• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Slow Sangat..

162 posts in this topic

Posted · Report post

xmarah pon just nak sedarkan byk customer yg call time marah2 tu..cian woo kitorang nak marah blk xle coz nanti kene warning or ilang keje plak...sabar aje la...kalo ikut perasaan mau aku kejar org tu then basuh dgn clorox abeh2...bukan aku xde alamat umah dia..muahhahahahaha...xkire la melayu ke cine ke india ke...kita org malaysia..berbudi bahase ye tak kawan2?? hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xmarah pon just nak sedarkan byk customer yg call time marah2 tu..cian woo kitorang nak marah blk xle coz nanti kene warning or ilang keje plak...sabar aje la...kalo ikut perasaan mau aku kejar org tu then basuh dgn clorox abeh2...bukan aku xde alamat umah dia..muahhahahahaha...xkire la melayu ke cine ke india ke...kita org malaysia..berbudi bahase ye tak kawan2?? hehe

hah??

ko pon staf telekom gaks ke ni????

tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nampaknya begitulah... entah-entah dia nie org. helpline tue tak??? ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah terang lagi bertouch light lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kohkohkhokhokhohoh laugh.gif

Aku saja nak kasik malap skit torchlight tuh... tapi sebenarnya terang...

err... apa aku cakap huh??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kohkohkhokhokhohoh laugh.gif

Aku saja nak kasik malap skit torchlight tuh... tapi sebenarnya terang...

err... apa aku cakap huh??

ni pasal ape haa??

ape yg terangnya tuh??

hehhehhheeh.. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x keje kat tmnut la..cume aku ade ramai kwn keje kat streamyx call center tu..aku keje customer service gak tp company lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x keje kat tmnut la..cume aku ade ramai kwn keje kat streamyx call center tu..aku keje customer service gak tp company lain

oooo ye ke... tapi kena bersabar gak ngan karenah customer, ader customer lemah lembut, ader yg macam api... macam2lagilah... cuma kita kena control diri kita, nanti terlepas marah... oklah brader selamat hari raya.... pandu cermat jiwa selamat

Good Luck In your career

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yeah SLAMAT ARI RAYA!!!

ampeh aku dpt org lain berseronok aku still keje ari ni...sib baik esok lusa cuti cipan tol 2 hari je kdpt cuti..x besh sungguh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yeah SLAMAT ARI RAYA!!!

ampeh aku dpt org lain berseronok aku still keje ari ni...sib baik esok lusa cuti cipan tol 2 hari je kdpt cuti..x besh sungguh

apakah kaitannya dengan streamyx yang slow? adakah kerana keslowan streamyx membuatkan permohonan anda lambat diterima oleh bos anda dan seterusnya kena reject??? blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terlanjur ko ada member yg keje helpline dan ko pun tahu struktur tugas diorang...tolong suruh diorang baca dgn teliti link2 dibawah. Kalau ko nak baca sekali pun ok jugak.

http://forum.putera.com/tanya/index.php?showtopic=7909&st=0

http://forum.putera.com/tanya/t14520.html

http://forum.putera.com/tanya/t13267.html

http://forum.putera.com/tanya/t10905.html

http://forum.putera.com/tanya/t10491.html

http://forum.putera.com/tanya/t8790.html

http://forum.putera.com/tanya/t7005.html

Dan ini soalan2 tambahan daripada aku, sbb soalan ni tak pernah berjawab bila aku tanya kat diorang.

1 ) Apesal diorang lebih percaya speedometer diorang daripada bacaan kat modem management yang tepat menunjukan speed jadi separuh..?

2) Apesal bila report hardware kitorang yg selalu diorang saspek...? Hardware telekom tu takde kemungkinan utk rosak ke...?

3) Apesal selalu suruh test pakai modem telekom bagi. Kalau takde suruh pinjam. Habis tu buat apa sediakan pakej line tanpa modem. Buat je pakej termasuk modem, so semua org ada modem telekom...?

