• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________


  1. raidizh AR

    what's on my mind? you

  2. MenCaRi

    Tarbiyah Hari Ini.
  3. janajutawansiber

    Berniaga sendiri dan menjadi usahawan berjaya

  4. haura

    KPTM VS UIAM = MANA YANG TERBAIK ???

    1. Tera Java

      Kursus sama ke? Better go for UIAM.

  5. Tera Java

    Selamat Pagi Rakan Putera

  6. Musyarraf Mazlan

    sekian lama terpisah, baru dapat kembali

    1. Tera Java

      selamat datang
  7. khorback

    ingat kan win10 B10041 tak ler penyakit lip-lap, sama juga!

  8. Guest » Guest

    macam mana nak tanya soalan dalam forum?

    1. Guest

      saya ahli baru... :)

    2. Bizkut Mayat

      Kebiasaanya kene kenalkan diri dahulu dan syarat2 selebihnya perlu dibaca di peraturan forum..

    3. Musyarraf Mazlan

      soalan yg menarik... sy pun nak tumpang gak lah

  9. khorback

    windows teng, godok2 kat services, kena Jenxcus plak dah! langsung takleh konek tenet!

  10. malikperangcic

    aku hensem tak

    1. Show previous comments  1 more
    2. Musyarraf Mazlan

      sangat

    3. malikperangcic

      hahahaha booo

    4. akuccputsedut

      B)

       

  11. Muhammad Hariz

    aku nak jadi komando vat69,apa syarat dia,susah ke?latihan macam mane?'.

  12. Muhammad Hariz

    Aku nak adi komando vat69...

  13. S.Emilia

    Tak elok Merungut ..Kita Kan Belajar :)

    1. malikperangcic

      ya betui3 . ^_^

  14. ismishukri

    Yg indah. Cantik. Molek. Menarik sering dipuja2 dan menjadi perhatian org.. #lumrahkehidupan

  15. malikperangcic

    Ha Lam Alif Hamzah Ya,tak tahu mesti tanya. Aku mahu tau tipu daya dunia...

  16. missladyana

    currently looking for programmer that can do FYP.. anyone puhhlease? :|

    1. EncikMalas

      if web based application, contact saya

  17. missladyana

    currently looking for programmer that can do FYP.. anyone puhhlease? :|

  18. missladyana

    currently looking for programmer that can do FYP.. anyone puhhlease? :|

  19. missladyana

    currently looking for programmer that can do FYP.. anyone puhhlease? :|

  20. missladyana

    currently looking for programmer that can do FYP.. anyone puhhlease? :|