• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Penting: Pemilihan Moderator

84 posts in this topic

Posted · Report post

wahahaha....dia mana reti bab² hardware nie...diakan suka benda² [coklat ubat batuk]² nie....kalau dia handle forum ni, sure lingkup laugh.gif

Tak tau la ku...

jadi kelab [coklat ubat batuk] pulak nanti... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mentary

x semestinye org yg power psal PC jer bole jd mod

pengurusan penting....

so aku vote ntuk mentary!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no.1 Mentary

no.2 Smile4me

ok cunnn..dah cukup 2 mod dah!!~ tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no.1 Mentary

no.2 Smile4me

ok cunnn..dah cukup 2 mod dah!!~ tongue.gif

Pandai2 je ko...

Kita masih menunggu pencalonan bagi mod kelab intel...

harap korang dapat terus memberikan pendapat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

civ3 pon ok...semail po mi pon orait gak!

dua2 bagus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku akan senaraikan nama2 yang dicalonkan dekat first page...

tapi ku belum boleh buat poll lagi, sebab perlu dapat persetujuan daripada empunya diri untuk memasuki pilihanraya kelab intel bagi jawatan Moderator...

jadi korang masih lagi boleh mencalonkan sesiapa sahaja yang dianggap sesuai dan bertanggungjawab... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Moderator adalah tanggungjawab, bukan kuasa

Jawatan moderator adalah satu tanggungjawab dan bukannya kuasa. Apabila anda dilantik menjadi moderator, maka anda bersetuju untuk memikul sebahagian daripada tanggungjawab menguruskan forum mengikut tugas-tugas dan tanggungjawab yang dipersetujui bersama.

Sebagai moderator, anda diberi sedikit kelebihan berbanding ahli-ahli biasa. Kelebihan itu perlu diguna untuk melaksanakan tanggungjawab dan bukannya disalah guna.

statement dari admin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yap...

kepada sesiapa yang ku dah senaraikan nama dia, baik baca yang kat atas ni dulu sebelum bersetuju untuk disenaraikan dalam poll yang bakal diwujudkan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yap...

kepada sesiapa yang ku dah senaraikan nama dia, baik baca yang kat atas ni dulu sebelum bersetuju untuk disenaraikan dalam poll yang bakal diwujudkan...

hurm...better kau copy statement tuh dan letakkan pada post pertama kau tuh....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Woookeh cun!!!

Update!!! Edit first page...

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa Smile4me sesuai...

mentary, ko pun boleh ape....... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wahahaha....dia mana reti bab² hardware nie...diakan suka benda² [coklat ubat batuk]² nie....kalau dia handle forum ni, sure lingkup laugh.gif

huhuu.. uncensored tuh.. kutukan terbuka user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa Smile4me sesuai...

mentary, ko pun boleh ape....... tongue.gif

Tengok la dulu macam mana...

Ramai lagi yang lebih berbakat dan bleh buat keja... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tengok la dulu macam mana...

Ramai lagi yang lebih berbakat dan bleh buat keja...  biggrin.gif

bila nak abis daaaa..............weh bila tarikh tamat pencalonan nie???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak lama dah... jap lagi kot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dalam proses meminta persetujuan bagi Moderator 1 Kelab Intel Putera.Com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oitt.. mcm mana nick aku bole ada nih??

jgn laa aku noobie lagik user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oitt.. mcm mana nick aku bole ada nih??

jgn laa aku noobie lagik user posted image

Check PM ko...

--------------------------

Sekarang ni ku akan buat untuk pilihan Moderator 1.

Bagi Moderator 2 akan menyusul kemudian... biggrin.gif

p/s : macam admin pulak... laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wah wah.. lama tak tgk thread ni (busy skit exam week), tgk2 aku dpt PM dari mentary plak.

Sebagai menghormati pencalon aku, aku terima saja.. cuma aku nak info semua pandangan aku...............:

Mentary dah banyak jalankan tanggungjawab pada Kelab ni sebagai pemangku mod. Semua yg dicalonkan aku tgk memang boleh dan aku amat2 sokong sesiapapun jadi moderator (kecuali pinguspy*) .. tapi aku akan vote Mentary atas sebab sumbangannya yang banyak pada kelab ini setakat ini. Tapi aku amat2 sokong sesiapapun yg bakal dipilih.. good luck semua wink.gif

* Pinguspy... jangan ambil hati ye dik, aku akan tetap sokong ko sebagai ahli putera, dah cam adik aku dah ko ni... bila sampai masanya ko tunjukkan kematangan ko, aku vote ko lain kali di programming. Ahaks... good luck wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

La... ku cuma menjalankan tanggungjawab ku sebagai member Putera.Com... biggrin.gif

Sekarang ni ku masih menunggu beberapa orang lagi untuk mengesahkan persetujuaan mereka...

p/s: ku pun tak tau lagi macam mana... tongue.gif

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

La... ku cuma menjalankan tanggungjawab ku sebagai member Putera.Com...  biggrin.gif

Sekarang ni ku masih menunggu beberapa orang lagi untuk mengesahkan persetujuaan  mereka...

p/s: ku pun tak tau lagi macam mana...  tongue.gif

cayalah...ko pon nampak bersemangat jerk...ko je la jadik mod kat sini...

rasa2 macam ok tuh... tongue.gif

Edited by nelza_ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cayalah...ko pon nampak bersemangat jerk...ko je la jadik mod kat sini...

rasa2 macam ok tuh... tongue.gif

Betol tu........aku rasa mentary memang layak sesangat......jom ramai2 vote 4 MENTARY....Vote...Vote...Vote biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oitt.. nick aku tak remove lagi kerr? user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Woiii... jangan la macam ni...

Ku baru je plan tak nak masukkan nama Ku dalam poll...

oitt.. nick aku tak remove lagi kerr?

kat situ nama2 yang dicadangkan untuk dimasukkan dalam poll...

tak semestinya akan dimasukkan dalam poll nanti...

cuba ko baca betul2 kat situ... biggrin.gif

PERHATIAN!!!

Senarai nama calon diatas TIDAK semestinya akan dimasukkan ke dalam poll, kerana ia perlu mendapat persetujuan terlebih dahulu daripada tuan empunya diri untuk dimasukkan ke dalam poll (akan diwujudkan selepas tamat pemilihan pencalonan)

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ooo.. nak jadi moderator (penggubal) ni kena promote diri sendiri rupanya.. bukannya orang lain yang cadangkan.. baru tau... paham paham..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now