• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Tm Net Nak Block P2p, Torrent>

277 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

aku rasa kalu d/l dr server luar cuma dpt 1/4 shj dpd speed sebenar...dan kalu d/l dr server malaysia plak cuma 1/2...aku pkai 512 nyer package full speed cuma 15-16KBps je utk server luar...tp server malaysia aku x try lg...tapi sama jer aku rasa...125kbps gak..

Edited by MAF14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yang buat statement tu pun silap2 ada koleksi siri tu yg dicedok dari torrent & p2p....

Tapi yg best xdcc irc tu takde plak sapa nampak mengabihkan bandwidth ye...sekurang kurangnya tak byk individu yg sanggup buat tracker torrent berbanding irc server...

1. silap! cedok dari irc :lol: walaupun kena que, tapi aku takperlu share hasil yang aku download tu.

2. tak jugak, mana ada ramai orang buat ircserver/xdccbot. tracker torrent lagi bersepah kat internet, tengok ajela torrentsepai la, piratebay la apa la. mungkin tmnet ingat torrent ni membanjirkan paip sebab banyak data keluar dari data masuk. biasanya korang selalu kalau menoron (jangan salah paham, tu ayat orang kebanyakan untuk men-torrent :lol:) korang selalu dapat download dari tinggi dari upload ke? contoh; download 30kBps, upload 7kBps.

tengok berapa peratus paket tu drop kalau aku download fail dari europe.

sebab submarine cable dari malaysia semuanya pergi ke taiwan dan USA. takda yang direct ke europe. sebabtu akses ke europe perlahan berbanding ke negara asia lain ataupun ke US.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:D aiseymen...tembakan rambang pun boleh mengena... don't heart feeling k...just tembakan rambang, takde fokus.... :D

Statement tu sebenarnya utk larikan sikit fokus kat p2p & torrent...kaw2 punya diorang kena, sedangkan sedara diorang (xdcc) sempoi nye menyorok..walhal dua2 buat onar... :D

Sapa ta ksetuju hantar bantahan melalui PM... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takkan sebab aku quote isi kandungan ko maknanya ko tertembak aku? jangan cepat perasan sister. don't heart feeling k...just sangkaan rambang yang ko ni bukan lelaki sebab ko suka berimaginasi, takda fokus.... :D

aku cuma nak kasiktau ko (manala tau kot kot ko nak samakan aku macamko yang addicted hari hari melangok depan pc main p2p) yang aku guna cara irc untuk download benda benda yang aku nak tengok.

statement aku kat atas tupun untuk ikut ko berlari sekali, pasal aku rasa topik terang terang cerita pasal p2p dan torrent, takda pulak cerita pasal xdcc, pasal download guna ftp blablabla dan bla. takkan disebabkan hobi ko dijadikan isu kat sini maka terus nak lari pegi xdcc pulak? ada satu topik tu siap issue command "shutdown -h" takkan soal port kena blok pun terus melenting? takkan shutdown -h reti tapi guna port lain tak reti? pelik ni. :o

aik? kenapa kena PM PM pulak? ko keluarkan statement tetiba terus suruh PM? ke memang sister? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Punya la marah sampai tuduh aku...perasan, sister, suka berimaginasi, takda fokus, addicted, hari hari melangok depan pc main p2p, hobi jadikan isu kat sini...

7 tuduhan hanya sbb ter reply 1 post.... :o hebat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

...rilek2 ..jgn gado2....skarang nih aku tgh surf putera pun lembab , ni kat dlm malaysia kan server dia ? huhuhu :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

punya la takboleh terima kenyataan sampai tuduh aku marah. padahal aku tak guna tanda seruan pun :o

1 tuduhan sebab aku tersangka dia 7 benda :o hebat. mengalahkan shutdown -h now :lol:

hampeh: server putera.com bukan kat malaysia. rasanya admin pernah cerita dia sewa kat mana kot?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hampeh: server putera.com bukan kat malaysia. rasanya admin pernah cerita dia sewa kat mana kot?

oh..tq for the info :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nice info.

sekadar hiburan:

patut column nombor 4,5,6,7 tu tmnet kena buat sekali :lol:

memandangkan jaring pun terlibat sekali (kalau baca ikut info tula), maka nak taknak torrent addict kat malaysia kena la pindah ke Hungary(tapi masih filter high usage account). oh, atau boleh duduk kat mexico! yaribba! yaribba!

bukan ke isp malaysia ni teruk?

Kanada pun menarik jugak. mari ramai ramai pindah ke Kanada!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ya ko hebat....ko hebat sebagai pemantau crap..!! Tak ada yang lebih crap melainkan crap crap belaka. Takda pemantau yang aku jumpa lebih crap daripada kecrapan ko.

Hobi ko jugak mainkan isu kat sini, isu apa yang ko tak main? Isu 3-4 tahun lepas pun ko sensasikan sehingga hari ini..Segala jenis isu ko sensasikan termasukan isu shutdown -h now..Hobi ko jugak adalah pusing2 ayat orang. Semua ayat akan dipusing untuk memenuhi hobi crap ko. Hobi ko jugak suka menjaja attitude orang lain ke seluruh forum. Sudahkan ko scan attitude ko sebelum sembang power pasal attitude orang? Kalau ko lelaki ko lelaki bermasalah. Ko suka berimaginasi hanya dengan lelaki.

