• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Slow Sangat..

162 posts in this topic

Posted · Report post

ok lah tuh, servis memang kena bagus!!

tapi aku rase ko pakai router lagi laju dari pakai dialler biase!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu la pasal, dia tau servis dia buruk, tapi takut kastemer lagi, ikat la kastemer lama lama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haa ni aku ada maslah pasal line lagi..aku dah pakai 2 bulan then baru sedar rupanya line aku 521kbps jer..sbb aku terjumpa topik kat sini laa aku baru check modem...so kalu aku call customer service dorang leh betulkan ke? ke akan macam ni jer sampai bila2..huhuh

http://img386.imageshack.us/my.php?image=adsl8xh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haa ni aku ada maslah pasal line lagi..aku dah pakai 2 bulan then baru sedar rupanya line aku 521kbps jer..sbb aku terjumpa topik kat sini laa aku baru check modem...so kalu aku call customer service dorang leh betulkan ke? ke akan macam ni jer sampai bila2..huhuh

http://img386.imageshack.us/my.php?image=adsl8xh.gif

call jek ckp dgn diorg speed ko 512 tp ko bayar rm88 utk 1mbps...tuka port org telekom buat...pepehal pi sound tm point har har har...speed xconfigure jadi 1mbps pon org telekom yg buat..pi sound diorg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko buat la report tuh, pastu ko mintak gak no report tuh.. kalau dia suruh rerepek ko hangguk, or cakap ya ya jerk, means semua dah buat, lastly ko cakap sama jerk.. hehehe.. so ko akan dapat no report.. amik nama dia, followup no report jerk.. pastu ko cakap nama customer service yg ko buat report tu, naikkan nama dia.. sure dia akan amik tindakan cepat nye la.. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aisey man2 kalo dpt no report, bukan org yg jawab call tu yg create order utk technician cek kat port..n x semestinye kalo diorg da buat order utk technician cek kat port, technician telekom akan cek..skrg ni byk kes technician telekom menipu dlm report..ckp dah reset port tp pegi kat port x...skrg yg buat masalah technician telekom xbuat keje...ampeh jek...skrg umah aku dsl kelip2 xle nak suruh technician cek kat port coz tmpoint maluri x rekod no tepon umah aku ade pasang streamyx...ari isnin pagi aku gegar tm point maluri..mangkuk tandas tol..dr bulan 9 aku tuka no tepon utk streamyx sampai skrg diorg xbuat rekod tu...bulan 10 ari tu aku da cek mmg diorg xbuat lg so aku biarkan la aku ingat diorg bz ke..tp ni da bulan 12 same gak..mmg org telekom tmpoint nak kene nih!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x pakai lagi stremyx ni, tapi memang ada plan nak pakai. tapi pk2 balik, ni bukan kes yang baru dan pertama aku dengo, selalu sgt dah dengo pasal nie...

ni yg males ni... hampehs tul.

maxis, jaring ok x broadband diorang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

call jek ckp dgn diorg speed ko 512 tp ko bayar rm88 utk 1mbps...tuka port org telekom buat...pepehal pi sound tm point har har har...speed xconfigure jadi 1mbps pon org telekom yg buat..pi sound diorg

ko konfem ngan sape speed tak ikut username? ko keje ngan tmnet ke? sejak bila jadi pandai sangat ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko konfem ngan sape speed tak ikut username? ko keje ngan tmnet ke? sejak bila jadi pandai sangat ni?

speed yg ikut username area klang valley je baru buat..kwsn lain blom lg..aku xkeje dgn tmnet la..kan awal2 lg aku da bagitau aku ade kwn keje kat helpline tu.. sejak bile pandai sgt??? ko yg kate bukan aku yg kate aku pandai...ko kan pandai... speed skrg kene configure dr port or ANOC kan??? SQuinteX ko installer streamyx kan?? ko bleh acces utk configure speed kat port customer??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmm tu laa..aku dah call..biasalaa dia kuarkan ayat2 skema tu..sambung direct dgn modem...jgn pakai splitter..restart modem..aduss semua tu dah wat..aku rasa bukan masalah hardware modem tu..ni from source telekom..

korang yg lain langgan 1Mbps dapat baper?? ada sampai 1Mbps ke? korang dh try adsl bandwidth test? ada website tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape kate ko amik screen shot ko tu bawak gi TM point. tak pun clickers. Kalau ko call 1300 kompom2 budak2 yg tak reti yg jawab. pastu die akan cakap akan forward ke supervaiser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko call jek 1300 tu suruh diorg buat report..ko ckp sume troubleshoot ko da buat...dia bagi no report tu tiap 2 ari ko call hahahaha sampai speed ko bile buat speed test dpt 700kbits ke atas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0