• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

perigilama

Learning
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About perigilama

  • Rank
    Ahli Baru
  • Birthday December 28

Profile Information

  • Gender Male
  • Location Selangor

Contact Methods

  • Yahoo semakla

Previous Fields

  • Nama lain perigilama

perigilama's Activity

  1. perigilama added a topic in Sistem   

    Mencari Alat Ganti
    Salam nak tanya kat mana yang murah nak cari alat ganti laptop ye?
    mencari screen laptop hp envy
    • 1 reply
    • 125 views
  2. perigilama added a topic in Sistem   

    Laptop On tapi sekadar nyala lampu aje
    Salam..kenapa ye laptop ni on tapi sekadar lampu aje nyala.scren nyala sekadar lampu.lampu wifi nyala tapi tak boot apa apa.
    kipas pusing
    screen nyala
    lampu nyala
     
    • 6 replies
    • 291 views
  3. perigilama added a topic in Windows   

    window vista basic
    salam...kat mana boleh dapat window vista basic puas dah aku godeh kalau boleh nak yang asli
    • 2 replies
    • 105 views
  4. perigilama added a topic in Rangkaian Komputer   

    nak setup modem riger 120 wl ke brige
    salam..cam ne nak setup modem streamyx ni ke brige ye.aku buat tak jadi pula
     
    • 0 replies
    • 214 views
  5. perigilama added a topic in Komputer mudah alih   

    Lubang Cager kat laptop dah lost
    Salam...nak tanya kalau repair port cager kat laptop berapa ye..lagi satu kalau caj tak masuk kenapa ye?
    batery ok tahan lama kalau caj kene masa,tapi kadang kadang caj tak masuk
    • 0 replies
    • 104 views
  6. perigilama added a post in a topic Wd Cloud Problem Selepas tukar Ip Static   

    ada..cuma aku ada ubah setting ke static terus tak boleh masuk ke wd cloud tu
     
    • 0
  7. perigilama added a topic in Rangkaian Komputer   

    Wd Cloud Ip Problem
    Salam..ada masalah tentang ip adress wd cloud selepas aku set kepada static ip.Skng ni wd cloud dah tak boleh access.Cam ne ye nak settle problem ni?
    • 0 replies
    • 135 views
  8. perigilama added a topic in Storan   

    Wd Cloud Problem Selepas tukar Ip Static
    Salam semua.Nk kata ahli baru tak juga tapi dah lama tak online buat id baru..skng ni aku ada masalah aku baru beli wd cloud 2tb .Tapi semalam aku gatal tangan set ip tu static.skng aku dah tak boleh nak masuk dalam wd cloud aku tu,dalam network pun tak detetc ada cara tak?
    • 3 replies
    • 356 views