• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

• • Intel's Rig Specifications • •

229 posts in this topic

Posted · Report post

Hmm aku rasa PC aku lagi sikit power la, ini spec dia...

IINTEL 486 Processor

Intel S5 Motherboard

EDO 16MB Memory Ram

Win 3.11

160MB Maxtor Hardisk Drive

8x CDROM Drive

1.44MB Floppy Drive

NEC 14" Monitor

Amacam, ok...he..he..he..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm kena tubuh satu subteam utk kelab intel ni... intel antik... ramai gk yg pakai intel antik antik ni... :thumbs:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm kena tubuh satu subteam utk kelab intel ni... intel antik... ramai gk yg pakai intel antik antik ni... :thumbs:

AMD ada tak subteam untuk bahagian antik? rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya 2 PC tuh pakai pentium 4 ( 1.6GHz kut) apsal kut sebab 2 PC tuh aku kasi adik2 aku pakai..

PC yg sentiasa di upgrade PC AMD aku je..yg 2 PC tuh pakai balik apa yg PC AMD aku pakai wokeh nanti2 la aku boh spec. pc tuh..tapi mmg cikai punya la GC pun 16mb je ram pun 128mb je..wokeh.. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sian kat adik2 ko...

pakai barang yang dah hilang daranya...

waaaaarrrrrrhhhhkkkkkk laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

info spec aku ader kt signature aku....

aku pakai mainboard intel desktop board D915GAV.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

info spec aku ader kt signature aku....

aku pakai mainboard intel desktop board D915GAV.....

tak per ku tolong ko paste kan... laugh.gif

Batista

Intel Pentium 4 3.0 Ghz [HT]

Ati Radeon X300SE PCi-E 128 MB

Apacer 512MB DDRAM

80GB Maxtor SATA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ni lah satu2nya rig pc yg aku ada. pc kesayangan oiiii

Pentium III 866Mhz oc 910Mhz

Gigabyte GA-6VXE7 VIA 693A

Kingston 256x2 = 512MB

Maxtor 40GB 7200 rpm (primary) Seagate 20GB (2ndry)

Abit Geforce FX5200 32MB

Creative Vibra 128 (hik3 lamanyer)

Asus 52x32x52 CD-RW

Samsung 8x DVD-Rom

1.44 Floppy Drive (cap ayam)

Likom 17" CRT Color Monitor

Creative 2.1 Speaker

A4Tech Mouse + Keyboard

tu jer a kot. pc ni lama dah dari aku setat belajar dulu. duit takder nak carik baru

Edited by maximesz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

1st rig:

P4 XE 3.2Ghz, Extreme edition

MSI P4 SLI Diamond

PQI 2Gb DDR900 (Effective 1.2Ghz)

BFG 7800GTX OC SLI

Eizo FlexScan S2410W widescreen LCD

CM Pharetorian + Vapochill Case Cooler

Plextor SATA DVDRW

Sound Blaster X-Fi Fatal1ty

200GB Atlas 15K II X 2 w. Adaptec SCSI RAID 2200S

2nd rig

P4 3.2Ghz Dual core + Zalman Fatal1ty FS-C77

Gigabyte GA-8I945PMF

1GB Crucial Ballistix PC2-8000 1000Mhz

Sapphire X850XT PE w. nano cooler

Panasonic TC-32LX50 32" Professional LCD Display

CM Atcs Black casing

Panasonic DVD ROM

Panasonic DVD Writer

Sound Blaster X-Fi Platinum sound card

250GB Western Digital SATA2 X 2 Stripping 0-1 Configuration

Original Media Center Edition license

Edited by armand666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1st rig:

P4 XE 3.2Ghz, Extreme edition

MSI P4 SLI Diamond

PQI 2Gb DDR900 (Effective 1.2Ghz)

