• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Official Ati Discussion Thread

1055 posts in this topic

Posted · Report post

apa ni,

bro topik ni bincang pasal ATi....hehehe biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa ni,

bro topik ni bincang pasal ATi....hehehe biggrin.gif

soree2..xdela aritu ako bukk topik, pastu diorg suh tnye kt sini..mane ako tau..aisey..serabut plak biggrin.gif

xpela nnt ako cari kt tmpt lain la psl nih sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soree2..xdela aritu ako bukk topik, pastu diorg suh tnye kt sini..mane ako tau..aisey..serabut plak biggrin.gif

xpela nnt ako cari kt tmpt lain la psl nih  sad.gif

tak per tanya jer..... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

besarnya saiz 186MB??

Betul ke korang download size besar ni utk 3Dmark??

standard la tuh.. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mintk tolong compare performance 2 gc ni yek..

mane yg lebey power default n after oc.. biggrin.gif

GECUBE ATI 9550 128MB 128BIT EXTREME

GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg 256mb tu 128bit gak ke?

aku ada baca.. yg mb ram ni tak bape penting sangat

nak2 ko pakai agp pastu monitor takat 17' jek

tak kisah la ko nak angkat memana

ikut bajet ko, tapi yg 256mb tu ddr2 lak

uhuhuhuh

cube tengok price dia jauh sangat tak

klu takat beza rm20 amik la yg 256 tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg 256mb tu 128bit gak ke?

aku ada baca.. yg mb ram ni tak bape penting sangat

nak2 ko pakai agp pastu monitor takat 17' jek

tak kisah la ko nak angkat memana

ikut bajet ko, tapi yg 256mb tu ddr2 lak

uhuhuhuh

cube tengok price dia jauh sangat tak

klu takat beza rm20 amik la yg 256 tu

iyep..128bit gak biggrin.gif mb ram best klu time main games berat2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp tgk navigator oc 9550 128mb xt die gempak je dpt score kt 3dmark..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu ler.. nak kena keluar bugdet untuk Cooler plak huhuhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo yg 256 ddr2<< pe beza die?

bole msuk ke kt mobo biase?

kalo ko la kan Navigator, antare 2 nih ko amik yg mane satu ?

GECUBE ATI 9550 128MB 128BIT EXTREME

GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo aku la,aku ambik yg 256MB DDR2 punya...

256MB bagus kalo main game macam HL2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

3Dmark tuh tak der kasi erorr ke???

kalo ader beritahu la..

dh setel dh prob aku.xkisah mana version driver pun,smartgart kena set kpd agp 4x.baru setelkn incompatibility problem.huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagus..bagus..

aku dulu pun ader problem gak.Kena reinstall balik direct X baru boleh banchmark..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo yg 256 ddr2<< pe beza die?

bole msuk ke kt mobo biase?

kalo ko la kan Navigator, antare 2 nih ko amik yg mane satu ?

GECUBE ATI 9550 128MB 128BIT EXTREME

GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME

Wehh ambik yang 256MB DDR2 tu laa. cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku abik yang GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME

dah kalau bugdet ko tinggi angkat je nVidia XT6600 extreme aper salahnye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah angkat dah.... GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wawww.... cantex extreme tuh~~~

hehhe lupa lak nih XT-PE ker??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xt-platinum edition ke?

x sure la..kt kotak tu xde tulis pon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lorrr naper tak abik PE punyer.. lagih powerzzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

9550 ada xtp.e ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader naper takder plak..~~!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x sure la..kt everest xde lak tulis platinum....kalo kt display seting detect 9600 series.. betul ke ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betui mmg 9550 detect , 9600 . but pakai core 9550 jugak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Core tuh tetap 9550 melainkan ko punyer video BIOS ko dah ketinggalan zaman...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pengguna ati x850xt pe skang ni

tp com ni aku dah bg kat adek aku yg f1 tuh

skang aku xde pc dah

aku nak tanye ni sbb ingat nak beli pc baru la

x1800xt 512mb vs gf 7800gtx 256 mb mane lg berbaloi ?

x1800xt ni 16pipeline je tp 7800gtx 24pipeline

so mane satu ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now