• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

• • Intel's Rig Specifications • •

229 posts in this topic

Posted · Report post

Pentium 4 2.4GHz oc 2.6

768 DDRAM Kingston PC400

Mobo Asustek ???

HDD 60G(40maxtor+20Excelstore)

Sony DVDROM

15" Samsung monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner dia leh dapat? ada contact ker camner. kalu ak0 pun nak gak. gilea spec. muntah darah ak0 tgk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner dia leh dapat? ada contact ker camner. kalu ak0 pun nak gak. gilea spec. muntah darah ak0 tgk

Tu ko kene bukak company sendiri dan buat related friendship ngan dorg. Pastu ko jual produk dorg bebanyak pasti ko dapat sample dari dorg. Bukan senang nak dapat ES produk melainkan ko ader org dalam. rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa kata ko contact dia sendiri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tu ko kene bukak company sendiri dan buat related friendship ngan dorg. Pastu ko jual produk dorg bebanyak pasti ko dapat sample dari dorg. Bukan senang nak dapat ES produk melainkan ko ader org dalam. rolleyes.gif

owh... kira org biasa tak bole dpt r.... isshhh... teringin gak nak pakai ES ni... mana ada intel yg unlock selain ES

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tue baru spec biasa beb, workstation untuk aku buat keje lagi nangis kalo nko tengok spec dier biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tue baru spec biasa beb, workstation untuk aku buat keje lagi nangis kalo nko tengok spec dier biggrin.gif

Udah-udah ler man. Toksah citer, kang bukan dorg nangis tapi ngan aku sekali nangis. Tapi awal2 aku dah nangis. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku join....xpakai nie skunk sbb mobo RMA!!

P4 2.4A @ 4.3GHz (Presscot • 239x18 • 1:1 • 2.3.3.8 • Vcore 1.55 • Vdimm 3.0)

MSI 865PE Neo2 Platinium Edition (Stock • RMA • Skunk On AMD)

Kingston HyperX KHX3200AK2/512 256x2 (CH5)

Leadtek Winfast A400TDH @ 6800NU @ GT (Fully Unlock 16Pipe/6Vertex • 425/930)

80GB WD (Sata) + 40GB (Pata)

BenQ 16x DVD+RW 1620Pro (Black)

Audigy DE(SE) @ Audigy 2ZS (Pax Mod Driver v4.0)

Klipsch Promedia GMX A2.1 Speaker

Thermaltake BigWater

CoolerMaster Musketeer (Black)

CoolerMaster Centurion 530 Casing (Black)

Aerocool Turbine 550Watt PSU (Dual 12v Rail • 38A • Glossy Black• Smart Cable)

Edited by aMd_sCooTeRisT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tue baru spec biasa beb, workstation untuk aku buat keje lagi nangis kalo nko tengok spec dier biggrin.gif

sad.gifsad.gif mmg nangis dah aku dgr... ishh... mmg xble lawan.... lain kali tolak r kat kitorang ... murah murah sket....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xder pic ker armand666 utk rig kau, antara satu pon jadi lar smile.gif !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

P4 1.5GHZ @ 1.6GHZ, 256MB SDRAM, GIGABYTE 8IDML, XP PRO SP2, 40GB HDD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Di sebabkan Kelab Intel maka aku pun join dgn spec yg tak seberapa... happy.gif

Intel Pentium 2.0 (Northwood) Stepping 7 Revision C1

Asus P4S533-MX

Apacer DDR333 256MB + Apacer DDR266 128MB = 384MB DDR266

Nvidia Geforce MX/MX400

40GB Maxtor (PATA) 4D040H2 + 40GB Western Digital (PATA) WD400EB-00CPF0

40x CD-ROM

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B (Dual Layer)

Creative SB Live 5.1

JBL Platinum Series

ATX Casing

350 watt psu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nanti aku upload, hehehehe, skang nie SLR aku gi servis tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nanti aku upload, hehehehe, skang nie SLR aku gi servis tongue.gif

Aik, servies lagi ker man? blink.gif Takkan nak tunjuk pc ko jer? Amacam kalau workstation sekali?user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku join....xpakai nie skunk sbb mobo RMA!!