BFG 7800GTX OC SLI

Eizo FlexScan S2410W widescreen LCD

CM Pharetorian + Vapochill Case Cooler

Plextor SATA DVDRW

Sound Blaster X-Fi Fatal1ty

200GB Atlas 15K II X 2 w. Adaptec SCSI RAID 2200S

2nd rig

P4 3.2Ghz Dual core + Zalman Fatal1ty FS-C77

Gigabyte GA-8I945PMF

1GB Crucial Ballistix PC2-8000 1000Mhz

Sapphire X850XT PE w. nano cooler

Panasonic TC-32LX50 32" Professional LCD Display

CM Atcs Black casing

Panasonic DVD ROM

Panasonic DVD Writer

Sound Blaster X-Fi Platinum sound card

250GB Western Digital SATA2 X 2 Stripping 0-1 Configuration

Original Media Center Edition license

Otai dah bersuara.....takkan tu jer. Yg lain tu taknak tulis ker..? laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Intel Pentium 4 HT - 3.0GHz

RAM - 512MB DDR PC400

Intel mainboard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni lak pc teman...

baru je pasang, semua barang 2nd je...

P4 [email protected](kadang2 je oc)+ori hsf

GA-8IPE1000-G

2x512 DDR 400

MSI FX5200-TDR128M 128bit

NEC dvd-rw

20gb HD..ada bajet nak carik sata tongue.gif

psu(450w)-cap ayam

Monitor 17"samsung 753dfx

tarak bajet...camtu je yg dpt..

lepas la, nak buat keje2 sikit2..

hopely xde prob le kemudian hari..heheh

dah jadi ahli kelab ni? rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

1st rig:

P4 XE 3.2Ghz, Extreme edition

MSI P4 SLI Diamond

PQI 2Gb DDR900 (Effective 1.2Ghz)

BFG 7800GTX OC SLI

Eizo FlexScan S2410W widescreen LCD

CM Pharetorian + Vapochill Case Cooler

Plextor SATA DVDRW

Sound Blaster X-Fi Fatal1ty

200GB Atlas 15K II X 2 w. Adaptec SCSI RAID 2200S

2nd rig

P4 3.2Ghz Dual core + Zalman Fatal1ty FS-C77

Gigabyte GA-8I945PMF

1GB Crucial Ballistix PC2-8000 1000Mhz

Sapphire X850XT PE w. nano cooler

Panasonic TC-32LX50 32" Professional LCD Display

CM Atcs Black casing

Panasonic DVD ROM

Panasonic DVD Writer

Sound Blaster X-Fi Platinum sound card

250GB Western Digital SATA2 X 2 Stripping 0-1 Configuration

Original Media Center Edition license

giler spec ko...musti banyak RM Yg Dah Melayang kaN??

Edited by nelza_ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Intel Pentium 4 HT - 3.0GHz

RAM - 512MB DDR PC400

Intel mainboard

dah jadi ahli kelab ni? rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku plak...

P4 1.8

ASUS P4XP-X mainboard

512 Kingston pc2100 DDR Ram (256+256 mb)

nVidia GeForce MX 440

samsung cd-rom

samsung cd-rw

samsung dvd-r

nilah pc yang serba kekurangan aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Spec kat umah aku:

Intel pentium 3 850Mhz

Mobo Acer

Kingston 256MB SDRAM PC133

HDD 60GB Seagate

Sony DVDROM

15" Acer monitor

Spec kat sini:

Intel Pentium 4 2.6GHz

Hewlett-Packard

HP Compaq dc7100

512 Mb DDR

hp7550 monitor

HDD 40 GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

giler spec ko...musti banyak RM Yg Dah Melayang kaN??

Biasa ES nyer barang tak melayang RM tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Biasa ES nyer barang tak melayang RM tongue.gif

Kalau ES sedekah la kat aku satu dua brg. Aku ni tak mampu beli pc memahal. ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Biasa ES nyer barang tak melayang RM tongue.gif

itu sudah bagus..bg ar satu kat aku...jual murah2 ke...

teringin gak naak berlagak paki pc power nih..huhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak ke dia jual...

berapa banyak dah habis tu...

masa tak kira lagi tu... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ES... camne nak dpt tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soklan buduh ES tu ape. jgn marah dgn soklan ni ek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ES tu mende???

ES:Engineering Sample. Mende ni untuk RND sebelum dipublishkan ke market. Saper dapat mende ES kira beruntung pasal kalau nak oc takyah risau burn. Melainkan retail ader limit dier.Bayangkan lah kalau suma mende tu ES, org tu lah kira beruntung. rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soklan buduh ES tu ape. jgn marah dgn soklan ni ek

Bukan soklan bodoh...

kalau tak tau kita kena bertanya...

normal la tu... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now