• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

(wta)error 678

14 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

akum dan selamat sejahtera kepada semua putranian.aku ada masalah skit ni. Aku guna TZ3200C ADSL Bridge/Router Ethernet Modem.semua lampu power,LAN,ADSL menyala dengan baik.stabil tidak berkelip2.aku dah install dialer yang dalam cd kuning tu,tapi tak boleh connect.aku call tmcareline,dia ajar buat dialer guna winxp tu tapi still tak boleh.dia kuar error 678:the remote computer did not respond.Apa lagi nak set ek..orang tm careline cakap connection streamyx takder masalah dalam record dia tu. takkan masalah pc aku nie kot? orang tm careline tu buat report dan cakap tunggu seminggu baru technician dia akan call aku balik.lambat gilerzzz.so aku nak minta expertise-expertise komputer ni bantulah aku. apa yang aku kena setting ni.....

Edited by oneghost

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

error 678 = salah tmnet... FOR SURE...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

enable brigde mode dlm modem tu..kalo x tau..ko beli modem tu katne?? tmpoint?? kedai komputer??? nanti la aku cari mcm mane nak enable brigde mode tu..or kalo ade sesape yg len kat sini gune modem same tau nak enable bridge mode modem tu bgtau la ye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

modem tu abang aku dapat free waktu pc fair.dalam manual dia dia ada bg website utk configure.http://192.168.1.1 tapi sekarang ni aku guna dial up.slow giler,so tak dapat masuk website tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sapa plak suruh login internet untuk masuk tu? address tu adalah modem management, benda tu dalam modem tu, takyah pakai internet nak masuk pun. just letak jer ip tu kat IE, then dia akan masuk ke modem maangement

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xle masuk ip tu?? cube ko ping ip 192.168.1.1 ade reply ke x?? kalo xde reply aku rase modem tu wat prangai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

modem tu abang aku dapat free waktu pc fair.dalam manual dia dia ada bg website utk configure.http://192.168.1.1  tapi sekarang ni aku guna dial up.slow giler,so tak dapat masuk website tu.

dia kasik free sebab modem tu dah rosak la tuh.. ahaks..ahaks..ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xle masuk ip tu?? cube ko ping ip 192.168.1.1  ade reply ke x?? kalo xde reply aku rase modem tu wat prangai

aku dah boleh dah masuk dalam 192.168.1.1 . aku tgk pada bridge tu memang dah enable dah. aku dah try dah pada streamyx kawan aku dan conform modem tu takder masalah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

download file pdf tu.. baca manual nak setting modem tz3200c.. modem ni banyak perangai buruk ni... hahaha...

fila ni diberi oleh scorps pada saya semasa saya juga bermasalah nak setting modem ni... thanks to scorps...

http://hikmah.edu.my/download/TZ3200C.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oi... ko ada guna dialer x? kalo ada dalam user name tuh tulis

(idKO)@streamyx

cheack tengok leh connect x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah tgk fail pdf tu, kena ikut semua yang dia configure ker?eh,akuinsan pakai modem ni gak ker?ada masalah error 678 gak ker mula2?tensen aku ,nak tunggu technician tmnet mari.bilalah agaknyer. tensen dah aku dengan tmnet ni.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

download file pdf tu.. baca manual nak setting modem tz3200c.. modem ni banyak perangai buruk ni... hahaha...

fila ni diberi oleh scorps pada saya semasa saya juga bermasalah nak setting modem ni... thanks to scorps...

http://hikmah.edu.my/download/TZ3200C.pdf

thanks a lot. now akudah berjaya connect stremyx dah. alhamdulillah. tapi kan kengkwan, aku ada confuse satu lagi lah .kat mana kita nak check berapa speed yang kita dapat?aku pkai package 512kbps. tapi ini yang aku tgk dalam status connection aku ni. KLIK SINI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Itu bukan speed streamyx kau, itu speed kau punya LAN, test speed streamyx kat SINI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oh yer ker.thanks a lot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0