4 ) Apesal bila hantar email tak penah reply..? Susah sgt ke nak reply email, email suruh bayar bil cepat plak hantar.......!!!

Ok tu je, tolong jawab ye...sbb ko lebih mengetahui tugas diorang daripada kitorang.

Selamat Hari Raya Aidilfitri...maaf zahir batin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setuju sangat dengan blank. apa kata ko suruh member ko tu print semua yang dikatakan tu, then bawak masa meeting. paling aku fedup masa call helpline tu, diorang tu suruh buat perkara2 yang tidak berkaitan. ada sekali tu, masa streamyx kat office aku down, dia suruh cabut satu2 cable kat switch tu. gila apa punya kerja, ingat kat opis pakai switch 8 port ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setuju sangat dengan blank. apa kata ko suruh member ko tu print semua yang dikatakan tu, then bawak masa meeting. paling aku fedup masa call helpline tu, diorang tu suruh buat perkara2 yang tidak berkaitan. ada sekali tu, masa streamyx kat office aku down, dia suruh cabut satu2 cable kat switch tu. gila apa punya kerja, ingat kat opis pakai switch 8 port ker?

hahhahahhaa..

mmg jenuh nak cabut cable tuhh...

laugh.gif

aper yg aku boleh simpulkan,

diaorg tak de kepakaran khusus ttg hal2 camni..

klu ader pon cuma dua tiga org jeee.....

sbb tu masalah ni masaih berlaku lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

soklan 1 : ade gak modem mcm zte wathal bile korg tgk kat router..aku sendiiri penah tgk kwn akunye modem..tgk kat router page dia tunjuk 512Kb n buat bandwidth test gune router pon dpt kurang 512kb.. tp bile aku disable router tu n gune dialer connect dan buat bandwidth test dpt 850kb++, speedometer tu korg donlod direct dr farm server tmnet spt yg dinyatakan tptnya kat speedometer tu,brickfield,kelana jaya n cyberjaya.. dan kalo korg buat bandwidth test kat website lain kene tau gak website tu domain dia kat malaysia or idak coz lagi jauh tptnye kureng le sket performance dia coz korgpon tau kat ip ni bersambung2 dr negara2 lain.. pakai dos tracert le website tu nak cek ip mane slow..atau lebih lanjut bukak website ni dnsstuff.com

soklan 2 : bukan diorg saspek hardware korg rosak tp diorg nak suruh korg kenalpasti dulu yg kat bhgn korg xde masalah..cube pk logik..hardware ko rosak tp ko xtau then technician tu cek kat dslam xde masalah da nak kene pegi tpt korg cek lagi..kan dah membazir masa n kos..n lg satu tmnut hanya beri connection sampai modem korg..so lepas dr modem tu korg nak wat router ke dialer ke, networking ke kene buat sendiri..tu yg korg kene paham.. bende ni bisnes..mcm2 hidden strategies..

soklan 3 : test gune modem tmnut??? kwn aku bgtau kalo streamyx register utk package enterprise n coorporate jek yg diorg suruh pakai modem tmnut kalo korg ade masalah, lgpon 2 package 2 mmg tmnut sediakan modem,kalo rosak diorg ganti..kalo korg account personal xyah pakai modem diberi oleh tmnet pon xpe..ngape ko cabut sume cable kat switch tu?? kan senang cable dr modem tu ko tgk dia sambung ke mane then cabut jek la cable tu then sambung ke pc/laptop..kan dia da ckp buat direct connection dr modem ke 1 pc tp xtau le kalo org yg jawab call ko tu sengal ckp pusing2 wakakakakaka

soklan 4 : pasal email kwn aku xtau..department lain yg reply email tu...kwn aku jwb call jek ari2..tp kalo pk logik brape byk staff tmnut yg keje reply email tu?? sedangkan yg antar email berjuta org.. fyi streamyx user x cecah 1juta lg...x byk user untung pon x byk..mcm mane nak upgrade service...bisnes2

