• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

azam575

Members
  • Content count

    394
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About azam575

  • Rank
    Ahli

azam575's Activity

  1. azam575 added a post in a topic Mengenai Broker Terbaik Instaforex   

    Kenape anda memilih kami
     
    KENAPE ANDA MEMILIH KAMI
      300+ instrumen dagangan ForexCopy System Sistem PAMM Perdagang mata wang kripto Option Binary Bonus Deposit dari 30% hingga 100% Analisis Pasaran Peraduan 7 000 000 Pelanggan Lamborghini untuk pelanggan Leverage Deposit dan Pengeluaran
    • 0
  2. azam575 added a post in a topic Penipu Je Sapa Yg Cakap Belajar Forex Free...   

    Tuan boleh belajar forex secara percuma di Broker Instaforex dengan layari ke https://www.instaforex.com/ms/distance_training_program
    dan kemudian mohon bonus tanpa dpeosit 1500usd secara percuma di https://www.instaforex.com/ms/no_deposit_bonus
    • 0
  3. azam575 added a post in a topic Analisa Instaforex   

    EUR / USD menghampiri rintangan, kejatuhan poten!
    Kajian jangka panjang
     

    EURUSD menghampiri rintangan pertamanya di 1.1281 di mana kita mungkin melihat penurunan di bawah tahap ini.
    Kemasukan: 1.1281
    Mengapa ia baik: 100% Fibonacci lanjutan, 61.8% Anjakan Fibonacci, swing mendatar tinggi rintangan
    Stop Loss: 1.1325
    Kenapa bagus: rintangan swing mendatar tinggi, retracement retracement Fibonacci 76.4%
    Ambil Keuntungan: 1.1166
    Kenapa ia baik: Sokongan pengunduran mendatar, 61.8% lanjutan Fibonacci, 38.2% anjakan Fibonacci

     
    * Analisa pasaran yang dipaparkan di sini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak memberi arahan untuk membuat perdagangan.
    Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/149487
    • 0
  4. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    INSTAFOREX TV / Meja PedagangMeja pedagang adalah merupakan salah satu slot TV yang mana anda sendiri berpeluang untuk memutuskan mengenai topik apakah yang bakal dibincangkan. Setiap hari kami akan memantau soalan-soalan yang telah dihantar oleh pedagang-pedagang melalui forum InstaForex dan forum MT5, memilih sebahagian daripada soalan-soalan yang telah dikemukakan untuk disampaikan kepada pakar-pakar kami, dan akhirnya berkongsi jawapan bersama anda.
    Selain itu, seksyen ini menampilkan video pendidikan untuk menerangkan aspek perdagangan dan juga pelbagai proses dan fenomena di Forex.
     
    info lanjut di https://www.instaforex.com/ms/forex_tv_information
    • 0
  5. azam575 added a post in a topic Majlis Fatwa Kebangsaan!   

    kebanyak broker sekarang sudah menawarkan akaun tanpa SWAP atau akaun islamik. Instaforex juga tidak ketinggalan. jadi tak perlu risau .
    • 0
  6. azam575 added a post in a topic Mengenai Broker Terbaik Instaforex   

    BUKA AKAUN INSTAFOREX

    Bagaimana untuk membuka akaun dagangan nyata dengan InstaForex?
    Akaun nyata yang dibuka oleh pedagang dalam syarikat pembrokeran bermaksud deposit untuk dagangan di Forex. Membuka akaun memerlukan deposit dana yang akan digunakan untuk membeli dan menjual dagangan dalam pasaran forex.
    Pendaftaran untuk akaun Forex hanya mengambil masa beberapa minit sahaja dan akan membolehkan anda untuk menjalankan operasi perdagangan dalam pasaran forex. Selepas mendaftar, anda akan menerima Welcome Bonus 30% pada jumlah wang yang anda telah depositkan ke dalam akaun. Anda boleh menggunakan bonus untuk berdagang instrumen kewangan atau melabur dalam projek-projek Forex.
    Ini adalah apa yang anda perlu lakukan untuk membuka akaun:
    Menerima syarat-syarat Perjanjian Tawaran Umum. Perjanjian ini tidak perlu ditandatangani untuk terikat; ia adalah undang-undang yang sah sebagai kontrak kertas standard.
    Isi borang pendaftaran khas (ini tidak akan mengambil masa yang lama). Selepas selesai melengkapkan kesemua ruangan pada borang, anda akan menerima maklumat berikut melalui e-mel:     

