• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Official Ati Discussion Thread

1055 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Ok nih Untuk ATi Thread Bukan bermaknya aku buat untuk Khas kan satu model saja.

Thread nih aku buat supaya korang leh berbincang pasai sumer Model Tak kira Radeon ka Rage ka

Driver's Latest

Win XP

Official Drive

Http://www.ATi.com

DNA 3.5.4.12 & LITE

http://www.dna-drivers.com/

Omega Catalyst 3.8.205

Guru3D

Tool's

ATi Tool OC

Planetmirror

P/S : Kalau nak guna tool ni Mestilah anda mepunyai pengetahuan yang cukup . Terutamanya persediaan pada Cooler .

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang yang sini terer baban tuh . leh tak compare 9550xt ngan Gc yang bersaing dengan nye..!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang yang sini terer baban tuh . leh tak compare 9550xt ngan Gc yang bersaing dengan nye..!!!

Navi problem nya aku tak pernah pakai 9550....tapi aku pernah pakai 8500,9700pro skang X859XTp.e

ATi memang pujaan hati ku. laugh.gif

walaupun Nvidia dah makin power berbanding ATi tapi aku yakin ATi akan lawan balik

rolleyes.gif

masa 1800XT 16pipe....kalah sikit jer dengan 7800GTX yg ada 24pipe sekang 1900XT yg masih dengan 16pipe 48 pixel sender

tapau 7800GTX yg mempunyai24pipe 24pixel sender..

jadi tu aku rasa kalau ATi naik kan pipe dia macam mana ahhh agak nya rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sorry

aku nak tanyer sket

aku try guna omega driver terbaru

akunyer ati radeon VE 7000 64mb

mula2 ok jer aku main NFSU2

pastu aku try ubah setting2

sket

pastu bandar jadi kotak2

keter ok jer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Navi problem nya aku tak pernah pakai 9550....tapi aku pernah pakai 8500,9700pro skang X859XTp.e

emm takper kalau ko bleh kompare GC ngan GC lain ko tuh . Aku hanya cadangkan saja sbb GC tuh aku pakai so , Nak tahu lebih mendalam ler

Edited by Navigator®

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

News Releases - Press Release

ATI Raises the Bar of Handheld 3D Graphics with the Imageon® 2380 and Imageon® 2388 Enabling an Immersive Gaming and Multimedia Experience

Imageon® 2380 and Imageon® 2388 media processors feature 3D graphics with OpenGL ES 1.2 and state of the art audio and video functionality

MARKHAM, Ontario--(BUSINESS WIRE)--Jan. 25, 2006-- With the explosion in demand for quality visual experiences on the cell phone, ATI Technologies Inc. (TSX:ATY)(NASDAQ:ATYT) has leveraged its extensive experience with video and graphics to deliver the latest in handheld technologies with the Imageon® 2380 and the Imageon® 2388. A complete audio and visual solution, the Imageon 2380 and Imageon 2388 offer end users an enriched multimedia and gaming experience by leading the industry with the implementation of OpenGL ES 1.2, which allows developers to push the boundaries of 3D content development.

"3D gaming has become a strong, compelling feature in the handheld market and the Imageon 2388 delivers a feature-rich solution that satisfies our demands," said Hoo Jong Kim, Senior Manager, SK Telecom. "Having partnered with ATI in the past to lead the way with 3D gaming on the mobile phone, SK Telecom is excited about the potential of the latest generation of Imageon media processors."

OpenGL ES 1.2 allows game developers and content creators to bring more realistic detail in environments, lighting and objects, while maintaining a high level of interactivity. By alleviating a significant amount of work being done by the main processor, the Imageon 2380 and Imageon 2388 can efficiently produce 3D visual effects and drive animation with quality previously unattainable on a cell phone.

"We've had the unique opportunity to work intimately with ATI's Imageon 2380 and uncover all the possibilities that the chip gives game developers like us who are looking to create unique games that excite end users," said Jonas Eneroth, President of Climax's Handheld Studio. "By supporting OpenGL ES 1.2 along with high-resolution (640 x 480) display support, the Imageon 2380 opens up a whole new world of advanced, detailed rendering that makes it possible to bring high-end immersive experiences on handsets. As game developers, we can now deliver an end user experience that can hold its own or even augment our console, portable and PC projects."

"As an innovator in the field of mobile games, Gameloft is always eager to push the boundaries of technology and with the Imageon 2380 and Imageon 2388, ATI has introduced a new media processor that has captured our attention," said Michel Guillemot, President, Gameloft. "At Gameloft we want to be bounded only by where our imagination will take us and not by the technology. These new media processors allow us to further position mobile 3D gaming as an exciting and important market to watch." more...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masa 1800XT 16pipe....kalah sikit jer dengan 7800GTX yg ada 24pipe sekang

hehe...X1800XT pakai 16pipe 16pixel shader...harga lagi mahal dpd 7800GTX yg pakai 24pipe n 16pixel shader...tp performance lebh kurang...buat apa kan..

lagi satu...x1900xtx yg baru kluar tu pun performance lebh krg 7800gtx 512 n up sket jer dpd x1800xt...padahal 48 pixel shader tu...cam xder aper2 fungsi jer kat pixel shader yg byk2 tu... blink.gif harga mesti lagi mahal sbb pixel shader yg byk... huh.gif

http://www.guru3d.com/article/Videocards/315/16/

1900XT yg masih dengan 16pipe 48 pixel sender

tapau 7800GTX yg mempunyai24pipe 24pixel sender..

