• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

lucky123

Members
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About lucky123

  • Rank
    Ahli

lucky123's Activity

  1. lucky123 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Setiap negara mmg mempunyai keadaan yg berlainan jadi usahlah kita berbanding dgn mrk, asalkan kalau dlm kalangan negara yg sedang TM kat Malaysia ni sudah mencapai tahap yg bagus dari segi kelajuan internet serta pembayaran yg mrk kenakan juga berpatutan.
    Rakyat negara kita ni mmg patut mengamalkan nilai menghargai jasa... jgnlah kita memperkecilkan jasa TM hanya sbb negara lain mempunyai internet yg lebih bagus, kalau x ada TM mungkin kita masih x ada internet nak diguna lagi...
    • 0
  2. lucky123 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Betul tu kawan, kalau ada byk org yg guna perkhidmatan mrk tu tentu mrk akan ada lebih byk funding utk projek naiktaraft mrk tu dgn mengupah lebih byk pekerja dan membeli peralatan yg diperlukan, itulah caranya kita menunjukkan sokongan terhadap TM...
    Iklan TM ni ku rasa byk berbeza dgn iklan lain yg biasa, byk nilai moral yg mrk mau berikan kpd rakyat Malaysia kita ni, sebenarnya line negara kita sudah setanding dgn negara lain kat Asia, hanya kita yg x perasan saje...
    • 0
  3. lucky123 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Hmm aku biasanya buka je kat PC jadi x hadapi masalah mcm ni hahaha, kalau x silap juga ada cara utk buat Youtube run kat background handphone tapi ku x tau mcm mana nak buat.
    Betul kata kau tu, walaupun mmg kita ada berlainan telco kat Malaysia tapi semuanya hanya dpt membangun sbb TM lah yg menjadi pioneer utk sektor perhubungan negara kita ni, jadi jasa mrk tu mmg jauh lebih besar drpd apa yg kita fikir.
    • 0
  4. lucky123 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Hmm ku org kedekut jadi x mau belanja xtra utk platform mcm Spotify tu hahaha, terus je masuk dlm playlist kat Youtube sudah boleh, rasa juga kurang sama je berbanding guna Spotify.
    Ya ku ada tengok iklan baru dari TM tu yg bersempena dgn hari kemerdekaan yg ke 62, tajuk dia pun dah menarik dan contentnya bagus juga.
    • 0
  5. lucky123 added a post in a topic Vietnamese street snack   

     
    So kawan kau ckp apa? okay tak? vietnamese spring roll tu mesti ada kan? sorry bnyk tanya sbb nak juga tahu hehehe
    • 0
  6. lucky123 added a topic in Sembang   

    Vietnamese street snack
    Mana ada jual Vietnamese spring roll yg sedap? aku pernah beli on9 tapi yg dah ubah dan rasa pon dah tak mcm yg original punya. dua tahun lepas try masa travel sana balik kl skrg tringin pulak nak lagi. nk buat sendiri malas dan leceh.
    • 21 replies
    • 257 views
  7. lucky123 added a topic in Sembang   

    Online shopping Apss.
    Korang online shopping selalu website mana ek? Ada tak online shopping yang boleh guna apps je untuk beli jual barang?
    • 21 replies
    • 220 views
  8. lucky123 added a topic in Automotif   

    Minyak Hitam Supermarket
    Siapa pernah beli dan pakai minyak hitam yang dijual di supermarket? Ramai cakap tak ori. Betul ke?
    • 16 replies
    • 145 views
  9. lucky123 added a post in a topic Mana nk cari roaming for travel   

    wonderoam ada dua package rasanya satu 1day rm38 dan 1 week 138
    • 0
  10. lucky123 added a post in a topic plan telco yg terbaik di malaysia   

    bill celcom tak smpai bpew ratus pon..at least pkai first gold puas sbb coverage dan juga service tak lembab..dan jimat data time weekend sbb free 5gb ..so blm cuba blm tahu kn..hehe
    • 0
  11. lucky123 added a post in a topic Yang manakah kegemaran makanan segera anda?   

    Bkn lah. Kena guna pelan data bulanan xpax baru bleh redim punya. ko rujuk link yg aku bg.
    • 0
  12. lucky123 added a post in a topic Yang manakah kegemaran makanan segera anda?   

    Baucer ni KFC dan Starbuck punya. RM 20 diskaun.
    Bukan xpax x leh dpt nie
    Promosi ni sehingga 15th bulan nie je.
    Details tu semua de dlm link nie
    https://www.xpax.com.my/freemakanminum
    • 0
  13. lucky123 added a post in a topic Yang manakah kegemaran makanan segera anda?   

    Senangnye assignment ko...aku pilih KFC sbb smash potato mmg best !! hehe
    BTW xpax skrg ade baucer percuma utk makanan segera nie jgk..penguna xpax jgn lupa nak redim ohhh
    • 0
  14. lucky123 added a post in a topic Prabayar yg bg unlimited internet   

     
    Dalam minggu tu je. Lbh baik klu awak ambik yang rm25 1gb sebulan. Dpt pkai burung hantu sebulan.
    2.5cent/minutes .. msh ada
    mmg msh valid. Call Murah, Internet Murah, Xpax btl btl gila murah
    • 0
  15. lucky123 added a post in a topic Prabayar yg bg unlimited internet   

    Ramai pengguna Xpax yg guna burung hantu buat download games, movies dll pun x ada masalah.
    Tp pastikan timing kena 1am-7am sahaja untuk elak sebarang charge atau kuota dikurangkan.
     
    • 0