• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Tm Net Nak Block P2p, Torrent>

277 posts in this topic

Posted · Report post

tmnet die brleluasa buat mcm ni sbab die tau tade competitor die..

die tau malaysian still choose tmnet in what ever reason they have..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebenarnya kowang semua salah... bukan pasal hadware tmnet x power ke ape ke..

line beribu2 org masuk ke.... congesteted ke...

korang kena tahu bandwitch nieh aper... erm pada saper2 yang pernah beli hosting website diowang tahu

so cengini banwitch neih kaurang leh anggap mcm air dalam paip air tuh... lagih byk air lalu.. lagi byk kena bayar bil air....

sama gak Tmnut nieh kena bayar setiap "byte" yang lalu sempadan melaysia ke luar negara.... dan kena bayar kat cable2 yang merentasi benua tuh... kalau dulu2 cable2 nieh x de arapkan setelit je... so leh guna dial up je... bila dah terentangnya optick cable bwh laut tuh.. makan ujudlah bordband nieh.. stelit tuh skerang guna utk GPRS ngan backup line je kalau cable bwh laut tuh putus.... ye lah bank2 x kan nak tutup line internet dia 1 dunia....

Tmnut nieh ingat org melaysia nieh guna internet kejap2 je so tuh lah yg sebulan ada bayar 88 inggit dan ujudnya unlimted XS tuh...

so bila ujudnya torrent... diowang on pc diowang 24 jam termasuk lew aku... kahwkawhkahw so tmnut rugi lew... bandwicth lalu... memanjang x henti2... lebih2 lagih diowang bukan download darik website... diowang download darik pc ke pc "pear to pear" so saper yang nak mintak bayar.... dah aku send data aku pada org lain...... "bukan website ke pc"

:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku baru pasan.. sebelum nih akalau aku donlod guna web service(http) kat rapidshare, selalu iLeks jek 60kbps, start minggu lepas la drop kadang2 sampai 5kbps, mau 2 jam donload menda2 yg gedabak :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa kata kita boikot toreng.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak dpt la jack, kalu boikot dpt sen tape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku baru pasan.. sebelum nih akalau aku donlod guna web service(http) kat rapidshare, selalu iLeks jek 60kbps, start minggu lepas la drop kadang2 sampai 5kbps, mau 2 jam donload menda2 yg gedabak :lol:

yup betul tuh... cuba lak kau carik website yang server dai kat melaysia tentu no hal time mendownload

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa kata kita boikot toreng.

kalu boikot torrent mane la aku nak d/l anime

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tah... Torrent nie dah sebati ngan hidup den..

lg pun p2p nie bukan melanggar undang2.. cuma isi jer ada legal ngan illigal.. huhuhu... ni la risiko teknologi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oouh.. adakah ini punca ngap walaupon peers aku mencecah 2000 tp download cumer 7 kbps??

Kalu betul le skit hati betul le. Dah la bayar ntuk perkhidmatan. Sukati ler kita nak download... aku nak download movie blockbuster pon sampai berminggu2.

Kalu ini betul, apa kata kita bukak thread kat bluehyppo tunjuk perasaan... nak tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalu betul le skit hati betul le. Dah la bayar ntuk perkhidmatan. Sukati ler kita nak download... aku nak download movie blockbuster pon sampai berminggu2.

dr ape yg ansarida type

sama gak Tmnut nieh kena bayar setiap "byte" yang lalu sempadan melaysia ke luar negara.... dan kena bayar kat cable2 yang merentasi benua tuh...

so kirenye tmnet rugi aaa?? pengguna bayar murah...tp komplen byk akakakakaka

p/s no offense

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau nak download dari http, aku cadangkan korang masuk website macam tucows.com, dia bagi option server paling dekat dengan lokasi korang (mirror site). Lagi dekat server tu dengan tempat korang lagi tinggi rate download.

Aku kat sini pakai 2mb punya connection, memang bedesup la peginye. Kalau nak laju lagi subscribe je talian satelit. habis citer. Kalau tak mampu jangan pakai internet terus, pindah dok afrika. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe.. den masuk server mana pun dapat 60kB/s ke atas... tambah pulak p2p.. 120kB/s ler... kornag nak speed cam den? kena pandai Bukak port la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kena pandai Bukak port la..

Do you mind to elaborate more on this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku langgan Streamyx 512Kbps Download 256Kbps Upload.

Tapi sejak 2 minggu nih Download tuh jadi 1024Kbps, pesal?

Dan selau berubah² jadi 8xx Kbps, 9xx Kbps, 6xx Kbps etc..

Dahler skarang nih Streamyx aku problem, asyik blinking jerk!!

Bila malam problem semakin teruks, nak surfing rasa sakit ATi!!!~

Klo boleh surf pun speed cam dial-up kekadang tuh lagi slow, pesal?

Otai² Streamyx apa puncanya?Adakah ada orang tukar port 512 aku jadi 1024?

Dan kebetulan port tuh problem?Sebelum jadi 1024Kbs nih Streamyx aku OK jerk klo ada problem ckit² tuh takper laa boleh dimaafkan..Skarang ni aku bengang laa sebab time malam susah nak surfing, dolod etc..

