• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Teknik Meningkatkan Kelajuan Streamyx

66 posts in this topic

Posted · Report post

tapi...kalau download citer naruto...seed beratus-ratus atau beribu-ribu...tapi kelajuan baru 80 atau 90 kb je...patut 100kb ke atas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ye ke..Kalau download citer bleach pulak..laju tak? keke..aku rasa torrent ko tu dah cecah kelajuan maks dia masa tu..streamyx ni kan best effort..Kadang2, ko takkan dapat maks bandwidth yang sama tiap-tiap kali ko masuk internet..kadang2 dia slow skit, kadang laju sikit..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ibusawat tu apa?...aku tak tahu laa..

ko jangan la buat2 sedey kalau tak tahu.

hahahahahha.

nampak sangat ko ni 'lebom'.

takkan ibusawat ute pun tak tahu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haha...ade gak yg slow mcm tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biarlah slow fikiran sebab ramai ahli2 kat putera ni dah otai belaka...tapi janganlah streamyx...lagi kusut fikiran dibuatnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biarlah slow fikiran sebab ramai ahli2 kat putera ni dah otai belaka...tapi janganlah streamyx...lagi kusut fikiran dibuatnya

ha..betul tuh..tp kusut fikiran tak aper...jgn sampai mengamuk udah ler.. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha..betul tuh..tp kusut fikiran tak aper...jgn sampai mengamuk udah ler.. ^_^

nak tau pelanggan mengamuk sama streamyx sila cuba dengar kat sini http://forum.putera.com/tanya/index.php?showtopic=28260

nak tau pelanggan mengamuk sama streamyx sila cuba dengar kat sini http://forum.putera.com/tanya/index.php?showtopic=28260

dan klik kat sini http://www.bloganything.net/2006/11/13/nas...-streamyx-18-sg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu mengamuk pasal tak laju streamyx ni buat apa kalau kita tak minta rebet bil tu....

baik kita minta rebet jimat sikit bil bulanan tu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

satu bende je nak tanye.. klau semue tweak ngan wiring semue ni mmg bleh lajukan internet.. nape streamyx x buatkan je siap2?.. watpe die biar org complain hari2?.. klau tgk kat wikipedia pn semue kutuk tm net.. sampai ade menteri pn (lupe plak menteri mane) kutuk tm net.. dia kate "if in other countries, people who subscribe to 1mb broadband connection get what they paid for, why not in Malaysia?".. lebih kurang camtu la dia cakap..

haa..xkn la tm net sengaje nak biar kne kutuk.. connection dieorg mmg dah xleh harap dah.. masalah skarang nape kite kne bayar mahal2 tapi xdpt connection yang diajanjikan.. ade sape kat atas tadi sebut die bagi 1.5mbps kat orang yg connection patut 1mbps je sbb connection dieorg dh teruk sangat.. patut die buat camni la.. so dat berbaloi ape kite bayar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masalah ni boleh selesai kalu tmnet guna Fiber Optik ...tentu laju streamyx....

taklah orang duk kutuk tmnet ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masalah ni boleh selesai kalu tmnet guna Fiber Optik ...tentu laju streamyx....

taklah orang duk kutuk tmnet ni...

mmg laa laju streamyx guna teknologi fiber optic

tapi kos yg terpaksa ditampung adalah tinggi,

bukan satu dua tempat nak pasang dgn fiber tuh,

seluruh malaysia,

diorg tak sempat nak buat semua kot..

klu buat semua aku rase mungkin cas streamyx berganda-ganda..

pastu takder sape minat nak guna streamyx pasal mahal sngt,

pastu takder laa income telekom..

rugi gak diorg..

teknologi fiber ni tak laa baru,

dah lama dah,

dlm perhubungan talian telefon biasa pon diorg sedang buat upgrade untuk ganti dr kabel cooper kepada fiber,

katakan la kalo diorg ganti guna fiber, tu hanya akan berlaku dr talian exchnge ke kabinet atau pizza box tu,

tapi dr kabinet masuk ke talian dp box dan seterusnya masuk ke talian rumah masih guna talian cooper,

sbb talian cooper ni lagi senang dan jimat,

tak banyak kerenah ...

walaupon byk gak kekurangan cooper ni..

tak tahu laa klu 20 tahun atau 10 tahun lagi semua tukar kepada talian fiber optic..

hehehehehe.... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

satu bende je nak tanye.. klau semue tweak ngan wiring semue ni mmg bleh lajukan internet.. nape streamyx x buatkan je siap2?.. watpe die biar org complain hari2?..

huhuhu kalau nak ckp tu pandang la depan belakang kiri n kanan dulu sedara... Derang blh buat tpi ko sanggup bayar kos utk buat wireiring baru? Bayar Rm88 utk installation pun dah ramai yg merungut lagi la nak bayr kos utk buat wirering baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erM..abis penang fon 2mb rm60??...layan je arr...slh tmnet gak xnak pasang awal2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada sesapa nak jawab soalan aku ni dgn tepat n memuaskan ?
ku guna combo RM60 ng 384kbps. ku guna intenet speed meter ukur, ku dpti dnlod metr tunjuk antara 600kbps-2.08mbps(50-200kB/s).Q:Apakah aku tlh berjaya dpt connection lbh dpd yg aku langgan?aku keliru antara kilobits, kilobytes,megabits,megabytes dll.(tlg jelaskan ng pnjang lebar).nnt ku tlg bgtau kt korang cmna nk wat cmtu...ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wacko.gif STREAMYX oh STREAMYX wacko.gif




....ko nyer psal....aku dah wacko.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now