• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Slow Sangat..

162 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Hello kengkawan...

aku ada prob skit ngan stimik kat umah aku... 2 minggu lps aku dah report kat tmnet. dia orang dah hantar technician. Dia kata tkde ape² prob kat aku nya Modem.

minggu lps NIC aku rosak pastu aku beli baru. Speed dia slow cam siput. bila test guna speedometer, Aku dapat lbh kurang 100 kbps aje sad.gif , sblm ni 600-700 kbps senang² jer smile.gif . pastu aku try call stimik service dia kata akaun aku ok jer. Korang rasa apa prob nyer yek?

Aku rasa line tepon umah aku nya problem... Tolong aku......

Edited by blackmachine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko tengok modem management, verapa speed yang ko dapat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pon sama. Tetiba je connection slow, especially accessing internet.

Mungkin sbb Firefox yg ade masalah skrang yg mengatakan perlu di-patch ASAP.

Tapi macam aku je yg kene.

Download rate guna bitcomet pon turun dari 30+ utk each file jatuh kpd bwh 10kbps. Any suggestion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun sama...dah berminggu2 jadi slow mcm nih mcm siotttttttt je amik 1mb patut laju la gile babeng nih mcm kurak-kurak jeeeeee.. dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

banyak gak orang komplen, aku sendiri turun onsite check habis habisan internet client aku, can't find anything... virus?attack? takde jugak... cuba call help line kalo camni, hehehehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wat Pengetahuan korang BitTorrent download speed bergantung kepada

berapa banyak Peer dan Seeder ataupun kelajuan internet seorang seed dan peer ataupun berapa banyak Seed dan Peer bagi connection kat korang!

kalo ada 9 Seeder dan 1 leach.. maknanya download x sampai 5 jam!

kalo seed sikit peer sekit manakala leach banyak.....

download speed adalah sebaliknya...

Harap Maklum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x jlan kan torrent pun sekang nihh..but nak masuk page take time gak nihhhh..slow jeee loading dia..ishhhhhhhh d/load pun slowwwww.. dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x jlan kan torrent pun sekang nihh..but nak masuk page take time gak nihhhh..slow jeee loading dia..ishhhhhhhh d/load pun slowwwww.. dry.gif

Tulah yg aku tgh suffer skrg ni hangin satu badan.... mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ish2..banyak gak maslah korang yek....maki takut aku nak langgan stemix nie...hhuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try call streamyx help line laaa....aku pon hadapi masalh yg sama.dalam bulan nie slow semacam jer tenet ....dah puas aku carik kat mana silapnye..x jumpa2...pening oooo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg ada masalah kat TMnet tuh ntah2 dia mmg saja gi downgrade kan speed..

patut la diorang buek promosi 1mb + free modem rm88 je hurmmm.. dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

eekk, ramainya prob cam nie. alhamdulillah setakat nie aku x dak pown problem

pasai connection, etc walaupun aku guna hampir nk dkat 2 taun dh masok bulan 3

taun depan. biggrin.gif

Edited by valve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masalahnya kalu torrent slow buleh sabar lagi.

Ni surfing pon slow. Kalu sblom ni leh kira la sbb ramai users.

Tapi skrang tinggal aku 2 org je, pastu 2 pc on utk dl & satu pc lagi x buat pape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah call helpline, korang tau apa diaorang jawab? clean cache pada browser anda, hahahahahaha, aduhhh pening palak... but its ok, itu memang dah procedure mereka, kita tak leh buat apa2, sbb problem tu problem diaorang, braper canggih equipment yang kita guna untuk troubleshoot pun tak guna gak, sbb problem bukan kat pihak kita, tapi problem mereka. jadi, aku suggest korang semua yg ada mengalami internet slow supaya call helpline, pressure diaorang. tanpa pressure takkan jalan punya.

Bittorent? kalau download and upload speed slow, apa gunanya. slowlah ia....

aku sendiri pun hadapai pressure dengan customer aku, mereka behind device firewall lagilah slow, jadi terpaksa aku ambik keluar firewall untuk increasekan speed skit, lubang sekuriti pun terbukak.. kena monitor setiap masa. huhh...pressure2...

sabar... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lepas aku post kat atas tu,terus internet aku tade. Dekat 4 jam baru ade.

Sakit hati btol, kalu makin laju tape. Jgn lepas aku post ni tetiba dc dah le.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ari nie nampak dah laju sket...x lembap cam kekura......rasa-rasanya line streamyx dah ok kot!!!!!!!!!!!!!!!! gumbiranya ku....torrent download pon laju semacam jer .......... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

agak nye ade masalah ngan line streamyx tuh kot!!! huhuhu

try le tanya bahagian helpline tuh.. kawasan ko tu ade buat maintainant ke atau camne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yeah, since bukak pose tadi keadaan semakin OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum.......... Caranya ialah pergi ke TM Point dan beritahu pada mereka speed slow...... suruh dia check sama ada betul ke diaorang dah upgradekan kepada 1mbps..............sebab apa yang saya alami sebelum ini saya bayar pakej 88 tapi dapat service 512............... Sekarang apabila saya pergi ke tm point dah selesaikan masalah tu bila test kat spedometer ...boleh dapat sampat 846kbps..........fuiyo lajukan!!!!

Laju ke?.........nampak je laju kat spedometer tu tapi macam siput jugak........hampeh!! Baik pakai pakej dulu............. spedometer tak melambangkan apa apa pun...........sama je............lepas ni nak downgrade balik (jimat duit korang)........... siapa yang suka main online tu....pakej 512 adalah yang terbaik baik korang berbanding pakej 1mbps........saya dah alami sendiri................buktinya server multiplayer warna merah "Ping" tinggi (ping ialah estimate tempoh masa untuk upload ke server especially siapa yang pernah main battlefield secret weapon demo atau bf 2 demo)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

OK je pakej 1mbps. Kalu tak, tak dpt la nak main lineage 4 pc serentak dgn dua account each pc.

Tapi kalu slow tu, takyah ckp la. Nak surf pon sakit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mungkin sbb aku call helpline, hahahahahahaha.

Selamat berpuasa biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kadang-kadang stimix ni buat perangai, kalo elok tu memang laju je...tapi bila dah start buat perangai dia yang terhegeh-hegeh tu, hangin satu badan macam nak baling je modem kasi pecah!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kadang-kadang stimix ni buat perangai, kalo elok tu memang laju je...tapi bila dah start buat perangai dia yang terhegeh-hegeh tu, hangin satu badan macam nak baling je modem kasi pecah!!!

Sabar jer laaa...............x dak pilihan lain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mungkin sbb aku call helpline, hahahahahahaha.

Selamat berpuasa  biggrin.gif

Maseh. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maseh. tongue.gif

HAHAHAHAHAHA, ni yg menyebabkan si Luncai terjun dengan labu2nya sekali.

tmnet tmnet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0