• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

umarzuki

Premium Member
  • Content count

    1477
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

78 Baik

About umarzuki

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 03/26/86

Profile Information

  • Gender Male
  • Location Beranang

Contact Methods

  • Yahoo umarzuki

Previous Fields

  • Nama lain ikki_7

Recent Profile Visitors


10307 profile views

umarzuki's Activity

  1. umarzuki added a post in a topic Apa Yang Korang Rasa Hari Ni ?   

    aku rasa nak balik main rumah,  ffxiv
    • 0
  2. umarzuki added a post in a topic Apa Yang Korang Rasa Hari Ni ?   

    aku rasa nak balik main rumah,  ffxiv
    • 0
  3. umarzuki added a post in a topic Kenapa Forum Tidak Rancak?   

    fb pdc pun tak aktif juga
    • 0
  4. umarzuki added a post in a topic Ibm Petaling Jaya   

    try ambil cert networking mcm CompTIA Network+, CCNA dan kenal2 dengan orang di industri
    • 0
  5. umarzuki added a post in a topic Ibm Petaling Jaya   

    try ambil cert networking mcm CompTIA Network+, CCNA dan kenal2 dengan orang di industri
    • 0
  6. umarzuki added a post in a topic Mencari Alat Ganti   

    boleh cuba kat ebay
    • 0
  7. umarzuki added a topic in Sembang   

    Zimbra
     
    cuba tengok video fitur2 zimbra kat atas
    kalau nak gantikan exchange memang sesuai sangat dan ada option free/open source
    • 0 replies
    • 70 views
  8. umarzuki added a post in a topic Bonding on centos   

    macam boleh je
    https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/6/html/Deployment_Guide/s2-networkscripts-interfaces-chan.html
    https://geekdudes.wordpress.com/2015/07/07/nic-bonding-teaming-on-centos-7/
    • 0
  9. umarzuki added a post in a topic Apa Yang Korang Rasa Hari Ni ?   

    rasa lapar..
    pelik klik link dari email notification pdc dapat error content not exist
    • 0
  10. umarzuki added a post in a topic Apa Yang Korang Rasa Hari Ni ?   

    rasa lapar..
    pelik klik link dari email notification pdc dapat error content not exist
    • 0
  11. umarzuki added a post in a topic komputer tiba-tiba shutdown...apa masalah???   

    tu la, aku biasanya cari mobo yg sama socket dan ram slot (DIMM) dengan yang rosak. Plug n play je.
    aku ada jumpa juga kat forum kata boleh jadi power supply dah nak kong atau short circuit.
    • 0
  12. umarzuki added a post in a topic komputer tiba-tiba shutdown...apa masalah???   

    boleh jadi mobo
     
    aku pun dapat masalah hampir sama
    kena unplug power sekejap, pastu baru cucuk semula dan power on
    simpan duit sebulan 100 untuk mobo baru
    • 0
  13. umarzuki added a post in a topic Windows 10   

    windows update > advance option

    choose how updates are delivered
    - PCs on my local network
    • 0
  14. umarzuki added a post in a topic Mobile Apps Needed   

    cuba tengok kat sini -> https://github.com/pcqpcq/open-source-android-apps
    • 0
  15. umarzuki added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    kad genius untuk mengecilkan molekul petrol
    lol lol lol
    • 0