• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nvidia Official Discussion

770 posts in this topic

Posted · Report post

[quote name='mukhlis98' date='20 April 2010 - 08:54 AM' timestamp='1271724897' post='1026447']
Dah.. 2~3 hari lepas dah update dah... still camtu... Hmm.. kene change graphic card agak2 nye ni... Ingat nak amik MSI N285GTX SuperPipe 2G OC... Price???...
[/quote]

try adjust2 driver tu
pastu
game tu try adjust setting video dia

bukan gc problem nie


jangan beli baru
bazir

try sampai boleh :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='khairul anwar' date='20 April 2010 - 09:53 AM' timestamp='1271728401' post='1026454']
try adjust2 driver tu
pastu
game tu try adjust setting video dia

bukan gc problem nie


jangan beli baru
bazir

try sampai boleh :lol:
[/quote]

How???... Ana amatur bab2 nih... Kalu ade tunjuk ajar laaagi best... Trimas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alamak
aku takde NV gc nie

aku gune ATI

cube try tgk video nie

http://www.youtube.com/watch?v=tGs0nvTlBQI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='PeeNutt' date='20 April 2010 - 01:01 AM' timestamp='1271696468' post='1026423']
GTX 480 nie mmg boleh menyebabkan lagi global warming.. :blush:
aku dah skip 2 generation nvidia gfx card.. still pkai 8800gt which is still ok la..
lg pun dah kurang main pc game..
rasa nye bile midrange 4 series kluar.. ada kemungkinan nk upgrade..
tp aku takkan beli gfx card kalau above Rm1k la.. membazir la

aku minat tesselation efek tu.. benda nie akan jadik standard in the future console
dia mcm normal map dulu.. pc dah ada game pkai start on geforce 3 on 2001.. tp PS2 tk tk support lg until PS3
[/quote]

eh same la kite... tapi aku punyer ati 1st batch dx10... lame dah GC ni...



bro mukhlis98,

aku bet ko pakai quad core keatas kan? game lame memang camtu.... diorang tak dapat utilize kehebatan core banyak2 ni. kalau AMD ada fix kat website dier, kalau intel... eden ghaso ekau kono:

-poe run, lopeh tu msconfig
-ekau tengok dokek boot tab tu
-ekau tengok Advance option
-ekau tengok Number of processors, ekau bubuh 1
-lopeh tu ekau restart.
-ghaso2nyo ekau boleh main game tu takdo lag2 lae, tapi kalau ekau nak main game2 baru, ekau kono la on balik processor tu jadi ompek ko, onam ko, baru la ekau boleh main game2 power sobab nanti gagap pulok kalau ekau on 1 processor jo.

sori la eden tersasul cakap nogori. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Nezict' date='21 April 2010 - 02:28 PM' timestamp='1271831316' post='1026692']
eh same la kite... tapi aku punyer ati 1st batch dx10... lame dah GC ni...



bro mukhlis98,

aku bet ko pakai quad core keatas kan? game lame memang camtu.... diorang tak dapat utilize kehebatan core banyak2 ni. kalau AMD ada fix kat website dier, kalau intel... eden ghaso ekau kono:

-poe run, lopeh tu msconfig
-ekau tengok dokek boot tab tu
-ekau tengok Advance option
-ekau tengok Number of processors, ekau bubuh 1
-lopeh tu ekau restart.
-ghaso2nyo ekau boleh main game tu takdo lag2 lae, tapi kalau ekau nak main game2 baru, ekau kono la on balik processor tu jadi ompek ko, onam ko, baru la ekau boleh main game2 power sobab nanti gagap pulok kalau ekau on 1 processor jo.

sori la eden tersasul cakap nogori. :P
[/quote]

Nanti ana try... Trimas... Nogori 9?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[color="#000000"][size="3"]NVIDIA GeForce GTX 460 Slated For June[/size][/color]


[img]http://i.tpucdn.com/img/10-04-26/102b_thm.jpg[/img]


yeahh, adik baru da nak lahir
dijangka menjadi saingan hd5830
so sape2 nak upgrade gc tu
tunggu gtx4series nie kuar
biar meriah macam tahun lepas hehe
yang untung consumer la


http://www.techpowerup.com/120959/NVIDIA_GeForce_GTX_460_Slated_For_June.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello, saya nak tau, ATi Mobility Radeon HD 5470 1 GB vs NVIDIA® GeForce® 310M 512 MB
mana lagi power? sebab saya nak pilih laptop ni.. dell guna ati, acer guna nvidia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[center][size="4"][color="#ff0000"][b]GeForce GTX 465[/b][/color][/size][/center]

[center][img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/gtx465.jpg[/img]

[/center]
[center][img]http://tpucdn.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_465/images/perfrel_1920.gif[/img]

[img]http://tpucdn.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_465/images/perfdollar.gif[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/465summary.jpg[/img]

5850 lagi murah dan power
[/center]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm menarik je GTX465..

