• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Slow Sangat..

162 posts in this topic

Posted · Report post

Guna dial up la tongue.gif Selesai masalah tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo guna dial up xde la kecoh2 slow mcm siput nih...tapi alhamdulillah dah ok dah SPEED..d/load pun dah 80-90kb per sec hehehehe..cunnnnnnnnnn~ biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo guna dial up xde la kecoh2 slow mcm siput nih...tapi alhamdulillah dah ok dah SPEED..d/load pun dah 80-90kb per sec hehehehe..cunnnnnnnnnn~ biggrin.gif

Buleh ke? Dial up speed 48/56kbps.

Kalu dok sebelah exchange maybe kot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo guna dial up xde la kecoh2 slow mcm siput nih...tapi alhamdulillah dah ok dah SPEED..d/load pun dah 80-90kb per sec hehehehe..cunnnnnnnnnn~ biggrin.gif

ko guna streamyx ke tm 1515? kalo 1515, lebih laju tu. kalo stremyx slow gegila sangat... lain la kalo ko dapat speed 80 - 90 kBps, baru la sesuai dengan pakej 1mBps streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmmm.. time guna dialup sebab tak dapat streamyx .. merungut lembab la ape la..

time dah guna streamyx, nak pakai dialup plak!! huhuhu.. memacam!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebab tak cukop standard kot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Try guna jaring, hehehehe...

harap2 banyak ISP yg muncul untuk menjadi pesaing tmnet, kalo takde pesaing mereka lembab jer.....

biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku sokong. Sepatotnya dia org tak leh rasa happy akan kedudukan dia org.

Tu lah perangai org Mayu, tak leh kikis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg ada masalah kat TMnet tuh ntah2 dia mmg saja gi downgrade kan speed..

patut la diorang buek promosi 1mb + free modem rm88 je hurmmm.. dry.gif

ade ker camtu..cube cek balik.Kan min agreement tu 2 tahun.So baru dapat "FREE" modem tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko guna streamyx ke tm 1515? kalo 1515, lebih laju tu. kalo stremyx slow gegila sangat... lain la kalo ko dapat speed 80 - 90 kBps, baru la sesuai dengan pakej 1mBps streamyx

huh? aku x guna dial-up sorry la kalo ayat aku mengconfusekan korank..aku guna Streamyx 1mB..

sorry yek kalo mengconfusekan korank..wokeh cunnnn smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pst korang....1511 tu mananye? pasal apa. tiap-tiap kali aku start windows bende tu ader. bila delete ada balik

try connect ok. tengok status connection tray kekadng dapat 916kbps, 115kbps paling teruk 46kbps

username ngan password memang dah ada...

1511 tu mananye ar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello kengkawan...

aku ada prob skit ngan stimik kat umah aku... 2 minggu lps aku dah report kat tmnet. dia orang dah hantar technician. Dia kata tkde ape² prob kat aku nya Modem.

minggu lps NIC aku rosak pastu aku beli baru. Speed dia slow cam siput. bila test guna speedometer, Aku dapat lbh kurang 100 kbps aje  sad.gif , sblm ni 600-700 kbps senang² jer smile.gif . pastu aku try call stimik service dia kata akaun aku ok jer. Korang rasa apa prob nyer yek?

Aku rasa line tepon umah aku nya problem... Tolong aku......

erk!!! bia betol aku nye 100.0 Mbps tapi dapat 100kbps pon xpernah??? blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erk!!! bia betol aku nye 100.0 Mbps tapi dapat 100kbps pon xpernah??? blink.gif

betoi kaaa??? try check balik ayat ko nih..... ko dr MIT ker..?? CIA??

NIC mmg 10/100Mbps @ 1Gbps.... dsl mana ada 100M kita pun takat 1-2 Mbps ader laa

kalo 100kbps pun tak penah... baik guna dial-up jekk.. abih2 kalo slow pun ko bleh kata.. "alaa... dial-up.. mmg slow.."

...........................

1st week guna stimik... speed dia tak sampai 80kbps pun

alih2 guna dialup seminggu

pastu aku seranah dari call centre, sampai laa ker service telekom

baru ok...

pastu jadik lagi... dlm sehari... line down sampai sejam lebih...ok..down lagi....

kali nih skali HR ngan CEO aku... cc skali kat utusan n nstp...

sampai la nih.. cunn

[nih 2 bulan tak bayo... aku plak yg kena.. kekekek]

....................

aku kalo bab speed nih mmg tak pueh ati lama dahh..

duk sebelah exchange pun tak leh dapat max...

guna line 512 (64kB) pun tak penah dapat 450 kbps (56kB)

abih tweak dah.... last skali pakai internal source.... tongue.giftongue.gifbiggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betoi kaaa??? try check balik ayat ko nih..... ko dr MIT ker..?? CIA??

NIC mmg 10/100Mbps @ 1Gbps.... dsl mana ada 100M kita pun takat 1-2 Mbps ader laa

kalo 100kbps pun tak penah... baik guna dial-up jekk.. abih2 kalo slow pun ko bleh kata.. "alaa... dial-up.. mmg slow.."

...........................

