• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

usedcomputermy

Learning
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About usedcomputermy

  • Rank
    Ahli Baru

usedcomputermy's Activity

  1. usedcomputermy added a topic in Barangan IT & Gajet   

    kitar semula barangan elektronik terpakai
    KITAR SEMULA BARANGAN ELEKTRONIK TERPAKAI ANDA DENGAN SYARIKAT NO.1 DALAM KITAR SEMULA  BARANGAN ELEKTRONIK.
    PERNAH TERFIKIR UNTUK BUAT DUIT DENGAN MENJUAL BARANGAN ELEKTRONIK TERPAKAI ATAU YANG SUDAH ROSAK?
    LANGKAH 1 : KUMPULKAN BARANGAN ELEKTRONIK TERPAKAI ANDA, SAMA ADA YANG MASIH DALAM KONDISI BAIK ATAU YANG SUDAH ROSAK DAN TELEFON KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA.
    LANGKAH 2 : BANTU JIRAN TERTANGGA UNTUK KITAR SEMULA BARANGAN ELEKTRONIK TERPAKAI ATAU PUN YANG SUDAH ROSAK MEREKA DAN TELEFON KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA
    LANGKAH 3: LAKUKAN SEMUA LANGKAH DI ATAS.
     
    CALL US AT 03- 3101 4955 OR EMAIL US AT 
    [email protected] 
    If you're still not satisfied and want to know more,
    connect with us in our social media : 
    Twitter,Facebook, Instagram, LinkedIN : UsedcomputerMY
    • 0 replies
    • 105 views
  2. usedcomputermy added a topic in Barangan IT & Gajet   

    Nak beli gajet apa?
    Kalau anda tak tau nak letak mana gajet gajet lama tu. Kitar semula dengan kami. Anda akan tolong memelihara alam sekitar dan dapat tunai. So nanti top up sikit je lah untuk beli gajet baru.

    Cara-cara dia mudah je
    Call kami di 03-31014955 
    Listkan barangan yang anda nak kitar semula
    dan tanya berapa jumlah nilainya.

    INGAT, condition barangan tersebut juga perlu diberitahu.

    Kalau nak tau proses recycling kami, boleh lah pergi tatap website kami : www.usedcomputer.com.my
    Atau nak borak borak santai sambil tanya soalan dengan admin, boleh juga di laman sosial kami: fb, twitter, instagram , linkedIn: UsedcomputerMY

    Didiklah diri anda supaya recycle barangan elektrik anda dan jangan buangnya merata. 

    • 0 replies
    • 65 views
  3. usedcomputermy added a topic in Servis & Perkhidmatan   

    KENANG JASA BAIK ALAM SEKITAR
    Kalau anda tak tau nak letak mana gajet gajet lama tu. Kitar semula dengan kami. Anda akan tolong memelihara alam sekitar dan dapat tunai. So nanti top up sikit je lah untuk beli gajet baru.

    Cara-cara dia mudah je
    Call kami di 03-31014955 
    Listkan barangan yang anda nak kitar semula
    dan tanya berapa jumlah nilainya.

    INGAT, condition barangan tersebut juga perlu diberitahu.

    Kalau nak tau proses recycling kami, boleh lah pergi tatap website kami : www.usedcomputer.com.my
    Atau nak borak borak santai sambil tanya soalan dengan admin, boleh juga di laman sosial kami: fb, twitter, instagram , linkedIn: UsedcomputerMY

    Didiklah diri anda supaya recycle barangan elektrik anda dan jangan buangnya merata. 


    • 0 replies
    • 62 views
  4. usedcomputermy added a topic in Servis & Perkhidmatan   

    Maybe Gajet tu bukan jodohku
    Kalau anda tak tau nak letak mana gajet gajet lama tu. Kitar semula dengan kami. Anda akan tolong memelihara alam sekitar dan dapat tunai. So nanti top up sikit je lah untuk beli gajet baru.

    Cara-cara dia mudah je
    Call kami di 03-31014955 
    Listkan barangan yang anda nak kitar semula
    dan tanya berapa jumlah nilainya.

    INGAT, condition barangan tersebut juga perlu diberitahu.

    Kalau nak tau proses recycling kami, boleh lah pergi tatap website kami : www.usedcomputer.com.my
    Atau nak borak borak santai sambil tanya soalan dengan admin, boleh juga di laman sosial kami: fb, twitter, instagram , linkedIn: UsedcomputerMY

    Didiklah diri anda supaya recycle barangan elektrik anda dan jangan buangnya merata. 

