• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

• • Intel Overclocking Thread • •

60 posts in this topic

Posted · Report post

tp proc cel® tu x support ht kan???.....3.03 aku bleh mkn lg.heheheeeheee

tp ok gak ko oc sampai gitu...suhu brape???? bleh maintain 35c x??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp proc cel® tu x support ht kan???.....3.03 aku bleh mkn lg.heheheeeheee

tp ok gak ko oc sampai gitu...suhu brape???? bleh maintain 35c x??

3.3 la..bkn 3.03..hehe tuh namanya oc geli..keh3..bley push g..tp pakai standatd hsf..hehe..

sje maen2..lepas gian..aku pakai mobo abit is7-eg2...board cikai jerk laugh.gif ..

suhu??hahha 50...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hahaha! Kuat ner kom ko..

Kang main Bomba2 dalam rumah lak..

um.. ko guna water base cooling ker?

den cadangkan ko guna gas Carbon dioksida...

ble la ko sejukan kom ko sampai -120 darjah C...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

proc baru aku..sini pon boh gak tongue.gif sumer default..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

proc baru aku..sini pon boh gak tongue.gif sumer default..

klu run benchmark lepas tak? tongue.gif klu oc je tinggi,tp x stable x besh tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

klu run benchmark lepas tak? tongue.gif klu oc je tinggi,tp x stable x besh tongue.gif

stress prime..kejap jerk..dlm setengah jam..hehe...pastuh tutop..panas siot!! laugh.gif

Edited by nelza_ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu la...oc giler2...aku nak oc gile2 gaks tp moboo jd penghalang..........mobo lg cikai dr ko.........aku nak cari foxconn besh skit ..bus800..heheheee nak up sumer vcore .fsb. silap2 aku up 200mhz.........tp aku rase membazir la plak..sbb mobo ni ok lg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha!!!

den pon dah bleh OC.. x nak push sampai 1ghz.. cam aritu.. kang meletop lak...

ok.. screen Shot...

http://img91.imageshack.us/img91/5725/pcq7vw.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dlu pernah wat oc intel s370...laju gak aku up sampai 1.2ghz dr 800mhz..x yah tekan vcore

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hum... kalo nak OC guna chipset SIS 620...

ok x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok sgt...aku oc s370 pakai mobo sis620 jetway mari.....try la..bus bole up 140 x silap aku..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

OI... Jetway ker? sama la kita..

check tengo sama x?

Model Jetway 920BF/920BN

tapi bus den sampai 120 jer...

den guna sampai 80 jer.. kang meletop lak...

ok sekang nie nak tanya... ko OC sampai berapa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

nie tatau stabil ke tak..xtest prime g nih..sje sronok2 tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku oc sampai 140 lerrr................same model tu....betul22 sis620

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

amd nak join skali bleh ? biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

amd nak join skali bleh ? biggrin.gif

sebelah2 laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mane bole..heheheheheheeee..intel dah kalah jauh dgn amd...oleh itu buat la topic kat kelab amd yerkkkkkkkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x de sesape yg oc intel lg ke rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x de sesape yg oc intel lg ke rolleyes.gif

Ada-ada akulah orang yang mengoverclock Intel nih dengan kadar overclock aku dari laju 2.4 Ghz ke 3.06 Ghz. Bukan tipu-tipu arr.

Tapi aku tak bleh nak overclock lebih dari nilai tu sebab masalah stepping CPU aku yang tak best. Stok RAM aku mmg best tapi CPU plak yang tak best. Semua sistem aku best untuk OC tapi CPU la punya segala-galanya. Haduihh..... tak leh nak OC lagi tinggi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada-ada akulah orang yang mengoverclock Intel nih dengan kadar overclock aku dari laju 2.4 Ghz ke 3.06 Ghz. Bukan tipu-tipu arr.

Tapi aku tak bleh nak overclock lebih dari nilai tu sebab masalah stepping CPU aku yang tak best. Stok RAM aku mmg best tapi CPU plak yang tak best. Semua sistem aku best untuk OC tapi CPU la punya segala-galanya. Haduihh..... tak leh nak OC lagi tinggi...

bang..post la yg latest..xkan xde kot dry.gif

hahaha..tolak kat aku la board tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bang..post la yg latest..xkan xde kot dry.gif

hahaha..tolak kat aku la board tuh..

Mai aku nak pinjam CPU hang sat. Nak lepas geram OC ni. Pastu kalau dapat nilai tinggi2 aku bagi lerr balik....bleh la blehh laaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehhe..

aku baru je... angkat MOBO.. baru..

kira bleh . la.. OC pon leh tahan..

mmg pergh.. AGP 8x.. ddr 400

untuk.. sementara... nanti tukar AMD plak

tuh aku beli.. lepas.. aku jual. MOBO ASUS aku cap crap tuh..

nih result OC aku..

sbnarnye.. aku OC dekat .. 3Gg . tapi.. skejap je.. PC dah prob.. maybe Overheat kot..

MAX aku leh pergi dengan Stock cooler.. nih.. 2.8GHz

nih result nye.

test 2.7Ghz dulu

main game .. pon ok je. tak der prob.. 3jam main.

IPB Image

IPB Image

tapi pelik.. aku naik 2.7Ghz.. Suhu macam.. p4 1.6 aku jerk.. emhh..

IPB Image

memory aku tak kacau lagi. , maybe nanti.. aku nak pusss hehehhe

IPB Image

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mintak tolong sket.

dengan RAM aku nih.. nak timing 2, 2, 2, 5 ok tak..

aku lom test lagi prime95 pon tak install lagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mintak tolong sket.

dengan RAM aku nih.. nak timing 2, 2, 2, 5 ok tak..

aku lom test lagi prime95 pon tak install lagi

tgk jenis ram gak..klu cap ayam tuh susah cket..

erm..maybe boley kot..sbb speed ram xcecah 200 pon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

emmm aku tak sure . tapi RAM aku , Brand Advance Module ,

CHIP pon ADVANCE MODULE

nih detail sket

  板:advance modules製 AM256D08C2C-PC3200

  チップ:AM80TD4

32Mx64 DDR CL,3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0