dzulcarnaine : kene cube coz kalo networking punye hal korg kene settle sendiri tp kalo da buat 1pc sambung terus ke modem pon xle gak baru diorg leh buat report utk ko

p/s korg jgn marah kalo dgr ayat2 skema dr helpline tu coz diorg terpaksa buat coz itu dikira dlm kpi diorg..xbuat kpi kene potong maknanya gaji pon kene potong...kalo diorg suruh buat tu korg buat jek...kalo malas nak buat ko kencnk jek la ckp da buat ape yg diorg ckp tu..tau2 la percakapan korg tu direkod..so kalo korg kencink org yg jawab x tau n org atas yg dgr blk perbualan korg pon xtau la yg staff dia x ikut rule hahahaha ni tips berguna dr aku..kencink tp jgn bgtau..tp kalo ape yg diorg ckp tu releven korg try le dulu

Edited by kingotromen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Thanx sbb ko jawab semua soalan aku, susah nak cari orang cam ko.

Aku nak bagitau ko masalah streamyx aku amik masa 8 bulan utk satle . Masalahnya adalah takleh download dan speed jadi separuh. Bil telefon aku mencecah RM100, Modem aku 2 ketul, NIC 4 ketul, splitter 2 ketul, wirering dari kotak depan sampai splitter aku keluar sendiri. Juga khidmat nasihat dari pakar berpengalaman yg sanggup remote pc aku utk betulkan setting yg tak betul. Semua benda ni hanya utk sebijik pc amd dgn speed 1.5Ghz dan online hanya 3-5 jam sehari & semua ni adalah utk melayan karenah gila streamyx.

Aku tak penah marah dgn ayat2 skema diorang, sbb aku pun tau diorang mmg baca skrip. Cuma aku takleh terima cara tak matang diorang melayan kastemer. Selagi pemikiran diorang tetap menyalahkan kastemer dalam semua hal selagi tu service streamyx takan berubah........ Normal ke 8 bulan utk betulkan speed......????

Edited by blank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu, memang aku rase kebanyakan yang jadi helpcenter streamyx tuh tak reti dari segi teknikal, yang diorang tau ape yang telah diajar kot, soalan yang lazim aku dengar kalau call adalah sama jerk, kalau aku soal yg lebih diorang mula la lelalut tak tentu pasal.. huhuhu, nak tak nak kena gak dgr ape yg diorang suruh buat tuh, walaupun aku tak buat aku kate dah buat.. huhu.. sebab aku dah tau ape yg kena buat dan bende sama gak yg kena buat walaupun aku dah sure memang takde ape yg perlu dibuat melainkan orang streamyx yg kena buat.. yang penting aku nak no report tuh!! huhuhuhu.. dan sememangnya lepas dapat no report tu aku akan followup no report tu jerk.. senang terus melompat step kedua mase call balik!! sememang nya cara ni adalah berkesan!! wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu, memang aku rase kebanyakan yang jadi helpcenter streamyx tuh tak reti dari segi teknikal, yang diorang tau ape yang telah diajar kot, soalan yang lazim aku dengar kalau call adalah sama jerk, kalau aku soal yg lebih diorang mula la lelalut tak tentu pasal.. huhuhu, nak tak nak kena gak dgr ape yg diorang suruh buat tuh, walaupun aku  tak buat aku kate dah buat.. huhu.. sebab aku dah tau ape yg kena buat dan bende sama gak yg kena buat walaupun aku dah sure memang takde ape yg perlu dibuat melainkan orang streamyx yg kena buat.. yang penting aku nak no report tuh!! huhuhuhu.. dan sememangnya lepas dapat no report tu aku akan followup no report tu jerk.. senang terus melompat step kedua mase call balik!! sememang nya cara ni adalah berkesan!!  wink.gif

betuk dan setuju dengan cara ko.. aku pun buat macam tu jugak.