    Nombor akaun perdagangan anda (log masuk) dan kata laluan adalah diperlukan untuk mengakses Kabinet Pelanggan. Ia juga digunakan untuk menjalankan aktiviti Forex dengan menggunakan platform dagangan;
    kata laluan telefon anda (kata kunci) diperlukan apabila anda menghubungi pakar-pakar InstaForex dari Sokongan Teknikal atau Jabatan Peniaga;
    Kod PIN diperlukan untuk mengesahkan permohonan pengeluaran.
    Anda boleh mula membuat tawaran di pasaran Forex selepas mendepositkan wang ke dalam akaun dagangan anda buat kali pertama. Anda perlu melakukannya dalam tempoh 30 hari selepas pendaftaran akaun. Saiz deposit minimum hanya $1.
    Sekarang anda boleh menubuhkan sebuah terminal terminal dagangan pada PC anda, tablet atau telefon pintar, dan memulakan aktiviti dagangan sebenar!
    Masih tidak pasti sama ada anda perlu membuka akaun Forex? Berikut adalah senarai beberapa faedah yang bakal anda perolehi apabila bekerja dengan kami:
    InstaForex is telah diiktiraf sebagai sebuah syarikat broker bertaraf dunia;
    Lebih daripada 7 000 000 orang pedagang di seluruh dunia telah memilih InstaForex;
    Our Syarat-syarat perdagangan direka sesuai untuk setiap pedagang di pasaran forex;
    Kami memberi peluang kepada pelanggan kami untuk bekerja dengan jumlah minimum (akaun sen);
    Kami menyediakan perkhidmatan dalam talian yang berkesan serta bersifat mesra pengguna untuk memastikan proses dagangan anda lebih mudah dan boleh diakses;
    Kami akan mengajar anda agaimana untuk bekerja dalam platform dagangan, membuat pesanan, menggunakan strategi forex paling efektif, dan lain-lain;
    Kami juga akan menyediakan anda dengan pelbagai maklumat dan data yang diperlukan oleh pedagang;
    Our Carta dalam talian menampilkan pelbagai alat tambahan untuk memastikan analisis teknikal lebih tepat dan komprehensif;
    Kesemua pedagang tanpa mengambil kira tahap pengalaman berpeluang untuk mengambil bahagian dalam pelbagai kempen dan peraduan yang sering kali diadakan oleh syarikat InstaForex;
    Terdapat sejumlah besar bonus dagangan anda boleh dapatkan dengan berdagang bersama kami.
    • 0
  7. azam575 added a post in a topic Penipu Je Sapa Yg Cakap Belajar Forex Free...   

    ada juga broker yang menawarkan kelas percuma online dan offline seperti instaforex. info lanjut boleh ke pejabat ib berdekatan atau www.instaforex.com
    • 0
  8. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   


     
    Pertandingan Ratu cantik Miss Insta Asia
     
    Miss Insta Asia adalah pertandingan kecantikan yang asli dengan hadiah terkumpul yang mengagumkan dan bonus istimewa untuk setiap pengundi. Setiap tahun, para peserta ratu cantik yang paling elegan dan anggun dari seluruh dunia bertanding untuk merebut hadiah utama pertunjukan dalam talian yang popular.
     