Kesimpulannya ko adalah pemantau crap. Sila ban nick aku kalau perlu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laa.. yg nak marah-marah ni kenapa? azuan tu aku tengok ok per (yg aku kenal la kat dlm forum, kat luar tak tau la aku.. kalau jumpa nak jugak aku sekeh-sekeh kepala dia). Sesuai la dengan status Supervisor. Sifat supervisor memang macam tu, kalau orang bawahan ni tak buat perangai dia akan OK, tapi kalau sorang buat macam sial, memang nahas la. Aku dah pernah test mamat ni. Aku tersilap cakap lepastu aku sendiri mohon maaf, reply yg aku dapat ok aper, dia tak emosi aku pun awal-awal mengaku silap. Thread pun berjalan dengan lancar. Yang penting kita tak putar belit semasa berhujah. Kalau kita buat silap mengaku awal2 yg kita silap. Jangan hipokrit. Walaupun kadang-kadang kita tak bersetuju dengan kawan kita sendiri kita perlu jugak menegur. Tak semestinya kerana kawan kita sanggup bertukar platform.

Aku ni bukan nak kipas punggung sapa-sapa, kalau takdak org yg nak memantau sapa lagi yg nak jaga forum ni tul tak.

.. anonymous always. heheheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan ke isp malaysia ni teruk?

utk soalan tu , ye pada pendapat aku memang teruk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku rasa sbb dia org masih amateur & lack of experience, so masalah┬▓ yg berlaku skrang berlaku.

Tapi, biasa la, even syarikat besar buat mistake. Papehal diharap streamyx naikkan mutu perkhidmatan.

Yg x best, streamyx cap torrent. Susah btol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kesian kat blank..

oo..

rupanya cik Azuan staff TM gak yer???

sama dgn squintex laa ni??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

adess memula da sronok aku bace thread ni coz byk knowlegde skali last2 ade plak post gado2...ilek la...any wei sesape kat sini leh tutor aku mcm mane nak tuka port utk p2p or direct donlod like http,ftp and etc

aku da tensen donlod bwh 10KB...dulu donlod 100MB dlm 20minit jek skrg umang ai 9KB paling laju mcm dial up betoi..buat bandwidth kat speedometer 429Kb huhuhuhuhuhu sedeynye aku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hokohkohkohkohkohkohkohkohkohkokoh. IPB Image sekarang sapa yang marah-marah? best ke ludah ke langit tepek muka sendiri? crap pun crap la janji tak emosi :lol: ish ish ish, emosionalnya dia sampai suruh aku delete user dia la apa la. rilek la orang opensos mana boleh emosional kan kan kan? nanti susah la nak develop source code. IPB Image

scorps: ayat sebetulnya, bekas. si skuntet tu installer, jadi dia tau la apa nak cerita bab tm tu.

ed_thix: kesian ko ye? kiranya aku memang amat bernasib baik la sebab aku tak alami apa yang ko alami sampai siang malam ko menyumpah tmnet tu teruk. *((@W*((* dan sebagainya :D sabar jela dan marilah kita sama sama berdoa agar isp kita ni menjadi yang terbaik seperti yang kita harapkan. amin.

kingotromen: cuba ko carik bandwidth test di luar kawasan malaysia, apa jadi? speed jadi separuh dari apa yang ko dapat bila test guna tmnet bandwidth test punya? kalau nak ikutkan aku pernah test bandwidth test diorang tu yang kononnya server dia terletak di cyberjaya/brf dan sebagainya. dapat ciput, tapi bila aku tarik file dari kawan aku yang pakai streamyx jugak guna ftp dengan jarak 578.21km takda pulak seteruk macamana yang bandwidth test tu report. dan yang pastinya, komputer dia bebas dari agen agen sepaiwer dan sebarang free program yang claim program tu bebas dari "spyware".

ada satu lagi cerita *miracle* + *lucky* yang aku tengok. jarak laluan dia dah 5.6km lepastu pakai fiber, kena la pakai kotak pizza. bila test download guna xdcc (ops), dia boleh dapat 110kBps++ dan dia pakai pakej 1Mbps. kabel dipasang tahun 1997, kira kategori buruk jugak la. kawasan tupun padat, ada lebih kurang 800++ subscriber. jadi betulla agaknya, keajaiban tu mempengaruhi pengguna-pengguna dsl kot? :o hanya sekadar pendapat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ed_thix: kesian ko ye? kiranya aku memang amat bernasib baik la sebab aku tak alami apa yang ko alami sampai siang malam ko menyumpah tmnet tu teruk. *((@W*((* dan sebagainya biggrin.gif sabar jela dan marilah kita sama sama berdoa agar isp kita ni menjadi yang terbaik seperti yang kita harapkan. amin.

Amin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

IPB Image

bengang jugak laa.. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try la guna bitcomet 0.63 ade function PE ..hehehe bole la mula menorent balik :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Seed satu kot, dah la slow.Cam aku skrang, dah berminggu┬▓ x cecah 10k.

Nk buat port forwarding modem x leh laks,bengang akan aztech.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nk buat port forwarding modem x leh laks,bengang akan aztech.

modem ape ko pakai?? firmware version?? try check kat aztech nye website ade firmware baru ke idak..kalo xde pakai dialer la ekekekekeke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Modem plg murah kat mesia. Member aku gak beli, x leh masok dlm modem tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try la guna bitcomet 0.63 ade function PE ..hehehe bole la mula menorent balik :P

bitcomet 0.63

namppaknya masalah ni masih belum setel lagi nih...

aku tgh merana gaks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0