• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Buat Jadual Waktu

34 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum semua,

Den tengak berasap kepala dok memikirkan bagi menyusun jadual waktu kegunaan sekolah den. Kok ada sesiapa yang tahu perisian jadual waktu yang boleh menyusun secara automatik. Kalau ada yang free lagi baik.

Thank you...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai je microsoft word...bukan susah pun....ko isi je :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pakai MS Wordlah yang jadi kepala berasap tak habis2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Apa la korang ni..Dia bukan nk buat jadual untuk satu kelas..Ni untuk banyak2 kelas..Jadi, pada satu period tu tak boleh clash dengan period lain maa..Tak ke berserabut nnti..

Cuba yg ni..Buatan M'sia ^^

Sistem Penjadualan Sekolah (SPJS)

Edited by aMer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betul tu aMer, agaknya sekali gan den kot?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih spirit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

utk buatan malaysia versi windows

syarikat ni masih develop lagik tp masih blom release lagik

tgh baiki bug

wah bagusnye company tu.. ish2..

bile dah xde bug, ko bagi aku satu copy ye..

xkan ngan member pun nak berkire.. hehe

Edited by putra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum semua,

Den tengak berasap kepala dok memikirkan bagi menyusun jadual waktu kegunaan sekolah den. Kok ada sesiapa yang tahu perisian jadual waktu yang boleh menyusun secara automatik. Kalau ada yang free lagi baik.

Thank you...

Yang nie lagi best, Siliconetics Timetable Spider, sebuah perisian penyelaras jadual waktu sekolah automatik/manual. Perisian ini dibangunkan sepenuhnya oleh syarikat R&D tempatan dengan teknologi terkini, beroperasi dalam Windows sepenuhnya. Ianya dilengkapi sistem penyuntingan visual di mana proses penyuntingan manual boleh di lakukan secara drag & drop. Menggunakan sistem databes terkini (FlitBase - R&D tempatan la..) membolehkan jumlah rekod (bilangan guru, subjek dsb) dimasukkan tanpa had. Menyokong pelbagai sesi (multi session), gabung kelas, gabung guru, time off, WYSIWYG, menggunakan sistem client-server (boleh beroperasi dlm rangkaian LAN dan Internet) dan banyak lagi. Boleh menghasilkan jadual ganti dan mencetak jadual hitam-putih atau berwarna dalam pelbagai saiz. Sila download versi percubaan dari www.mawarsoft.com. Yang nie free, boleh copy plak tu... Tapi trial la.

Edited by CFoo++

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yang nie lagi best, Siliconetics Timetable Spider, sebuah perisian penyelaras jadual waktu sekolah automatik/manual. Perisian ini dibangunkan sepenuhnya oleh syarikat R&D tempatan dengan teknologi terkini, beroperasi dalam Windows sepenuhnya. Ianya dilengkapi sistem penyuntingan visual di mana proses penyuntingan manual boleh di lakukan secara drag & drop. Menggunakan sistem databes terkini (FlitBase - R&D tempatan la..) membolehkan jumlah rekod (bilangan guru, subjek dsb) dimasukkan tanpa had. Menyokong pelbagai sesi (multi session), gabung kelas, gabung guru, time off, WYSIWYG, menggunakan sistem client-server (boleh beroperasi dlm rangkaian LAN dan Internet) dan banyak lagi. Boleh menghasilkan jadual ganti dan mencetak jadual hitam-putih atau berwarna dalam pelbagai saiz. Sila download versi percubaan dari www.mawarsoft.com. Yang nie free, boleh copy plak tu... Tapi trial la.

Ini sudah bagus. Adakah ia sama dengan aSc Timetable? Kalau trial sampai berapa hari? Trial ini kiranya macam full verson ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ini sudah bagus. Adakah ia sama dengan aSc Timetable? Kalau trial sampai berapa hari? Trial ini kiranya macam full verson ke?

