• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pengesahan Keahlian

155 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada sesiapa yang telah mendaftar sebagai ahli di PUTERA.com tetapi sehingga kini masih belum menerima e-mel pengesahan (validation) menerusi e-mel anda diminta menghubungi pihak admin melalui Posting ini atau e-mel

admin @ putera.com

Sekiranya anda tidak ingin mendaftar (ingin batalkan username yang tidak jadi nak daftar), anda boleh maklumkan juga kepada pihak kami.

Sekiranya kami tidak mendapat sebarang maklum balas, kami akan menganggap anda tidak ingin mendaftar menggunakan e-mel yang dinyatakan.

- Admin

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya dah reg, kenapa saya sebagai guest sahaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Awak dah daftar, tetapi sudahkan awak mengesahkan pendaftaran itu? Jika belum, cuba periksa e-mel anda, sebab pengesahan perlu dilakukan melalui e-mel.

Soalan yg awak tanya berkenaan harddisk telah saya pindahkan ke tempat yang sesuai iaitu ruangan Perkakasan > Storan. Sila ke sana untuk mengetahui maklum balas daripada pengguna lain.

Terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soalan ni banyak kali saya tanya dalam forum... takde sorang pun nak jawab....

saya dah banyak kali reply... tulis.... dan post kat dalam forum, tapi saya punya bilangan 'post' masih tak berubah... tetap angka sifar...

bila macam ni takde motivation plak nak post kat dalam putera ni.

utk makluman, saya dah sah kan keahlian saya dari dalam email, saya dah click kat link yang putera.com suruh click tu.

jadi, mana silap saya hingga 'post' saya tak pernah berubah? (tetap kosong).

harap dapat dibantu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ops... bila saya post kat sini, kelihatan mata 'post' saya bertambah menjadi 1

agaknya, kalau ada problem macam saya ni, solution nya ialah kena post kat sini dulu kot.... :-)

ok... ada kemajuan, ada semangat skit

harap lepas post ni, bilangan post saya jadi '2' pulak....baru best

thanks... sorry mod becoz buat clutter je kat sini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soalan ni banyak kali saya tanya dalam forum... takde sorang pun nak jawab....

saya dah banyak kali reply... tulis.... dan post kat dalam forum, tapi saya punya bilangan 'post' masih tak berubah... tetap angka sifar...

bila macam ni takde motivation plak nak post kat dalam putera ni.

Berdasarkan rekod, setakat ini awak baru post 10 posting, dan 8 darinya adalah di dalam forum Sembang sahaja. Forum Sembang tak ada point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks utk reply tu.

ooh ye ke forum sembang takde point, baru le tahu. Ish...

anyway thanks to admin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak tanye skit leh tak...???dulu ade reg pakai user "paan"...yg tu mase memula putera.com yg baru...tapi bile dah lame tak login...id tu dah suspen...boleh tak delete id tu...sebab bile reg id baru nie...kena wat email baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

susahnyer nak mendaftar... terus hilang minat... mad.gif

kekekke..anyway.. mintak tolong mod tengok-tengokan bleh..?

id nie saya gunakan masa putera.com. dolu-dolu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information.

The error returned was:

Sorry, that member does not have to validate their account. Please double check the data you entered. If this validation isn't recent, it's possible your old account has been removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah boleh dah dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sesetengah topik yg kalo di reply, jumlah post tak dikira. Cam kt bahagian bersembang, kt situ, ahli bleh berborak sesuka hati walaupun kengkadang dah lari topik.. lagipun, kebanykkan post -post kt situ sekadar utk flood cam "yer ker?" "ooo" "thanx".. so, kalo posting ahli tuh sampai dah 80ribu, tapi majoriti dari posting dia stakat "yup betul".. "ok".. "betul tu".. aper guna??.. tongue.gif

hehehe. .kalo nak posting tuh naik atau nak membakar semangat la kononnya, cuba buat posting yg berilmiah, atau berguna kt bahagian-bahagian lain.. tp kalo boleh, sekiranya nak tanya satu-satu soalan tuh, cuba check dulu posting-posting yg sebelumnya kalo-kalo ader yg pernah ditanya dan dijawab.. sbb, mungkin ahli-ahli lain akan menyampah nak jawab kalo tiap 2-3 hari ader soalan yg sama ditanya.. sekian.. kalo salah tlg betulkan.. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

smile.gif yup aku nak betulkan ko... sbb ko post kat tmpt yg salah... nie thread utk mereka yg ader problem mase pendaftaran... cuba ko bace balik apa yg ko post tue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wink.gif

Camner nak tukar email address, aku tak nak pakai nama penuhle...sebab tengok korang sumer guna nick name. dulu aku guna OrchidNur, kali ni pun aku nak guna same jugak tapi tersilap guna nama penuh, boleh tolong reply

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau tak silap aku.. username/nickname takleh tukar.. tapi email leh tukar... ko pi my control then tgk bah. option ader function change email address... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau nak tukar nickname aku rasa admin boleh buat...

Tukar nama penuh kat bahagian SQL database... buat SQL injection ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

email aku tak leh tukar la...id lama paan pakai email [email protected] nak tukar id paan_lee pakai email yg [email protected] tu...tapi tak leh la...email br nie aku jarang skali pakai...harap admin tolong bantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pertukaran nick dan pertukaran e-mel serta nak padamkan nick yg tersalah register boleh dilakukan oleh admin.

1. nick "nor hafizah hashim" dah ditukar kepada "OrchidNur"

2. id "paan" dah dipadamkan dan e-mel telah dikemaskini kepada "paan_lee"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haa... kan best camtu leh tukor2 ... hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

user posted image

gambar diatas id AkumA

setiap kali aku nak post addreply or masuk my controls gerenti kuar yg gambar diatas

nak tukar pass tak boleh nak letak avatar lagi lah tak boleh mesti gambar diatas

ermm

id pertama daftar Tanya putera.com

Edited by KYO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader seorang gadis mengemail saya, masalahnya :

[qoute]

Saya user [email protected] <ikin79>

Saya telah tukarkan email saya dari [email protected] kepada

[email protected] .

Masalahnya saya masih tidak dapat Validation untuk mengaktifkan saya

dalam

[email protected]

sekian sahaja ...

terima kasih ...

Ashikin_Farisha or

ikin79[/qoute]

pasal email nie 17 hb so aku tak tau dah satel ke belum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pun dapat gak byk PM dr dia...

mana yg aku bleh tolong, aku tolong la...

Dia nih komited nak join Putera...

So, bantu lah dia....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hoh, cd siap dapat email. aku cuma dapat PM je dari dia. hokhokhokhokhokohkohkohkohkohkohkokhohokhohk

admin ada buat satu ruangan untuk menghantar semula 'validation email' tu. cuba la guna benda tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya nak tanya nie..

dah register tapi x leh nak join/antar topic la..

saya nak minta bantuan nie.. nak tanya pasal VB.net

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...