     
    Tahun demi tahun, InstaForex telah pun mengadakan peraduan kecantikkan Miss Insta Asia secara dalam talianbagi semua wanita-wanita yang mempunyai rupa paras yang menarik yang bersedia untuk bersaing bagi merebut gelaran juara. Tidak hairanlah, peraduan popular ini telah berjaya untuk mengumpulkan ramai wanita-wanita cantik daripada seluruh dunia dan mempunyai bilangan peminat yang ramai.
    Jumlah hadiah tahunan adalah sebanyak RM45,000 akan dikongsikan bersama pertandingan Ratu Cantik Insta Asia, dua tempat untuk naib johan, serta bagi dua pemenang dalam kategori khas seperti Forex Lady dan Insta Choice. Lima para pemenang akan diberikan ganjaran seperti berikut:
    Tempat pertama: RM20,000Tempat kedua: RM10,000Tempat ketiga: RM5,000Forex Lady: RM5,000Insta Choice: RM5,000.Pendaftaran bagi musim baru peraduan Ratu Cantik secara atas talian akan dibuka mulai 1 Oktober sehingga 1 September pada tahun berikutnya. Prosedur ini akan mengambil masa beberapa minit serta memerlukan beberapa langkah yang mudah. Anda perlu mengisi borang serta muat turun sekurang-kurangnya 3 keping gambar anda, dan tulis perihal tentang diri anda sekiranya perlu.
    Pemenang akan ditentukan berdasarkan undian secara dalam talian terbuka pada web rasmi laman web peraduan. Selain itu, pengundi juga dibenarkan untuk mengundi para peserta melalui media sosial. Sebagai contoh, para pedagang dialu-alukan untuk memberikan sokongan kepada peserta ratu cantik kami di pertandingan kecil yang dianjurkan selari dengan peraduan Ratu Cantik Insta Asia di Instagram. Dalam pertandingan mini ini juga akan membawa pulangan hadiah lumayan dan menambah markah penilaian untuk keseluruhan peserta. 
    Anda bebas untuk memuat naik foto anda dalam profil @miss_insta_asia dan rebut peluang anda untuk memenangi peraduan Ratu Insta Asia atas talian yang paling bergaya.
    Apa yang penting adalah, para pedagang InstaForex mempunyai undian yang istimewa. Selain itu, setiap pedagang yang terlibat secara aktif dalam undian berpeluang untuk memenangi hadiah istimewa daripada InstaForex.
    Ratu Cantik Insta Asia jelas menonjol dari semua pertandingan kecantikan yang lain. Oleh itu bersedia untuk menerima lebih banyak kejutan yang menarik dan perkara-perkara yang tidak akan diduga.
    Kejayaan yang menakjubkan bersama InstaForex!
    Daftar di https://www.instaforex.com/ms/beauty_contest_instaforex
    • 0
  9. azam575 added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis teknikal EUR / USD untuk 26/06/2019:
    Gambaran Teknikal:
    Pasangan EUR / USD telah terbalik selepas memukul tahap 1.1405 kerana pola candlestick Bearul Engulfing dibuat.
      Harga bergerak turun untuk menguji sokongan teknikal yang terletak pada tahap 1.1347 disebabkan oleh keadaan pasaran overbought dan lebih lemah daripada sebelum pengayun momentum.
    Masih ada peluang untuk bergerak naik jika sokongan itu dipegang tetapi jika tidak, maka sokongan berikutnya akan dilihat pada tahap 1.1268.
    Mata Pivot Mingguan: WR3 - 1.1662 WR2 - 1.1520 WR1 - 1.1459
    Pivot Mingguan - 1.1309 WS1 - 1.1258 WS2 - 1.1120 WS3 - 1.1064
    Cadangan Perdagangan: Pergerakan semasa mungkin permulaan pelarian impulsif yang lebih besar, jadi hanya pesanan beli harus dibuka. Strategi terbaik untuk pasaran ini ialah membuka pesanan beli semasa tarikan tempatan atau pembetulan yang lebih besar.
     

    Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/146073
    • 0
  10. azam575 added a topic in e-income   

    Mengenai Broker Terbaik Instaforex
    Profail syarikat 
    InstaForex.com adalah milik penuh InstaForex Companies Group, yang telah menyediakan perkhidmatan dagangan secara online kepada para pelanggan seluruh dunia sejak 2007. Sehingga hari ini pelanggan-pelanggan kami terdiri dari gabungan lebih 50 buah negara kebanyakannya adalah dari Eropah dan Asia. Setiap hari, terdapat beratus-beratus peniaga yang melabur dana dalam bentuk tukaran matawang dan pasaran-pasaran saham membuka akaun di InstaForex.com.

    Perkhidmatan utama InstaForex adalah melibatkan pasaran pertukaran antarabangsa. Kebanyakan urusniaga InstaForex tertumpu kepada bidang dagangan secara atas talian, yang merupakan bidang keutamaan syarikat. Keupayaan menyediakan dagangan perkhidmatan melalui World Wide Web bukan sahaja menjadi tarikan kepada penggunaan teknologi-teknologi canggih seperti teknologi akses elektronik dalam membuat urusniaga, tetapi juga menjadi unsur-unsur perniagaan secara asas dalam perniagaan pembrokeran, berdasarkan sejarah kesinambungan pasaran wang jangka masa panjang.