    • 0 replies
    • 36 views
  5. usedcomputermy added a topic in Servis & Perkhidmatan   

    Perkhidmatan kitar semula barangan elektronik lama/rosak
     
    Kalau anda tak tau nak letak mana gajet gajet lama tu. Kitar semula dengan kami. Anda akan tolong memelihara alam sekitar dan dapat tunai. So nanti top up sikit je lah untuk beli gajet baru.

    Cara-cara dia mudah je
    Call kami di 03-31014955 
    Listkan barangan yang anda nak kitar semula
    dan tanya berapa jumlah nilainya.

    INGAT, condition barangan tersebut juga perlu diberitahu.

    Kalau nak tau proses recycling kami, boleh lah pergi tatap website kami : www.usedcomputer.com.my
    Atau nak borak borak santai sambil tanya soalan dengan admin, boleh juga di laman sosial kami: fb, twitter, instagram , linkedIn: UsedcomputerMY

    Didiklah diri anda supaya recycle barangan elektrik anda dan jangan buangnya merata. 

     
    • 0 replies
    • 41 views
  6. usedcomputermy added a topic in Bisnes   

    Get cash by recycling spoilt/used electronic products
    UsedcomputerMY is compliant to Jabatan Alam Sekitar and conforms to ISO 0991:2008 (Quality Management System) and ISO 14001:2004 (Environment Management System). We specialized in recycling of end-of-life products such as computers, servers, printers and other electronic gadgets. 
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.
     
     
    ********************************************
     
     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 



    • 0 replies
    • 110 views
  7. usedcomputermy added a topic in Jual & Beli   

    Buat duit dengan kitar smeula brangan elektronik terpakai!
    UsedcomputerMY is compliant to Jabatan Alam Sekitar and conforms to ISO 0991:2008 (Quality Management System) and ISO 14001:2004 (Environment Management System). We specialized in  recycling of end-of-life products such as computers, servers, printers and other electronic gadgets.  
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.
     
     
    ********************************************
     
     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 



    • 0 replies
    • 52 views
  8. usedcomputermy added a topic in Jual & Beli Pukal   

    Buat duit dengan kitar semula barangan elektronik terpakai!
    UsedcomputerMY is compliant to Jabatan Alam Sekitar and conforms to ISO 0991:2008 (Quality Management System) and ISO 14001:2004 (Environment Management System). We specialized in recycling of end-of-life products such as computers, servers, printers and other electronic gadgets. 
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.
     
     
    ********************************************
     
     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 



    • 0 replies
    • 169 views
  9. usedcomputermy added a topic in Servis & Perkhidmatan   

    BUAT DUIT DENGAN KITAR SEMULA BARANGAN ELEKTRONIK TERPAKAI
    UsedcomputerMY is compliant to Jabatan Alam Sekitar and conforms to ISO 0991:2008 (Quality Management System) and ISO 14001:2004 (Environment Management System). We specialized in recycling of end-of-life products such as computers, servers, printers and other electronic gadgets. 
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.
     
     
    ********************************************
     
     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 



    • 0 replies
    • 50 views
  10. usedcomputermy added a topic in Bisnes   

    Get cash by recycling spoilt/used electronic products
    UsedcomputerMY is compliant to Jabatan Alam Sekitar and conforms to ISO 0991:2008 (Quality Management System) and ISO 14001:2004 (Environment Management System). We specialized in recycling of end-of-life products such as computers, servers, printers and other electronic gadgets. 
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.
     
     
    ********************************************
     
     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 



    • 0 replies
    • 56 views
  11. usedcomputermy added a topic in Bisnes   

    Get cash by recycling spoilt/used electronic products

     
    NEED CASH? Get cash by recycling your product with us! We accept any electronics products even if its already spoilt.  We want to help you to recycle your electronics products the right way. Lets save our nation by stop e-waste dumping! For more information, check out our website at www.usedcomputer.com.my or just call us at 03-31014955.

     
    ********************************************

     
    Jika anda mempunyai barang elektronik yang rosak atau yang dah tak guna dan tak tau nak buang macam mana?
    Jual barangan elektronik anda kepada kami! Ya, anda boleh buat duit dengan menjual barangan eletronik terpakai dengan kami. Untuk tahu lebih lanjut tentang proses perkhidmatan kami, boleh layari di  http://perlupusankomputer.blogspot.my/ atau jika anda ingin menjual barangan anda boleh layari www.usedcomputer.com.my.   Kenapa pilih kami? Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM.
    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di  03-31014955. #usedcomputer.com.my
     
    For more details,
    Follow us on facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn at usedcomputerMY 
    • 0 replies
    • 68 views