P4 2.4A @ 4.3GHz (Presscot • 239x18 • 1:1 • 2.3.3.8 • Vcore 1.55 • Vdimm 3.0)

MSI 865PE Neo2 Platinium Edition (Stock • RMA • Skunk On AMD)

Kingston HyperX KHX3200AK2/512 256x2 (CH5)

Leadtek Winfast A400TDH @ 6800NU @ GT (Fully Unlock 16Pipe/6Vertex • 425/930)

80GB WD (Sata) + 40GB (Pata)

BenQ 16x DVD+RW 1620Pro (Black)

Audigy DE(SE) @ Audigy 2ZS (Pax Mod Driver v4.0)

Klipsch Promedia GMX A2.1 Speaker

Thermaltake BigWater

CoolerMaster Musketeer (Black)

CoolerMaster Centurion 530 Casing (Black)

Aerocool Turbine 550Watt PSU (Dual 12v Rail • 38A • Glossy Black• Smart Cable)

time nie speed ram ko brp??xdpt pakai 2.2.2.5??

hehe...

klu dt d43 agk2 bley dpt mcm ko x?? tongue.gif

2.3.3.8?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aik, servies lagi ker man? blink.gif Takkan nak tunjuk pc ko jer? Amacam kalau workstation sekali?user posted image

tunjuk 1 dah laaa tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

intel® pentium® 4 cpu 2.0ghz

mobo dfi chip intel i845G

ram ddr pc2700 kingston 512mb (256x2)

hdd 40gb seategate & 4.3gb seagate

psu 400w ayam brand

casing ayam

cd-rw sony

monitor flat samsung 17 inci

tikus & kunciboard logitech

fdd sony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mobo dfi chip intel i845G

ahaks.. ada geng laugh.gif

fuhh.. nak pitam aku tgk rig korang semua, aku ingat aku sorang je yg pakai chipset basic ni, rupanya dah ada geng... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok la tu kalau dah ada geng...

ramai lagi yang guna tu ku rasa... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

akO?

hoh takboleh celen la bebudak ni semua banyak pakai p4 je. tapi aku yakin aku menang dari segi IDLE TEMPERATURE. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah ah ah uh ah uh ah uh ah ahahaha

aku guna pentium III 933MHz sejak 2001 sehingga kini.

bakal upgrade menjadi pentium III 1.113GHz tualatin tak lama lagi. tungguuuuuuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak kira IDLE TEMPERATURE

ku rasa ada yang lagi power lagi... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

P2 bole join tak?heheh

*boleh ke budak2 AMD yang ada intel system join?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

P2 bole join tak?heheh

*boleh ke budak2 AMD yang ada intel system join?

tak der P pun bleh join... laugh.gif

Boleh rasanya... tp bergantung jugak kepada Mod yang akan menguruskan kelab ni... biggrin.gif

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Di sebabkan Kelab Intel maka aku pun join dgn spec yg tak seberapa...  happy.gif

kohkohkohkoh.. Xeon belum turun lagi.. karang Xeon turunkan spek dia baru ko tau.. laugh.gif

Edited by izwan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni spec desktop aku kat umah..benda yang asal dr beli hanya tinggal keyboard, casing, μP, fdd dgn gc je..lain kene makan petir (3 kali)..

  • μP: Pentium 4 1.60GHz
  • Chipset: Tak amik tau
  • Motherboard: Tak tau, member aku sedekah kat aku (msi kot)
  • RAM: DDR333 512MB
  • Graphic card: nVidia tnt2
  • Harddisk: Maxtor 60G + Maxtor 80G
  • Optical Drive: LiteOn (Atapi) CD-RW/DVD combo
  • Monitor: 17" Samsung 753s
  • Sound Card: Takde (pakai onboard)
  • OS: Windows 2k Pro (def), Windows XP Pro, BeOS 5 pe, SuSE 9.3 Pro
  • Speaker: Takde (prefer pakai earphone)

kalo spec komputer lame aku (my first touch) kat signature aku. rindu giler kat komputer ni. skarang ni ade kat umah. time balik je baru pakai.. hehe

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now