43(DDR400) | Hyper6 | stock | 4233Mhz

C2D Conroe E6600 | frostmourne | Gigabyte P965-DQ6 | Corsair XMS2 DDR2-675 | Thermaltake Big Tyhpoon VX | 1.425 | 3402Mhz

P4 3.0GHz Presscott | luv | Abit IP-95 | Kingston DDR2 (533MHz) 2GB | Standard HSF | 1.344v | 3405.9MHz

C2D [email protected] 2.4Ghz | luriahk | Gigabyte P965-DQ6 | muskin em2 ddr800 2gb | waterblock Swiftech Apogee GT | 1.3v | 3600.3MHz

C2D E6300 @ 3.40GHz, 486 x7 / Gigabyte P965-DS3 / Micron D9GKX 1GB DDR2-972, 4.0-4-4-10 / Cooler Master Hyper 48

P4 2.66GHz | wira4ce | Asus p5k se | Kingston DDR2 (667MHz) 2GB | Ultra 120 eXtreme | 2.704 v | 4089.16MHz

C2Q [email protected] 2.4Ghz | gengstapo | Abit IP35 Pro | SP2 DDR800 2gb | TTBTVX | 1.50v | 3400Mhz

C2D E2140 @ 1.6GHz | diamondclow | Gigabyte P35 DS3 rev.2 | Apacer DDR2 667MHz 2GB | Intel stock HSF | 1.392v | 2800MHz

Intel Pentium D [email protected] SmithField|adibhan|MSI MS7267|Kingston&Hyundai DDR2 667 512MB=1024MB|Intel stock [email protected]|1.30V|3200MHz

C2D E2160 @ 1.8GHz | soulz69 | Abit IP35-E | Kingston 667MHz DDR2 2GB | Intel stock HSF | 1.325v | 3000MHz

core2duo E6540 2.33GHz l asus P5KR l corsair (667MHz) 2G l asus ati 2600XT DDR3 256mb

Edited by ne7za

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erk.. ada sket pembetulan.. aku punye speed achive tu bkan 3420.. tapi 3402.. sorry ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

halo....aku mau minta pandangan u all pasal processor.pada pandangan korang, amd turion64x2 vs intel centrino duo yang mane lebih baik? aku masih mencari2 jawapan nye. mane la tau ader di antara korang yang da penah buat test pasal tu :) huhhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

halo....aku mau minta pandangan u all pasal processor.pada pandangan korang, amd turion64x2 vs intel centrino duo yang mane lebih baik? aku masih mencari2 jawapan nye. mane la tau ader di antara korang yang da penah buat test pasal tu :) huhhu

ko salah tempat bertanya ni.. ko rujuk kat sini :

http://forum.putera.com/tanya/index.php?show...1&hl=turion

http://forum.putera.com/tanya/index.php?show...7&hl=turion

http://forum.putera.com/tanya/index.php?show...8&hl=turion

dummy question....

1. ade tak guide camane nak OC. maksudnye, guide yg boleh mengelakkan dari terlebih OC la.

2. warning2 sebelum mengOC kan pc. macam kalo sape2 takut nak OC, takyah la OC. kang naye....

salah tempat gak ni... ko rujuk kat sini :

http://forum.putera.com/tanya/t1606.html

http://forum.putera.com/tanya/t2114.html

http://forum.putera.com/tanya/t977.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setelah membaca guide2 tu, rase takot lak nak OC nih.. kang ade gak komponen2 yang terkorban... nak ganti balik, tak dapat den nak nolong.. mane nak korek duit.

time kasih sbb bagi link tu. at least dapat mengwarningkan diri aku yg dah ketakotan ni. huhuuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tiada apa yg ditakutkan....

pegang pada pendirian ini....

barang elektronik ada life

dah nak k.o. tu namenye takdir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

P4 3.0GHz Presscott | luv | Abit IP-95 | Kingston DDR2 (533MHz) 2GB | Standard HSF | 1.344v | 3405.9MHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

C2D [email protected] 2.4Ghz | luriahk | Gigabyte P965-DQ6 | muskin em2 ddr800 2gb | waterblock Swiftech Apogee GT | 1.3v | 3600.3MHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

PD 3.0GHz | wandzul | Gigabyte 965P-DS3 | Kingmax DDR2 (800MHz) 2GB | TT Bigwater 735 | 1.184v | 3735.1MHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

C2D E6300 @ 3.40GHz, 486 x7 / Gigabyte P965-DS3 / Micron D9GKX 1GB DDR2-972, 4.0-4-4-10 / Cooler Master Hyper 48

screenieac1.png

Edited by BlackThyra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

P4 2.66GHz | wira4ce | Asus p5k se | Kingston DDR2 (667MHz) 2GB | Ultra 120 eXtreme | 2.704 v | 4089.16MHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

C2Q [email protected] 2.4Ghz | gengstapo | Abit IP35 Pro | SP2 DDR800 2gb | TTBTVX | 1.50v | 3400Mhz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

C2D E2140 @ 1.6GHz | diamondclow | Gigabyte P35 DS3 rev.2 | Apacer DDR2 667MHz 2GB | Intel stock HSF | 1.392v | 2800MHz

Edited by diamondclow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Intel Pentium D [email protected] SmithField|adibhan|MSI MS7267|Kingston&Hyundai DDR2 667 512MB=1024MB|Intel stock [email protected]|1.30V|3200MHz

Edited by adibhan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

C2D E2160 @ 1.8GHz | soulz69 | Abit IP35-E | Kingston 667MHz DDR2 2GB | Intel stock HSF | 1.325v | 3000MHz

HSF = heatsink fan..

klu salah tulun btul kan :)

Edited by soulz69

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

core2duo E6540 2.33GHz l asus P5KR l corsair (667MHz) 2G l asus ati 2600XT DDR3 256mb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thread update.... :P lamanya aku tak update huhuhuhu :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Emm nak yg daily use @ MAX stable OC?

Daily use:

C2D E4400 @ 2.0GHz | Hoodlums | GigaByte GA-P35-DS3 F6 | KVR 667MHz DDR2 512MB*2 | AC Freezer 7 Pro + AS5 | 1.4625Vcore | 3200MHz (320*10)

MAX Stable:

C2D E4400 @ 2.0GHz | Hoodlums | GigaByte GA-P35-DS3 F6 | KVR 667MHz DDR2 512MB*2 | AC Freezer 7 Pro + AS5 | 1.550Vcore | 3420MHz (342*10)

Ada msa nak test ngan 1.6Vcore @ 1.8Vcore plak tgk stakat mna leh naik kihkihkih3 :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thread update.... :P lamanya aku tak update huhuhuhu :P

tak ada ranking ke? berterabur je aku tengok.. buat la ranking.. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hehehe Zero ko punya C2D xnak join ke?

Baru laa aku lagi berapi nak main 2.0Vcore :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak ada ranking ke? berterabur je aku tengok.. buat la ranking.. :blush:

erk...okek..nanti pelanĂ‚Â² aku update...tengah bizi pindah temapt keja nih :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

huhu, baru angkat core 2 quad, nanti aku post result tertinggi aku leh over. wish ma luck! kang hangus nanges aku. haha ;)

Edited by wira4ce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hehehe Zero ko punya C2D xnak join ke?

Baru laa aku lagi berapi nak main 2.0Vcore :D

aku punya c2d tak power.. main bekalan terlalai je.. @ 2.52ghz..

masuk rank kang dok bwh sekali pulak. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ehh psal aku x masuk ranking uhuks3..

Ehh Abang Angel xnak join ke?Die kan xpert bab2 Intel ni..

Sure leh OC cecah 5Ghz ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now