• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Keahlian Kelab Intel...

347 posts in this topic

Posted · Report post

saya budak baru nak join jugak..

spec macam kat siggy...

jadi apa aktiviti seterusnya?

aktiviti seterusnya nak wujud kan ahli jawatankuasa [email protected] (jika di rasakan sesuai)

semput den uruskan kan kelab ni berdua... :lol:

main moderator pun bz sekarang ni... :D

UPDATE :excl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mod ..blh tanya sikit..

..tujuan asal penubuhan ??

..bukan ahli boleh beri komen x ??

..aktivitinya ??

Saya x baca synopsis Intel Club ni..x jumpa..blh terangkan sikit..tq.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1. Tujuan penubuhan asal membincangkan tentang processor Intel yang pada awal penciptaannya hingga ke hari ini serta kelebihan2nya yang kita boleh improve & kita gunakan, for example OC.

2. Sapa2 pun bleh bagi komen.

3. Kalau boleh macam2 aktiviti kita akan buat... InsyAllah kalau ada rezki kita akan bincangkan lawatan ke kilang Intel untuk sama2 kita menambahkan ilmu yang sedia ada. (ni harap ku, ramai2 ahli putera pergi serbu kilang intel :lol: )

p/s: sebarang pertanyaan yang lebih detail boleh PM terus kepada Mentary. :D. Sokongan dari anda semua amat dihargai untuk sama2 membangunkan Putera.Com.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmmm..menarik juga..thanx... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak join gak.. dulu pakai p4 2.6ghz, skng nie pakai c2d e4500.

nak lawat kilang intel mngkin tak kesampaian kot (bg aku jela).

tapi sape2 da pg bule la postkn gambar atau ape2 info kt sini.

proses pembuatan dier ke..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku pun rasa macam susah nak pergi sana... boleh jugak... kita bukak topic pasa process pembuatan processor Intel.

UPDATE :excl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku pun rasa macam susah nak pergi sana... boleh jugak... kita bukak topic pasa process pembuatan processor Intel.

UPDATE :excl:

bgs 2..fasa pertama adalah dengan mengenal,apa itu clean room?

Cleanroom - Wikipedia, the free encyclopedia

Clean room design - Wikipedia, the free encyclopedia

What is clean room? - A Word Definition From the Webopedia

Intel Education: IMP: What is a Cleanroom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa kata kita mintak arfaie yang create kan topic pasal process pembuatan processor Intel. Nak sembang panjang2 kat sini macam tak sesuai la pulak... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow nk p kilang intel.... menarik 2.. tpt lama aku keje. nk join gak bley? kalau nk pi kilang intel aku syorkan korang masuk bhgn production. bley tgk asal prosessor. prosessor ni wat ngan tanah liat je. mcm mana dorang wat aku pun xtau sbb bla sampai kilang dari US dia da wat mcm plate yang dah dibuat alur keratan kecik2. ikut produk le. ada saiz 36mm, yang paling kecik skali 8mm may b atom kot. yang terbaru aku ada kol member aku dia kata skang duk test untuk nano prosessor. aku xtau le kecik mane benda alah 2. well bg aku kalau korang dapat wat lawatan kat sana mmg sempoi, jgn lupa ajak aku yek... hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pn ade sebijik intel rig..
p4 3.0ghz ht.. so bleh ke nk join?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak ade intel celeron n core 2 duo...nk join gk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie terhad tuk PC jer ker
Lap x bleh ker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

den pun nak join boleh x..den ada intel pentium 3,pentium 4 ada 2 pula tu..intel pentium dual E2180 2.00GHz...
den nak tahu juga pasal perkembangan intel nie...bolehkan.. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehe
da lama x masuk..

ape pkembangan tbaru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak join gak..

rig.. pentium D 1gb ram

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rig aku smua intel dri pc hingga ke laptop...count me in bro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak join jgak ..intel dual core..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh je nak join tak ada masalah. Buat sementara waktu ni memang tak ramai member putera yang active, so apa² activiti pun tak boleh nak buat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thread ni aktif lagi x?

nak join... core2duo user :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ntah la TC x ada ckp ape2 pn haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alamak dah tuka lar...dh pakai i5 2500k.. :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now