7800gtx 512 takder la kene tapau sgt tp sebaliknya point blkg skit jer dr x1900xtx...

user posted image

user posted image

user posted image

lagipun apa guna kita compare gc thn 2005 ngn 2006 yetak? tak heran la gc thn 2005 yg guna teknologi lama bleh kene tapau ngn gc thn 2006 yg br memperbaharui teknologinya...tu pun tapau skit je.. tongue.gif

pepehal kita tunggu je ler saingan gc 2006 ATi iaitu nv G71(7900)...heheh ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

adakah score ni GHEY???? laugh.gif

radeon VE 64mb 7000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul cakap ko MAF14..tu sebab aku cakap(walaupun Nvidia dah makin power berbanding ATi tapi aku yakin ATi akan lawan balik)

tapi aku berharap ATi boleh lawan Nvdia sebab aku tak nak ATi jadi cam 3DFx. huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul cakap ko MAF14..tu sebab aku cakap(walaupun Nvidia dah makin power berbanding ATi tapi aku yakin ATi akan lawan balik)

tapi aku berharap ATi boleh lawan Nvdia sebab aku tak nak ATi jadi cam 3DFx. huh.gif

jgn sebut2 3Dfx..ade tuan empunya company dlm forum nih tongue.gif kang terasa plak die ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jgn sebut2 3Dfx..ade tuan empunya company dlm forum nih tongue.gif kang terasa plak die  ph34r.gif

heheheh biggrin.gif sory amand company dia 3DFx lain ahhhhh biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul cakap ko MAF14..tu sebab aku cakap(walaupun Nvidia dah makin power berbanding ATi tapi aku yakin ATi akan lawan balik)

tapi aku berharap ATi boleh lawan Nvdia sebab aku tak nak ATi jadi cam 3DFx. huh.gif

Betul tuh nVidia buat FX pon dah cam cincai, ATi selambe je, keluarkan Extreme Abih FX

kalau nVIDIA ader lagi power sure ATi takkan berdiam diri rolleyes.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mana nak download software 3Dmark tu???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Mana nak download software 3Dmark tu???

kat sinih..

Edited by nelza_ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ok, nk mntak pendapat korg.. bajet dlm 300..ni adalah antara pilihan gc yg aku target nk beli (bukan sume 1 je) bedasakn servey harge kt loyat:

a. GECUBE ATI 9550 128MB 128BIT GT : RM280

b. GECUBE ATI 9550 256MB 128BIT GT : RM310

c. GECUBE ATI 9550 128MB 128BIT EXTREME : RM310

d. GEXCUBE ATI 9550 256MB DDR2 EXTREME : RM300

e. POWER COLOR ATI 9550 256MB 128BIT : RM265

:hoodlums ade cdgkn amik winfast 6200..yg ni camane?(yg ni bape RM?)

jadi agak2 korg yg mane satu patut aku beli, kalo ikut pendapat ramai kt sini ingt nk amik yg C tu, tp nk tgk dlu la pendapat lain..ni ade beberape skit muskil..

- gc B n C tu byk ke beza performance die ? sbb yg B tu 256mb

- C n D lak camane beza die ? sbb yg ni 256mb, ddr2

- D n E lak ?

p/s:

- betul ke aku post kt sini, sbb ade lg satu topik psl ati ni gk..kalo slh mntk tlg pindh ye..

- kalo ade lagi gc lain yg rege dlm linkungan 300 yg xde kt sini mintk tolong listkn ye..manu tau ade yg lebey power tongue.gif

Edited by kehlvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa ambik yg c tuh lagi bagus...

kalo aku ambik 6200.ader SM 3.0...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm aku tanya pasai kompatibel radeon 9600 pro dgn chipset via soket 754 nyer.

mobo aku abit kv8 pro.gcard aku 9600 pro.

dh test dh semua driver latest drpd omega,dna,official ATI pun semua xngam.xbley nk run 3dmark 2001,2003.

test 9600 pro tu kt komp aku yg len ok ja pakai mana2 driver pun.n kalu pakai gcard len kt abit kv8 pro aku pun ok ja.cuma kalu pakai kv8 dgn 9600 pro ja x ok.ada sapa2 tau driver version mana leh setelkn prob aku @ apa cara nk setelkn.

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

beli je yg 6200 series...new tech...

ati 9550...ketinggalan zaman dh...

aduss kompius ni..

kalo 9550gt bole push to the limit..

kalo 6200 lak bole tmbh lagi 4 pipline ? ..

so ble dh oc due2 gc ni adekah 6200 lg better?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

besarnya saiz 186MB??

Betul ke korang download size besar ni utk 3Dmark??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduss kompius ni..

kalo 9550gt bole push to the limit..

kalo 6200 lak bole tmbh lagi 4 pipline  ? ..

so ble dh oc due2 gc ni adekah 6200 lg better?

tp bukan semua 6200 leh unlock 4pipeline lg....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku guna ATI gak.

Err...korang tak teringin ke nak guna Nvidia?

Nape?

Aku lum terpingin nak try....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduss kompius ni..

kalo 9550gt bole push to the limit..

kalo 6200 lak bole tmbh lagi 4 pipline  ? ..

so ble dh oc due2 gc ni adekah 6200 lg better?

pilih jer geforce 6200...

S.M 3.0 tuh penting untuk game masa kini...

Pakau:dah install direct X 9.0c???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pilih jer geforce 6200...

S.M 3.0 tuh penting untuk game masa kini...

Pakau:dah install direct X 9.0c???

dah.direct X 9.0c dh include dlm service pack 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

3Dmark tuh tak der kasi erorr ke???

kalo ader beritahu la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp bukan semua 6200 leh unlock 4pipeline lg....

kalo sblm kte beli gc tu camne nk tau 6200 tu leh unlock pipeline? nk cek camne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now