Tak baik untuk membanding atau menjatuhkan produk lain cuma falsafah kami di Siliconetics adalah untuk membangunkan perisian yang setanding atau lebih baik dari perisian-perisian yang sedia ada di pasaran terutamanya perisian-perisian dari negara barat. Kami juga membangunkan sesuatu sistem secara keseluruhan (tidak bergantung kepada penyelesaian dari pihak ketiga), misalnya kami tidak menggunakan databes standard dan juga tidak menggunakan server standard, sebaliknya kami melakukan R&D untuk sistem databes dan server sendiri. Ini penting bagi membolehkan perisian kami berdikari tanpa memerlukan produk sokongan yang lain. Ini juga lebih menjimatkan bagi pengguna kerana tidak perlu menyediakan platform-platform tertentu, sebaliknya hanya menggunakan komputer biasa dengan spesifikasi yang paling minima.

Versi percubaan adalah untuk 30 hari. Dalam tempoh percubaan perisian ini akan beroperasi sepenuhnya kecuali tidak boleh membuat cetakan ke printer (preview boleh!). Selepas tempoh 30 hari sistem tetap akan beroperasi seperti biasa kecuali terdapat banner pada output dan penyunting. Selepas di aktifkan (activated) sistem akan beroperasi sepenuhnya dan boleh diupgrade (download dan install versi baru) sampai bila-bila (selagi hard disk tidak diformat semula). Setiap produk key akan membenarkan pengaktifan sebanyak 3 kali, terpulanglah kepada anda samaada untuk memberi (atau menjual) baki pengaktifan kepada kawan-kawan atau untuk disimpan bagi pengaktifan seterusnya apabila perlu, misalnya apabila hard disk rosak.

Kami sedang merancang untuk mengadakan satu lagi mod iaitu "Full trial". Di dalam mod ini sistem akan beroperasi sepenuhnya (seperti full version) selama 30 hari. Pengguna perlu pengaktifkan mod tersebut secara on-line (telefon call tak boleh) tanpa menggunakan apa-apa key. Setiap komputer hanya boleh melakukan sekali pengaktifan.

Skian...

Edited by CFoo++

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

10q amer....huhuhuhu

aku nak try la software nih...

software ni la yg m'gagalkan aku final projek..

susah oo nak buat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum semua,

Den tengak berasap kepala dok memikirkan bagi menyusun jadual waktu kegunaan sekolah den. Kok ada sesiapa yang tahu perisian jadual waktu yang boleh menyusun secara automatik. Kalau ada yang free lagi baik.

Thank you...

guna yang simple dan mudah aje spt triple s(sss) 5 kali berubah jadual dalam sehari pun boleh buat tanpa sakit kepala.pm gua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum semua,

Den tengak berasap kepala dok memikirkan bagi menyusun jadual waktu kegunaan sekolah den. Kok ada sesiapa yang tahu perisian jadual waktu yang boleh menyusun secara automatik. Kalau ada yang free lagi baik.

Thank you...

gunakan winjaws

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Siliconetics Timetable Spider telah dipertingkat dengan algoritma penyusunan automatik baru yang berkemampuan mengatasi situasi sukar. Kini ia berkemampuan untuk membuat penyusunan (penyelarasan) automatik sehingga 100% hampir setiap kali dengan tempoh masa purata kurang dari 4 minit untuk data sekolah bersaiz sederhana. Download versi terbaru sekarang di www.mawarsoft.com.

Edited by CFoo++

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg international lak

http://www.asctimetables.com/

utk buatan malaysia versi windows

syarikat ni masih develop lagik tp masih blom release lagik

tgh baiki bug

aku ada yg ni [biskut tawar] lagiiii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku ada yg ni [biskut tawar] lagiiii...

Ala... Sistem jadual kan untuk sekolah, bayar pakai duit kerajaan. Yang penting beli produk tempatan jadi kerajaan tak rugi apa-apa. Duit yang kerajaan bayar tu nanti kita orang akan masuk bank kat Malaysia gak, kedian orng lain akan pinjam dan masuk bank balik, kejap je kerajaan dah boleh cover ngan cukai yang dipungut dari pergerakan duit tersebut. Kalau beli produk luar negara, duit tu akan mengalir keluar dan susah nak dapat balik. Lagi pun produk tempatan sudah setanding dari segi kualiti dan ada berbagai pilihan.

