• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pengesahan Keahlian

155 posts in this topic

Posted · Report post

Masalah juga bila tak boleh nak post..
jd try kat sini dulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam pd semer

sy mmg buta bab IT nih.. tp berminat nak buat website ..
search dlm google.. akhirnya jumpa forum ni.. harap sudi2 kan le ajor kite..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi....salam perkenalan dr mz_ilyas
hopely boleh kongsi pengetahuan dr semua..:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm mana nak tau yg kita dah sahkan pendaftaran atau belum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum.. saya nak tanya user yang nama z-tecon still online lagi ke kat sini?

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...