• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Photography

1379 posts in this topic

Posted · Report post

salam.

 

momen kapal terbang lalu tu memang cun. saya budak baru belajar. cuma detail setting kamera untuk 'sesekali mendongaklah ke langit tu sama dengan 'darul quran ' ke?

Salam'alaik :)
Maaf lama tak menjenguk sini rupanya... sedar tak sedar setahun lebih dah rupanya senyap di sini...

Berikut setting utk foto Mendongak ke Langit tu, berbeza dgn setting DQ tu huhu...

Camera Nikon D300S Exposure 1/2500 sec Aperture f/9.0 Focal Length 32 mm ISO Speed 320

bukan dah de details ke dalam post gambar tuh.. pelik... fenomena bulan besar dari biasa baru2 nih ada sesapa snap picture tak..??

makasih sis jawabkan :)
Saya x berkesempatan nak amik fenomena bulan perigee tu baru2 ni...
 

Camane buleh taknampak ni...
Kongsi skit tips2 ambil gambar pakai camera digital standard macam cybershot.

Uhuu... kalau ada mode M (manual), cubalah guna mode tu, tapi tu mmg fully manual kena setting, aperture dia, ISO dia, shutter speed dia. Try n error dulu huhu... kalau rasa nak layan macro, ada mode icon bunga kat setting dia, boleh guna mode tu utk amik gambar subjek macro mcm kumbang n bunga, try la, mesti seronok nanti ;-)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Alang2 mengepos, berikut foto terbaru di photostream ambe:

 

[url=https://www.flickr.com/photos/annamir/15552350838/]15552350838_397d1e4daa_c.jpg[/url]
[url=https://www.flickr.com/photos/annamir/15552350838/]Cerita Saat Itu | B&W Seascape[/url] by [url=https://www.flickr.com/people/annamir/]AnNamir™ c[_][/url]

Camera Nikon D300S, Exposure 30 seconds, Aperture f/11.0, Focal Length 20 mm, ISO Speed 100.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump! :153:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump! :153:

Wow!!!! Abang lejen masuk kasi bump ajeh T_T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now