dzulcarnaine : kene cube coz kalo networking punye hal korg kene settle sendiri tp kalo da buat 1pc sambung terus ke modem pon xle gak baru diorg leh buat report utk ko

memang la kalo networking dalam kena setel sendirik, fyi, aku tak akan call helpline streamyx tu sebelum check semua connection dalaman aku..aku try semua teknik termauk teknik yang tak berkaitan yang diajarkan oleh helpline seperti ;

1. biar modem off selemat satu jam lepas tu connect balik ( apa rasionalnya? kalo sekadar restart modem memang boleh diterima, fyi modem kat rumah aku dah berbulan tak off)

2. buat connection dial up baru ( kalo connection tetiba jer mampos apsal pulak nak salahkan dialer)

3. pastikan bil tidak tertunggak ( kalo dah aku tak bayar bil, memang sengaja nak malukan diri la call hellpline tu)

4.restart modem dan tunggu sehingga lampu DSL stabil, tifak berkelip (aku cakap kat dia, aku pakai modem Dlink 500G yang mana kalo signal dsl stabil, memang lampu dsl tu akan berkelip , tapi dia suruh tunggu jugak sampai tak berkelip, aka kejadah?)

Nasihat diorang yang aku memang taknak ikut tu, cabut semua cable kat switch office aku ( baca bebetul tu, dia suruh cabut semua cable network kat switch, bukan buat single connection!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

wah byk brg ko dah tuka blank, so ape solution yg ko dpt? da ok ke connection?? punca dia dr xchange tmnet??? bukan ape kalo korg dpt no report pon useless coz byk gak technician telekom yg menipu.. ni member aku dpt kes ari tu, lampu dsl blinking technician tu letak comment dlm report tu suruh customer tuka cable rj45(network cable).. ade kene mengena ke dsl blinking dgn network cable??

pasal org helpline suruh tanggalkan sume cable kat switch tu aku x tau le sian ko wakakaaka tp sbenarnye maksud diorg nak suruh ko buat single connection jek 1modem ke 1pc jek..

yg soklan no 4 tu ade plak org tu suruh ko tunggu modem dlink tu stop kelip wakakakakaka sengal tol..laki ke prempuan tuh?? ko x sound ke org tu apehal sengal sgt..dah bgtau modem tu bile dsl ok dia akan berkelip slow..modem ko bile dsl ok dia kelip slow n bile dsl k.o dia berkelip laju ke?

actually diorg yg jawab call korg tu bukan nak salahkan korg punye equipment tp nak mengenal pasti punca masalah so bile korg da cek sume yg diorg bgtau kat korg tu..baru le diorg dbenarkan bukak report utk technician..

Edited by kingotromen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ru la pasal...kalo setakat internal connection, memang aku boleh carik sendiri & insyaallah akan solve. ari tu, dah puas soal jawab lebeh kurang 2 jam, akhirnya operator tu mengalah, dia suruh orang tmnet datang opis aku, tak sampai 15 menet, orang tu sampai ( ye la kan, line office, mesti diorang cepat2 buat, kalo home user kalo boleh next year baru datang). cari punya cari, last last masalahnya kat box diorang, ala... benda macam tiang pendek kat tepi jalan tu) yang problem. cable diorang blok katanya. diorang terus tuka semua cable line yang ada streamyx untuk selutuh bangunan tu. ntah la berapa diorang belanja untuk semua tu. dulu masa kat rumah aku problem streamyx ( tiap2 bulan mesti ada kes signal dsl hilang) diorang tuka semua cable telefonn untuk teman kediaman aku nie... technicia tu cakap, untuk cable kat blok aku jer, melibatkan kod lebeh kurang 40 ribu RM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg soklan no 4 tu ade plak org tu suruh ko tunggu modem dlink tu stop kelip wakakakakaka sengal tol.

