• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Mdec Msc : Government Pre-seed Funding Start-up

94 posts in this topic

Posted · Report post

Aku tengah tengok free ke tidak... so tunggu... hehehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya ni org baru... teringin nak buat game sendirik; jadi nak tanya sikit

1. software buat game..... nak guna software apa ya? kasi syor sikit...

2. pc yang camana yer... kalau cuma nak buat macam flash jer... ke 3D?

3. ada guna database ker?

4. kalau jenis main online kat internet cam DarkThrone.com tu atau chesspark.com tu apa requirement dia ya?

dr pnglmn aku buat game, nie la formula utk buat game... heheheee...

kemahiran programming + masa = hasil game yg lengkap...

Kemahiran programming yang cam mana tuh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kemahiran programming yang cam mana tuh?

Kemahiran programming tu ialah boleh membuat programming/ pengaturcaraan.. sedikit sebanyak misalnya dalam bahasa C++/C/VB dan sebagainya. Ini penting untuk coding sesebuah game.... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

TAHNIAH!

Aku ingin ucapkan tahniah buat zsuperxtreme kerana berjaya mendapat grant 50k daripada MDEC pada Game Pitching yang berlangsung pada 8hb August 2007 di MDEC. Tahniah sekali lagi dan semoga beliau dapat merealisasikan impian semua ahli dan peminat binagame... :D

Edited by LanoG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TAHNIAH!

Aku ingin ucapkan tahniah buat zsuperxtreme kerana berjaya mendapat grant 50k daripada MDEC pada Game Pitching yang berlangsung pada 8hb August 2007 di MDEC. Tahniah sekali lagi dan semoga beliau dapat merealisasikan impian semua ahli dan peminat binagame... :D

Aku pun sama jugak tahniah kat zsuperx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tahniah zsuperxtreme!

harap berjaya dalam bidang ni dan jadi terkenal. jangan lupa selitkan sikit Putera.com masa kena interview bila2. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sebenarnya ada 2 orang sahabat kita dari Putera.com yang memasuki final dalam Game Pitching kali ini iaitu Zsuperxtreme (game Adik Pintar) dan jugak fnd (Game Congkak). Tahniah buat kedua-dua mereka kerana telah membuktikan kemampuan yang luar biasa untuk menyahut cabaran dalam game competition ini. Ini akan menjadi pendorong semangat untuk kita semua agar tidak mudah putus asa walau apa jua halangan.

Nampaknya segala penat lelah zsuperxtreme yang selama ini tidak pernah jemu menghasilkan game terbalas jua. Dan kepada saudara fnd pula... ini adalah satu pencapaian yang amat membanggakan. Next pitching cuba lagi mantapkan game dengan idea yang lagi kreatif. Kawan2 di putera.com ini akan terus menyokong anda semua.... TAHNIAH! :D :D

Edited by LanoG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tahniah kepada zainal (zxsuperextreme).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tahniah kepada zainal (zxsuperextreme).

fuh kalau aku nak join bleh setakat ni yang aku dah master program

buat game ni mugen ngan flash 8 lah swift 3d belum lagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

~TAHNIAH!!~

kepada zsuperxtreme dan fnd atas usaha keras anda :D :D semoga bertambah maju jaya kelak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wira_jalanan, apa lagi, lepas ni join je. jangan hangat2 tahi ayam plak.

hik

tahniah jugak buat fnd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi aku tak menang dalam competition tu. Cuma terpilih bagi presentation je..

Tahun depan kalau ada buat lagi competition ni, kita cuba la lagi.

Lagi pun sebelum ni siapa yang dah pernah menang tak boleh nak join lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak menang pun takpe... ramai yang cuba dan cuba lagi. Macam pemenang baru2 nie pun last pitching pun penah cuba. So, nie kali kedua diorang compete.. at least experienced ada tuh.. hehehe.

2007_mscpitch_wingames.jpg

2007_mscpitch_gamespitch1.jpg

More info dari SINI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

fnd, aku xkira ko menang ke tak aku tetap nk tahniahkan ko wahaha :D

err game adik pintar tu game apa? *cheh lambat tul aku ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

err game adik pintar tu game apa? *cheh lambat tul aku ni..

adik pintar tu game pendidikan yg Zsuperxtreme wat...wahaha..

tahniah utk Zsuperxtreme & fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tahun nie... 2008! tunggu dan lihat ler nanti.. hehehe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya juga telah cuba untuk memulakan satu projek untuk program ini,jika ada yang mahu JV dengan projek ini sila malumkan kepada saya. Projek yang saya bangunkan melibatkan bidang pendidikan. Jika rakan2 yang mempunyai program atau aplikasi menarik yang boleh diketengahkan amat dialu2kan,khususnya pembangunan perisian untuk pendidikan. berminat boleh tel saya:

w mohd sukri

0138537451

email

[email protected] / [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya juga telah cuba untuk memulakan satu projek untuk program ini,jika ada yang mahu JV dengan projek ini sila malumkan kepada saya. Projek yang saya bangunkan melibatkan bidang pendidikan. Jika rakan2 yang mempunyai program atau aplikasi menarik yang boleh diketengahkan amat dialu2kan,khususnya pembangunan perisian untuk pendidikan. berminat boleh tel saya:

w mohd sukri

0138537451

email

[email protected] / [email protected]

Tarikh tutup dah lepas 31 Julai 2008. BTW project apa yang en. wanis311 nak buat tu... pembangunan perisian untuk pendidikan yang bagaimana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tarikh tutup dah lepas 31 Julai 2008. BTW project apa yang en. wanis311 nak buat tu... pembangunan perisian untuk pendidikan yang bagaimana?

erm..aku rasa yg wanis311 nak apply tu MOSTI Technopreneur pre-seed grant (http://www.technopreneurdevelopment.net.my...t.asp?CatID=122). Anyway, rasanye harini diorang ada 1-on-1 advisory session kat KL Sentral MSC CyberCentre tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now