• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kelab Dah Tubuh, Apa Aktivitnya?

54 posts in this topic

Posted · Report post

Kelab Intel

Herm, kelab dah tubuh dah..Tapi apa topik yang menarik kat sini?? sad.gif

Harap adakan la sikit aktiviti untuk semua ahli kelab..

Haa... rolleyes.gif

Puasa dah dekat, apa kata buat gathering untuk berbuka puasa...

Tapi aku kat Penang?? Budak2 Intel Penang, apa kata korang??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok gak hik3. "Budak2 Intel Penang" cam keje kat intel penang jer ek. hmmm tringin gak nak keje situ. tp susah nak masuk a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

budak intel penang noh??...bley kena!!

jom...bukak posa kat THE SHIP...muahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

woit.. mana adil.. aku skang di UPM la...dekat raya nanti baru balik penang sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kelab Intel

Herm, kelab dah tubuh dah..Tapi apa topik yang menarik kat sini??  sad.gif

Harap adakan la sikit aktiviti untuk semua ahli kelab..

bincang psl overclocking INTEL...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bincang psl overclocking INTEL...

betul nih,,aku sokong intel oc..kita bincang..

dan lain2 aktiviti kita adakan aktiviti menjual rig2 intel yg lame tu...huihui

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ramai pulak budak peneng kat sini rupanya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bincang psl overclocking INTEL...

wokeh..aku sokong...aku tolong bukak ek topic ek??? smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sapa2 yang dah pakar bab overclocking INTEL bleh kasikan sumbangan...

terutama sekali kepada yang blum pernah overclock lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha.. happy.gif apa lagi..pakar2 bagi lah sumbangan pada kitorang yang baru nak belajar ni... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku pun nak blaja jugak... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku pun nak blaja jugak...  laugh.gif

mod dh undi...aktiviti berforum pon dah jalan....tp logo n slogan kelab x buat lagi nie.....bila nak buat???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saber2...

nanti Mod akan uruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

adakan pertandingan membuat logo dan slogan!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

baiklah kita akan mulakan...

Sekarang ni Ku dah bukak topik untuk pertandingan slogan kelab intel...

mai ramai2 kita sertai... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Banyak idea... bagus...

tapi kita tak bleh buat kelam kabut...

satu persatu ok... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak per lepas habais pasal slogan ni...

kita buat logo plak...

lepas tu buat modding... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Apa2 pun kita kena tunggu apa kata mod kita dulu... laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aktiviti?.

belajar cara chip pentium berkerja smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang menarik bunyinya...

bleh terangkan lebih lanjut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aktiviti?.

belajar cara chip pentium berkerja smile.gif

Sebelum pergi jauh ke Intel Pentium, kena kenal dulu fundamental CPU Intel 8086, sebab CPU Pentium pun based on x86 architecture. So kenal la cara Intel 8086 bekerja terlebih dahulu sebelum nak kenal Intel pentium yg lebih advanced.

Link di bawah ni aku tgk OK la penerangan basic cara CPU Intel 8086 bekerja, selamat belajar: smile.gif

http://telnet7.tripod.com/articles/8086_achitecture.htm

Kenali microprocessor anda, e-book dari google print, log in dulu baru baca:

http://print.google.com/print?id=s2KPvKCQm...bU8QD8TN5d5sFhc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup memang aku sokong cadangan electroboy....sebelum buat apa2 baik kita blajar yang basic dlu...leps tu baru laa step by step ke peringkat yg lebih advance....

ps: pekata abg electroboy buka thread utk bab proc nie,,, biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now