Kalau setakat nak gelak tak guna la kitorang citer panjang lebar bg ko paham. Diorang tu member ko kan, Ko pun penah sound ko keje helpline kan kan kan. So tak reti2 nak buat sesuatu ke bagi kitorang respek sikit kat korang. Jangan sampai kitorang basuh ngan clorox plak kang. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak kata semua opeerator tu la.. tapi memang kebanyakannya hampeh. ada yang memang nampak buta it. macam mana nak asist dalam benda it kalo tak tau it? dulu sampai aku naik berang aku kata nak report kat persatuan pengguna, biro pengaduan awam & suruhanjaya multimedia, dia selamber jer jawab "kalo encik nak lapor, leporlah!". tapi beberapa minit lepas aku hempas gagang tu, terus orang atasan dia call aku balik dan seterusnya hantar technician untuk repair kat ibusawat diorang, walaupun ari tu sebenarnya cuti umum. cuba la bayangkan, problem yang boleh setel dalam beberapa minit ( aku tanya apa sollutio, dia kata just reset port kat ibusawat ), tetapi ambil masa hampir 2 minggu untuk setel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kalau setakat nak gelak tak guna la kitorang citer panjang lebar bg ko paham. Diorang tu member ko kan, Ko pun penah sound ko keje helpline kan kan kan. So tak reti2 nak buat sesuatu ke bagi kitorang respek sikit kat korang. Jangan sampai kitorang basuh ngan clorox plak kang. smile.gif

aku gelak kat org yg suruh dzulcarnaine tunggu lampu dsl dlink tu stop kelip sebab sengal sgt..yg ko marah aku nape..bukan aku yg suruh dzulcarnaine tunggu lampu dsl tu stop kelip..

korg penah dpt bleh connect tp x bleh browse?? kalo pakai router cube disable router tu cube gune dialer, ari tu aku dpt gak..so aku tunggu 1 hari kalo same gak baru aku call helpline buat report..tp keesokan harinye dah bleh..memula aku dpt connect mcm biase n browse sume ok tp tetibe sume stop x gerak..aku disconnect n cube connect gune dialer winxp dpt error 678 aku cube sampai dpt tp xle gak browse memane..so aku saspek tmnut wathal..tu jek aku tunggu 1 hari gak..

dah di edit coz blank da marah2, xpasal2 aku pon jadi mangsa so aku stop post topik ni..marahle org helpline tu bukan aku yg keje kat tmnut tuh..ampeh ko blank sib baik ari raye aku sabo..wakakaka no offense k..niat nak membantu tp di tikam xpe lah hati aku x cekal mcm nabi huhuhuhu tongue.gif

Edited by kingotromen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak citer pasal astro ke gaji ke politik ke buka topik lain. Sini topik pasal streamyx yang slow sangat, staf helpline yang kelakar nak mampus, troubleshoot makan masa berbulan2, kononnya kastemer selalu marah2 bila report dah sebagainya.

Ada paham....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah di edit coz blank da marah2, xpasal2 aku pon jadi mangsa so aku stop post topik ni..marahle org helpline tu bukan aku yg keje kat tmnut tuh..ampeh ko blank sib baik ari raye aku sabo..wakakaka no offense k..niat nak membantu tp di tikam xpe lah hati aku x cekal mcm nabi huhuhuhu

Sory la...aku tak niat pun nak marah ko...cuma emosi takleh kawal bila melibatkan helpline & streamyx ni. Tapi kalau ko anggap aku marah ko, ikut suka ko la. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya kes.. boleh connect tapi x buleh browse...

1 TAHUN baru settle.. 1 TAHUN beb.. mana tak bengang?..

bayar bulan2.... tapi x buleh pakai... balik2.. no report baru... balik2 no report baru... 1 TAHUN beb....

*luahan perasaan akO...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0