5850 lg murah ke? ..tgk price czone 5850 is RM990..
gtx465 = RM960

aku still prefer nvidia..ati ni ok for games..tp kalau guna software 3D kadang2 driver problem la ..shader tk support la

... tgh bekerja keras mendpt kan gfx card baru :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perghh!!! GTX460 nak kuar, gune chip GF104

temp and power consumption leh tahan fuhhh

[url="http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/1"]http://www.guru3d.co...tx-460-review/1[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waaa lagi hebat dari 465..
temp. n power consump. lagi lower plak tu..
but price lagi cheaper dari 465..
around RM700-800..

apa punye bisnes planing nie Nvidia ;)
kedai mesti bengang punye

insyallah next month sambar la..nie mcm the best value n performance from nvidia tahun nie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dapat tahu...nVidia GTX460 jauh lebeh murah...launcing dalam 2 jenis GTX460 1gb gddr5 256bit dan GTX460 768mb gddr5 192bit.. bleh pown ati 5850 dan 5830 dan 5770, paling best lagi jimat power daripada 5770...arga dalam lingkungan rm600..klu betul sakit ATI, die kena turunkan argalah gamaknyerr tuk ati 5830 dan 5850...sebab tuh saya beli 5670 dulu...takut rugi plak, beli 5850 pastuh sebulan dua drop arga plak :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='myee' date='14 July 2010 - 08:51 PM' timestamp='1279111869' post='1041913']
aku dapat tahu...nVidia GTX460 jauh lebeh murah...launcing dalam 2 jenis GTX460 1gb gddr5 256bit dan GTX460 768mb gddr5 192bit.. bleh pown ati 5850 dan 5830 dan 5770, paling best lagi jimat power daripada 5770...arga dalam lingkungan rm600..klu betul sakit ATI, die kena turunkan argalah gamaknyerr tuk ati 5830 dan 5850...sebab tuh saya beli 5670 dulu...takut rugi plak, beli 5850 pastuh sebulan dua drop arga plak :lol:
[/quote]

Yep. Baru order Zotac GTX 480 AMP! Edition. 2 minggu lagi sample. Temperature much lower (-10 C from stock cooler). Fan tak bising. Yang penting performance much better and even beat 5970 in most test.

Nvidia has better driver support that ATI. It is a fact. Dan aku percaya after the future drivers will be optimized further and more performance gain!

Aku memang consider nak switch for ATI but after reviewing the 5870 anf 5970 against nvidia and plus driver issue and games compatiblity. Sorry ATI. Good try. But you'll never defeat the king of the hill!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

....mak oiii 480 tuu.. baper riban beli beb? aku nak beli 460 pun tak jadik..duit habis buat belanja nak raya :25:

btw aku baru dpt new pc kat ofis.. dell werkstation pkai Xeon apa ntah..quad core.. n gtx 470..
tp tkde mase nak main game kat ofis..n cuma game ori je boleh main..haiihhh


Update:
opp.. aku check again pc aku dual cpu Xeon quad core..so actually 8 core! :137: cpu yg sama mcm latest mac pro.. aku test originial Crysis..set semua Very High..smooth tkde lag..gile ah.. after 3 tahun baru dpt merasa crysis dengan maximum impact! Edited by PeeNutt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

video gtx580 unboxing dari maxishine
[media]http://www.youtube.com/watch?v=sIGkhX7p-EA[/media]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

baru angkat 460gtx,aku makin fedup dgn nvidia nih,masalah legacy AA dgn Vsync msih lagi tak solve2 sejak dari dulu lagik,kne pakai tools luar mcm nhancer utk dapat AA+Vsync dlm windowed mode..driver baru 260.99 nih dah la takde support utk nhancar plak,siot btol :83: ..kne stick dgn driver lame 258 + nhancer..hmm..tak lame lagi grup merah akan user baru ler nnti:48:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='NazCYPHER32' timestamp='1294998553' post='1059415']
baru angkat 460gtx,aku makin fedup dgn nvidia nih,masalah legacy AA dgn Vsync msih lagi tak solve2 sejak dari dulu lagik,kne pakai tools luar mcm nhancer utk dapat AA+Vsync dlm windowed mode..driver baru 260.99 nih dah la takde support utk nhancar plak,siot btol :83: ..kne stick dgn driver lame 258 + nhancer..hmm..tak lame lagi grup merah akan user baru ler nnti:48:
[/quote]
driver baru ni pun ada problem..just pakai driver yang support aplication yang kita nak..just my cent je :155:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya nvidia 9600GT 512Mb tu masih ade problem blackscreen bila main game... kena restart pc balik...cara nk solved cuma set performance 3D tu pada 550 maxima guna RivaTuner.. mmg xde patch ke yg bole repair kawan2?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='NazCYPHER32' timestamp='1294998553' post='1059415']
baru angkat 460gtx,aku makin fedup dgn nvidia nih,masalah legacy AA dgn Vsync msih lagi tak solve2 sejak dari dulu lagik,kne pakai tools luar mcm nhancer utk dapat AA+Vsync dlm windowed mode..driver baru 260.99 nih dah la takde support utk nhancar plak,siot btol :83: ..kne stick dgn driver lame 258 + nhancer..hmm..tak lame lagi grup merah akan user baru ler nnti:48:
[/quote]
still ada problem lg k dgn nvidia ni? ak ingt nk angkat nvidia baru ni huhu -> [size=4][b]ASUS ENGTS450/DI/1GD5 [/b]ok k?[/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

skadar nak tanya. Nvidia 440 GT ni setakat mana berbaloi dia punya perfomance dengan harga?sbb aku tgk ni je yg macam ok dgn harga yg tak terlalu tinggi....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now