    InstaForex membolehkan akses secara atas talian terus kepada pasaran-pasaran tukaran antarabangsa untuk individu persendirian dan peniaga-peniaga institusi. Kami telah memilih pangkalan MetaTrader 4, yang memenuhi tuntutan kualiti perkhidmatan moden dan adalah dianggap salah satu produk yang menjadi peneraju utama dalam bidang dagangan Internet.

    InstaForex sehingga kini bekerjasama dengan market-makers yang utama dengan mengambil "net positions" untuk pasaran antara bank. Posisi peniaga individu juga kadangkala boleh di bawa ke pasaran antara bank. Ini membolehkan InstaForexberurusan dengan pelanggan-pelanggan secara konsisten, dan ini bermaksud bahawa apabila anda menggunakan perkhidmatan InstaForex, anda tentu yakin bahawa anda tidak berjudi tetapi menjana pendapatan melalui kadar pertukaran matawang.

    InstaForex menawarkan terma-terma dagangan yang mudah dan menguntungkan untuk semua pelanggan, tanpa mengambil kira deposit. Layanan individu adalah penting bagi InstaForex yang berusaha membina perhubungan dengan setiap pelanggan. Pendekatan yang sama ini juga telah digunakan dalam terma-terma dagangan, yang melayakkan ia menjadi alat operasi unik di pasaran-pasaran kewangan.

    Memulakan kerjaya anda sebagai peniaga matawang professional dengan InstaForex, dengan terma-terma dagangan yang sesuai dengan strategi dagangan anda!
    Info lanjut di www.instaforex.com
    • 2 replies
    • 41 views
  11. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Instaforex Lucky Trader
    Jumlah hadiah tahunan berjumlah $75,000!
     
     
    Anda boleh mendaftar untuk "Lucky Trade" sekarang dan cuma tekan butang pendaftaran. Selepas mendaftar, nama samaran anda akan tertera di jadual pertandingan selepas beberapa jam berikutnya.
    Jika terdapat sebarang soalan mengenai pertandingan yang dikelola oleh Syarikat Instaforex, anda boleh lah menghantar email kepada pihak pentadbiran di : [email protected]
    Peraduan kini telah bermula, akan berakhir pada June 21, 2019. Anda boleh mendaftar di peraduan pedagang Forex berikutnya, yang akan berlangsung dari June 24, 2019 hingga July 5, 2019.* Pendaftran bagi peraduan seterusnya akan ditutup 1 jam sebelum peraduan bermula.
    *Peraduan ini akan dijalankan mengikut waktu terminal
     
    Daftar di https://www.instaforex.com/ms/contest_forex_lucky_reg.php
     
    • 0
  12. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Ulasan Analisis Forex dari Instaforex

    Adakah anda ingin menerima pemberitahuan berita analisis Forex pada e-mel anda? 
    Langgani pemberitahuan berita analisis dan dapatkan ulasan harian terkini yang disediakan oleh penganalisis profesional InstaForex. Anda boleh memilih jenis analisis dan dari apa penganalisis yang anda ingin terima ke alamat e-mel anda setiap hari. Jadilah antara yang terunggul dalam acara pasaran Forex bersama InstaForex!
     
    Langgan di https://www.instaforex.com/ms/subscribe.php
     
    • 0
  13. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    tahniah kepada pemenang. untuk yang belum pernah masuk boleh ke www.instaforex.com untuk info lanjut
    • 0
  14. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Bergerak lebih rendah: Pertumbuhan pasangan mata wang NZD dan AUD mungkin bersifat sementara
     