1st week guna stimik... speed dia tak sampai 80kbps pun

alih2 guna dialup seminggu

pastu aku seranah dari call centre, sampai laa ker service telekom

baru ok...

pastu jadik lagi... dlm sehari... line down sampai sejam lebih...ok..down lagi....

kali nih skali HR ngan CEO aku... cc skali kat utusan n nstp...

sampai la nih.. cunn

[nih 2 bulan tak bayo... aku plak yg kena.. kekekek]

....................

aku kalo bab speed nih mmg tak pueh ati lama dahh..

duk sebelah exchange pun tak leh dapat max...

guna line 512 (64kB) pun tak penah dapat 450 kbps (56kB)

abih tweak dah.... last skali pakai internal source.... tongue.giftongue.gifbiggrin.gif

aku dari CIA.. ahaks. errrmmm kbps ngan kB/s ade beza ke??

internal source tu ape???

lg satu korang kalau download lagu pakai limewire speed selalu brape ehh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

beza...kbps = kilobit per sec ....KB/s = Kilobyte per sec...

8 bit = 1 byte....

1000megabit per sec streamyx secara teori speed dia 1000/8 = 125KB/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alahai biler la ..nak ade pesaing TMNET nie yek .... !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pesaing TMNet dah berlambak...cuma terhad je

ooo... selama ni 1511 tu jaringnye lah. dah setahun lebih pakai free ni takpe la diam je la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku nyer pon wat hal dah...

Dulu speed download torrent tak pernah kurang 100kB/s... skang nie 35kB/s jer maksimum... itu baru tinggal rumah 2 bulan.... isk... sadis sungguh...

::DOUBLE POST BELOW::

Sorry... tersilap...

Edited by Crimson Star

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pelik tul...

Ada masalah ke ngan internet kita skang???

Sebarang download dari site europe menyaksikan download rate aku kurang dari 25kB/s... sebaliknya dari asia... naik macam biasa... 100kB/s cam biasa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kadang-kadang stimix ni buat perangai, kalo elok tu memang laju je...tapi bila dah start buat perangai dia yang terhegeh-hegeh tu, hangin satu badan macam nak baling je modem kasi pecah!!!

sebelom ko baling tu baik bagi kt aku jerk....aku tgh cari modem free skang nih...heh3..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebelom ko baling tu baik bagi kt aku jerk....aku tgh cari modem free skang nih...heh3..

Aku pun nak, baling kat aku, aku tangkap... takkan pecah (goal keeper sekolah dulu)

nampaknya malaysia mmg jauh ketinggalan dari segi ICT berbanding kat barat.. yg speednya mencecah berganda2 lebih dari apa yg kita ada sekarang....

akurlah dengan keadaan...aku dah serik call helpline nih...

walauapapun, kita bersyukur gak sbb dapat access internet... daripada takde langsung...

tmnet tmnet...

biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aiyo korg ni.. yg pi call streamyx call centre then marah2 knape?? bukan diorg yg buat jumpering utk korg nye port..diorg keje dgr aduan then buat report bukan utk korg lepaskan marah..diorg ari2 duk dpn pc jawab call bukannye pi repiar connection korg..ape laa...marah2 bukan selesai pon masalah..tau le dpt slow connection tp sabarle..call streamyx call centre bgtau slow connection ikut jek ape yg diorg suruh kalo still slow diorg buat report technician cek le kat port tu..yg korg marah2 kat diorg watpe?? xde maknanye...korg sakit ati..org yg jawab call tu pon sakit ati..

p/s aku pon keje call centre gak memahami situasinye..korg marah2 mcm le kitorg yg keje kat call centre buat sume tu.../sob sian le kat kitorg...

tp kalo call centre kat astro pasal tuka package lambat n reconnection lambat korg sound jek org yg jawab tu coz diorg sendiri pon bleh buat wakakakakakakaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasal aku paham lah aku tak wat camtue abang kingotromen...

Aku terus gie ke Telekom... mintak nombor phone technician bertanggung jawab... terus call... and dia cakap dia ada kat Johor tgh kursus.... sadis...

isk... isk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aiyo korg ni.. yg pi call streamyx call centre then marah2 knape?? bukan diorg yg buat jumpering utk korg nye port..diorg keje dgr aduan then buat report bukan utk korg lepaskan marah..diorg ari2 duk dpn pc jawab call bukannye pi repiar connection korg..ape laa...marah2 bukan selesai pon masalah..tau le dpt slow connection tp sabarle..call streamyx call centre bgtau slow connection ikut jek ape yg diorg suruh kalo still slow diorg buat report technician cek le kat port tu..yg korg marah2 kat diorg watpe?? xde maknanye...korg sakit ati..org yg jawab call tu pon sakit ati..

p/s aku pon keje call centre gak memahami situasinye..korg marah2 mcm le kitorg yg keje kat call centre buat sume tu.../sob sian le kat kitorg...

tp kalo call centre kat astro pasal tuka package lambat n reconnection lambat korg sound jek org yg jawab tu coz diorg sendiri pon bleh buat wakakakakakakaka

Aisehhmen, rileks brader rileks... aku kalo call helpline dengan nada yg rendah, penuh simpati, rilekss...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0