Pliss...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bukak topik baru la bang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

dr ape yg ansarida type

so kirenye tmnet rugi aaa?? pengguna bayar murah...tp komplen byk akakakakaka

p/s no offense

yup.. tmnut tuh sdg rugi... korang sebenarnya bayar murah je bukan mahal..

erm betul ckp mamat tuh x pun ambik 2mb...

tapi lama2 bila org dah ramai pakai 2mb pun diowang akan lembabgak... hek hek tapi makan taun lah..

arr betul tuh kalau nak setel guna setelit punya... dia mcm astro.. tapi 1 bulan bayar rm400

http://www.smartmalaysia.com x silap aku

Koang pun perasaan kan dah ader yang rm20 sebulan tapi 10jam je.. pastu kena bayar 5cen....seminit + rm5 inggit sewa modem hkahkahahk... X dew org kalau dpt stremyx main 10Jam je... mula2 pikir belh lha... dah dpt.. hak hak chating lew 1 hari dah habis...

Edited by ansaridas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup.. tmnut tuh sdg rugi... korang sebenarnya bayar murah je bukan mahal..

erm betul ckp mamat tuh x pun ambik 2mb...

tak keluar statement pun TMNET rugi ... apasal tak declare, kalau ko dengar khabar angin je tak verified langsung! ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak keluar statement pun TMNET rugi ... apasal tak declare, kalau ko dengar khabar angin je tak verified langsung! ...

lor kalau tmnut ckp diaowang sdg rugi jatuh lew saham dia broder... lagipun akak aku korje kat tmnut KL tuh

dia rugi sikit2 x bagi tau org dew...

kalu x dia x kan slowkan p2p dew, silap2 nanti diaowang tutup port p2p....

huhu x guna korang tukar port p2p... pun pasal kalau kowang tukar pada port lain pun

korang x dpt download darik luar negara lak... pasai kat luar sana diowang guna port yang digunakan sekrang nieh....

silap2 malaysia punya pun x dpt...

buat ape dia nak buat customer marah... kalau x mengalami kerugian dalam bandwicth :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TMENT rugi?mana info ko dapat ni?rugi?rugi?rugi?rugi cause dia banyak buat iklan advertising & promotion tu takde kene mengena dgn pengguna yg bayar 'MURAH'? per month...heh kaya nye dia tu siap kuarkan statement camtu lagi....worth ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rugi?? umm.. munkin gak...

sebab.. kita bradban paling bertuah...

yerla.. kalo luar negara.. kena bayo bandwidh sekali... huhu.. kita un limit ma....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

or kalau tmnut ckp diaowang sdg rugi jatuh lew saham dia broder... lagipun akak aku korje kat tmnut KL tuh

dia rugi sikit2 x bagi tau org dew...

kalu x dia x kan slowkan p2p dew, silap2 nanti diaowang tutup port p2p....

huhu x guna korang tukar port p2p... pun pasal kalau kowang tukar pada port lain pun

korang x dpt download darik luar negara lak... pasai kat luar sana diowang guna port yang digunakan sekrang nieh....

silap2 malaysia punya pun x dpt...

buat ape dia nak buat customer marah... kalau x mengalami kerugian dalam bandwicth

still tak reliable, unless CEO TM sendiri bagitau/press statment for q1 2006 rugi baru aku caya, takat kata2 kakak ko sorry aku tak caya ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

still tak reliable, unless CEO TM sendiri bagitau/press statment for q1 2006 rugi baru aku caya, takat kata2 kakak ko sorry aku tak caya ...

lor x relible ape ke lak... x baca yang aku ckp last tu... diowang x kan buat customer marah kalau x sdg rugi

ke kau x paham bandwicth tuh ape...

lor kau ingat akak aku kerja bahagian kerani ke... aku maleh lew nak bagi tau pangkat akak aku aper.... diowang x kan bagi tau punye neih hal kecik je bukan projek ratus2 juta....

mcm aku ckp tadik kalua diowang bagitau sure saham telekom jatuh.. walupun hal neih kecik tapi dalam masa jangka panjang dia akan bertambah teruk.. tuh lah diowang x nak bagi tau press... ke ape ke

erm aku rasa ed thix nieh baru dpt stymix lah rasa laju sikit dah melantun kikiki

ini lah name berniaga x kan sikit2 nak bagi tau sikit2 nak bagi tau...Melayu biasa mcm nieh

melayu = " Berapa untung 1 bulan ada lah 20 ribu"

cina = " x adalah cukup2 makan boleh lah"

contoh kau bukak meniaga burger.. then harga brg naik.. kau x nak naikkan harga burger kau tapi kau kurangkan kos dalam burger kau... ader ke kau bagi tau alo alo customer sekelian saya dah kurangkan salad "bandwitch" dalam burger nieh pasal nak cut budjek

yew lah kita sekarang nieh dpt unlimited xs braodband... diowang budjet penduduk melaysia nieh time tidur tutup pc lew... rupa2nya tidak

Edited by ansaridas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rotfl - jauh nampak pegi ... go ahead, explain sesuka hati, tak keluar official statement rugi means ianya tak rugi, tak kira la sapa kakak ko ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lor kau ingat akak aku kerja bahagian kerani ke... aku maleh lew nak bagi tau pangkat akak aku aper....

Terima kasih ler ... tak payah beritahu perihal kakak ko tuh ,aku tak berminat ..... ko simpan ler kakak ko tuh .......kat dalam store ., kalau belum kawin ko kawinkan ler kakak ko tuh ........ mana official statement nyer kalau setakat air liur je ko bagi balik ler kat kakak ko .. :) suruh kakak ko baca official statement aku nih .. ko ingat kita orang nih budak2 ke ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0