    Perhatian peserta pasran masih tertumpu kepada perang perdagangan Amerika Syarikat (AS) dan China, yang menyumbang kepada pengurangan data makroekonomi di seluruh dunia. Pengeluaran ISM AS mencatatkan penurunan semalam kepada 52.1 p, yang merupakan tahap terendah dalam 2.5 tahun kerana modal meninggalkan pasaran stok dan komoditi. Pasaran terus memberi tumpuan kepada perang perdagangan AS dan China, yang secara objektif menyumbang kepada pengurangan data makroekonomi di seluruh dunia. Pembuatan ISM AS mencatatkan penurunan semalam kepada 52.1p, yang merupakan tahap terendah dalam 2.5 tahun. Sebaliknya, data PMI terkini di Kanada dan UK menunjukkan kemerosotan indeks di bawah 50p, yang merupakan kejatuhan sektor. Modal ini bergerak secara aktif dari pasaran saham dan komoditi ke instrumen 'safe-haven'. Pasangan Mata Wang NZD/USD Perbendaharaan menerbitkan laporan mengenai keadaan belanjawan New Zealand dan semua indikatornya kekal dalam julat normal walaupun perbelanjaan kerajaan meningkat. Sebaliknya, ini menghasilkan lebihan akaun semasa yang lebih kecil dan hutang yang lebih tinggi. Bank ANZ dalam tinjauan bulanan menunjukan bahawa jangkaan inflasi telah jatuh ke paras terendah sejak awal 2017. Penurunan perbelanjaan yang paling ketara dicatatkan dalam pembinaan kediaman dengan pelaburan pada paras terendah 5 tahun. Aktiviti di sektor ini semakin merosot walaupun menyokong sektor ini dalam skim cukai untuk firma pembinaan tetapi cukai keuntungan modal tidak dikecualikan.
     
    Kesemua ini terhadap latar belakang pertumbuhan penduduk, yang nampaknya harus menyokong permintaan perumahan pada tahap yang tinggi. Secara teorinya, tetapi masalahnya terletak pada kadar pertumbuhan pendapatan penduduk yang rendah, yang merupakan akibat langsung dari kemerosotan pasaran buruh. Tahap penyertaan tenaga buruh jatuh kepada 67.5% pada bulan April, yang merupakan tahap minimum dua tahun. Penurunan dalam jangkaan inflasi adalah akibat pengurangan kadar utama pada bulan Mei, sementara RBNZ dalam ulasanya menjelaskan bahawa lebih banyak insentif diperlukan untuk mencapai sasaran 2%. Malah, ini bermakna bahawa ekonomi New Zealand semakin perlahan dan antara lain, memulihkan impulsif pertumbuhan memerlukan penurunan purata wajaran dengan Dolar New Zealand. Oleh itu, jangkaan Dolar NZ kekal negatif. Tahap minimum tempatan 0.6479 yang ditubuhkan pada akhir bulan Mei akan tertakluk kepada pengesahan pada hari-hari akan datang dan peningkatan ke tahap 0.6604 pada Isnin adalah alasan yang sangat baik untuk penjualan dari tahap yang lebih tinggi. Hari ini, indeks harga untuk produk tenusu akan dikeluarkan. Dinamik negatif sejak Februari 2019 dan jika ini disahkan, Dolar NZ akan pergi terlebih dahulu ke paras 0.6555/59 dan kemudian ke paras terendah Mei pada 0.6423. Pasangan Mata Wang AUD/USD RBA dijangka akan mengurangkan kadar faedah sebanyak suku mata kepada 1.25% pada mesyuarat pada hari Selasa. Keputusan RBA diramalkan dan tidak mempunyai kesan ketara pada kadar AUD. Pasaran menunggu pengurangan kadar pada bulan Mei tetapi kemudian RBA mengambil jeda. Keputusan ini didorong oleh keperluan untuk mendapatkan lebih banyak data. Data ini tidak lama lagi akan diketahui. Pinjaman kepada sektor swasta (CAPEX) menurun sebanyak 1.7% pada Q1, menurut ABS. Ini terutamanya disebabkan oleh industri perlombongan dan pembinaan manakala pertumbuhan yang lemah hanya dilihat dalam sektor perkhidmatan.
     
    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/231063
     
    • 0
  15. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Pasangan mata wang AUD/USD menghampiri tahap rintangan, pembalikan harga diramalkan!
     

     
    Pasangan mata wang AUD/USD ini diterbalikan dari tahap rintangan di mana ia berkemungkinan besar akan jatuh lebih rendah ke tahap sokongan. Kami menjangkakan kelemahan AUD pada hari ini disebabkan oleh kemungkinan penurunan kadar RBA. Kemasukan: 75.42 Mengapa ia baik: Penarikan Semula Fibonacci 38.2%, Lanjutan Fibonacci 100% & 61.8%, Rintangan penarikan semula mendatar Stop Loss: 75.72 Mengapa ia baik: Penarikan Semula Fibonacci 61.8% Ambil Keuntungan: 74.98 Mengapa ia baik: Sokongan rendah ayunan mendatar.
     

    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/144297
     
     
    • 0