Belilah yang original, selain dari menyokong perkembangan teknologi tempatan (yang bakal memberikan manafaat kepada negara gak) ia juga akan mengajar kita menilai dan menghargai sesuatu (Ye lah, kalau dah dapat free kita akan rasa tak ada nilai). Pleazzzz, ubahlah mentaliti kita wahai sekelian rakyat Malaysia.

Edited by CFoo++

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aloo bro,ko nak software susun jadual sekolah ke?aku rekemenkan ko gune winjaws...power beb!!sofware ni digunakan oleh seluruh SBP di malaysia....ko masuk website nih...www.dmhsoftware.net ...

p/s:company software nih cikgu kimia aku yg punyer...die yg develop software nih...huhuh..mule2 aku x caye gak die yang develop,pastu aku tgk dengan mata kepala aku sndiri,baru aku caye..die ade gak develop software lain mcm ISIS(integrated student information system).system ni gak digunakan oleh semua SBP kat malaysia nih..segala result exam,kesalahan disiplin bley di tgk secara online kat www.sbpexcellent.com....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna yang simple dan mudah aje spt triple s(sss) 5 kali berubah jadual dalam sehari pun boleh buat tanpa sakit kepala.pm gua.

Janganlah cakap mudah saje, mana linknya yang boleh download. Puas cari kat internet, lain yang dapat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Janganlah cakap mudah saje, mana linknya yang boleh download. Puas cari kat internet, lain yang dapat.

Kalau tak silap aku dia dah tukar nama jadi SPJS. Ni sofwer untuk DOS. Link dia ni... www.myedusoft.com/m/spjs.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ala... Sistem jadual kan untuk sekolah, bayar pakai duit kerajaan. Yang penting beli produk tempatan jadi kerajaan tak rugi apa-apa. Duit yang kerajaan bayar tu nanti kita orang akan masuk bank kat Malaysia gak, kedian orng lain akan pinjam dan masuk bank balik, kejap je kerajaan dah boleh cover ngan cukai yang dipungut dari pergerakan duit tersebut. Kalau beli produk luar negara, duit tu akan mengalir keluar dan susah nak dapat balik. Lagi pun produk tempatan sudah setanding dari segi kualiti dan ada berbagai pilihan.

Belilah yang original, selain dari menyokong perkembangan teknologi tempatan (yang bakal memberikan manafaat kepada negara gak) ia juga akan mengajar kita menilai dan menghargai sesuatu (Ye lah, kalau dah dapat free kita akan rasa tak ada nilai). Pleazzzz, ubahlah mentaliti kita wahai sekelian rakyat Malaysia.

aku sokong pandangan kao tu...tp cuba lihat cos nak beli satu komputer yg lengkap ngan software yg ori...

ps:- komp CFoo+ mesti ori semua....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku sokong pandangan kao tu...tp cuba lihat cos nak beli satu komputer yg lengkap ngan software yg ori...

ps:- komp CFoo+ mesti ori semua....

freeware ada..sumber terbuka ada..kenapa tak nak guna..kenapa bila ada alternatif percuma setanding perisian komersial, [email protected] jugak ko nak guna..pastu mula la bagi alasan tak releven perisian ori mahal la, harga tak berpatutan ler..memacam betul la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau program jadual waktu yg free ada kat laman web aku. Sekolah aku beli program WINJAWS - windows jadual waktu sekolah- harga RM800.. aku rasa PK1 aku kena kelentong la sebab aku tengok harga dalam internet RM200.00 je. Kalau Triple S tak lek tukar jadual hari-hari , tapi kalau WINJAWS bulih tukar jadual setiap jam he he he..mudah dan ringkas.. aku ni tukang buat jadual dan aku bubuh masa kau sikit je (keistimewaan orang pembuat jadual)

Triple S ada dalam bahasa melayu dan ada bulih mula dengan hari Ahad (utk kedah,terengganu,kelantan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh...yeah WINJAWS mmg bagos...coz aku tgk camne software tuh berfungsi.Yg developed pon cikgu gak,so die tau la ape keperluan utk software tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0