• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

• • Intel's Rig Specifications • •

229 posts in this topic

Posted · Report post

wokeh...untuk kelab intel...letak ar korg pny spec kat sini...

hehe...aku start dulu...

pentium 4 2.8 @3.2,

abit is7-eg2

dt d43 512x1 (thermaltake spreader)

dt d43 256x1 (cooler master spreader)

cooler master rs 430

moded case

updated.........

pentium 4 2.4 rev E0 @ 3.9 (default vcore)

kvr dtd43 512x2

custom made WC set..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Updated!!!

Nvidia 6800XT 128mb 26bit

Cooler MAster 450W PSU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Updated!!!

Nvidia 6800XT 128mb 26bit

Cooler MAster 450W PSU

Fwehhhhuuu..... wowow great stuff ahh? hehehe... jap aku duk update gaks niee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kebetulan..

26bit sebenarnya ialah 256bit :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah beli casing untuk P4 3.0Ghz s478

116244035_cd466c8d0f.jpg

Ni ialah powerlogic atrix 5000

Nanti biler dah abis upgrade aku akan ku post gambar untuk korang sumer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah dpt cooler dari ^kamilkaz^ pastu mobo baru aku akan dtg minggu depan.So,abis la aku punya processor.AKu pastikan yang dier kena spank cukup :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Amboih ko........ bila aku nak bleh kaya nih.... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hittman66 dasyat.. beli kipas cooler master rm90.. dpt terpijak jerk plak tuh.. casing mak bapak dasyat jerk.. proc pon leh tahan.. jeles plak aku tgk casing aku yg old school ni.. kipas pun pakai kipas dinding jerk.. xmampu nak beli cooler master siot.. wahhahaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Takder la.Cuma rezeki jer tiba2 dtg :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

brape ratus ko beli casing tuh? minat plak aku tgk.. comey jerk.. tmpt dvd rom ape smua kat mane? taknampak pon.. ade kat sebalik lampu tuh ke? (jakun ckit, xpnah dpt casing lawo cmtuh)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku beli powerlogic atrix 5000 dgn harga RM200..

Kalo ko pergi lowyat rasa2nya boleh dpt RM170++

Kalo casing2 camni ader pintu boleh buka untuk tengok optical drive..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Takder la.Cuma rezeki jer tiba2 dtg :D

Hah? Rezeki datang tiba-tiba? Ish mushkil aku nih....hukhukhuk...

Takpa ler, ko setup la PC ko dulu pastu pos la bench mai kat sini. Rig aku dah buruk dah nih. Dah ketinggalan zaman dah. Nak ligan pon perit dah..huhuhuhu...

P/S:Tanak beli conroe, nak sambar kentfield...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh?kentfield processor aper pulak nie???

hey hey.Aku tak pernah pijak kaki kat kedai loteri eh? :P

Tengok la dulu coz sekarang sibuk tengok anime kat EP :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hah? Rezeki datang tiba-tiba? Ish mushkil aku nih....hukhukhuk...

Takpa ler, ko setup la PC ko dulu pastu pos la bench mai kat sini. Rig aku dah buruk dah nih. Dah ketinggalan zaman dah. Nak ligan pon perit dah..huhuhuhu...

P/S:Tanak beli conroe, nak sambar kentfield...hehe

dasyat tuh, xlayan conroe siot.. ni yg wat aku goyang dengan ahmades

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

FUh..quad processor tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

FUh..quad processor tuh..

proc mane plak ni hitman?? tetibe jerk kuat.. conroe ke kentfield?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://www.xbitlabs.com/web/display/20060622105327.html

Kalo camni la aku pun nak kentfield :D

Kalau ko nak beli kenaler bersabar untuk tahun hadapan...hehehehe.... bersabar lagi gamaknya... :P

@luv

Aku punya rig dah burok dah.. nak upgrade pon mesti upgrade yang power betui nyer baru puas ekekeke :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku tak kisah sebenarnya.Nak beli minggu nih boleh.Nak beli taun depan pun boleh..

Tapi aku jenis yang tak nak kecewa lepas beli brg.So,aku kena la tunggu benda yang boleh puaskan nafsu aku :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah beli casing untuk P4 3.0Ghz s478

116244035_cd466c8d0f.jpg

Ni ialah powerlogic atrix 5000

Nanti biler dah abis upgrade aku akan ku post gambar untuk korang sumer

bli kt landmark eh? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Join Jgk.. :D

Proc : P4 2.4b S478

Mobo : Asus P4P800X

Ram : 1GB DDR400

Hdisk : Maxtor 160GB 7200 RPM (PATA)

: Wdigital 80GB 7200 RPM (PATA)

: Seagate 250GB (SATA)

GCrad : Nvidia Geforce MX440SE

Scard : Built-in

ROM Devices : DVDRW model xingat

: Imation CDRW 52x24x52

PSU : ICute 450W

Monitor : CRT IBM 17 Inch

Edited by Puckish

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum...

apsal sunyi je nih...

ni spec aku,,

Proc = pentium 4 2.8G

Mobo = Gigabyte iDNA 945PG

Ram = 1G DDR2 Corsair

VGA = Winfast 7600GT

Hardisk = 40G Maxtor ide

= 80G WD sata (master)

= 250G WD sata

Monitor = 17inch CRT

casing = Cap ayam serama

speaker = Cap ayam inject

keyboard = BenQ

Mouse = Logitech

sekian, tima kasih!!! :lol:

Assalamualaikum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya pelahan jer

nak dapat quad core

aku dah jual dual core

pakai yang nie se untuk sementara waktu

p4 3.0

asrock prescot 800 dual channel via chipset

3 gb ddr 400 ram kingstons (sedih sebab ddr bukan ddr2)

maxtor ide hdd 160 gb jer (treringin pakai satu terabyte)/ (aku punya hdd sata 80 gb dah terbakar masa pasang-rupoanye masalah psu, trus tkar cooler master punya hehehe)

gc nvidia geforce fx 5200 jer (sedihnyee main game pa yang lepas erkk)

psu coller master

sony dvd combo

casing cam ayam (nmpak buruk jer siap ada kemik2 lagi)

waaa

derma ckert kat aku

aku nak pakai quad core

meleleh tgk member pakai quad core

dia bli rm 4999

spec power gler

promosi baru kat lowyat

kat all it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

p4 3.0

asrock prescot 800 dual channel via chipset

sapa plak yg kata Socket 478 Via chipset leh jalan dual channel? <_< ?.........ni spec aku

Intel PEntium 4 3.0GHZ HT 800FSB 1MB L2

2GB RAM DDR PC400 (1GB DDR x 2)

250GB SATA 7200RPM 8MB BUFFER(RM 250)

128MB 6600GT AGP8X DDR3 (RM 450 <_< )

16XDVDRW+DL

ATX CHASIS 450WATT PSU TRUE POWER

INTEL 865 PERL Motherboard 4 slot RAM DDR ngan AGP8X

ni gambar........mesti korang x percaya.........

0714060111ds1.jpg

0714060135lv7.jpg

Edited by I am The Angel Of Dead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now