• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

joe88

Members
  • Content count

    37
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About joe88

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain joe

joe88's Activity

  1. joe88 added a post in a topic Overhaul   

    Maksudnya maybe la pakai minyak hitam palsu ke. Ataupun jenama tak kualiti ke. Atau juga minyak hitam tak bersesuaian dengan enjin kereta anda.
    • 0
  2. joe88 added a post in a topic Overhaul   

    Kalau takde pickup tu kadang bukan sebab enjin dah makan. Maybe sebab minyak hitam salah. Mintak mechanic flush minyak hitam je pastu pakai minyak hitam baru yang ori.
    • 0
  3. joe88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    really? macam mane buyer nak negotiate price dgn seller? through direct chat ke?
    • 0
  4. joe88 added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Shell ok je sebab brand besar jadi product boleh tahan. Kalau minyak yang brand tak popular macam elf, enduro, etc tu yang tak boleh percaya
    • 0
  5. joe88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    okie...aku akan pergi try nanti...btw, apa perbezaan carousell dgn shopping online yg lain?
    • 0
  6. joe88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

     Tak pnh guna. Aku guna mudah lagi senang..
    • 0
  7. joe88 added a post in a topic Tayar kalau bunyi bising kenapa?   

    betul setuju dengan kanasai . . selalunye tayar2 yang bising ni tayar yang murah punya . .
    better tambah duit siket boleh beli continental . . model dia boleh refer website continental . .
    u boleh tngok mana 1 tayar yang sesuai dengan kereta u . .
    kalau u tak tahu juga, better pegi continental punya workshop . .
    staff dorang akan tolong u jangan risau . 
     
    • 0
  8. joe88 added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    pernah guna byk jenama, ada LG, panasonic, acson, york dll
    LG design mmg cantik, panasonic model lama yg pernah guna tahan bih kurang 4-5 thn
    acson&york pun sejuk jugak..rumah pun ada 2 ni
    • 0
  9. joe88 added a post in a topic Free yonder!   

    berbaloi ke tak berbaloi ke tu semua ikut kemampuan masing2. kalau rase mampu pakai plan lagi mahal. lagi berbaloi.
    • 0
  10. joe88 added a post in a topic Ade x sesiapa dpt link ni dlm emel??   

    Huhhhh?? Emas tu bernilai berapa??
    Ehhh emas best eh
    • 0
  11. joe88 added a post in a topic Android phone atau Iphone?   

    Android phone kita blh cash semua manakala Iphone kena ambik plan sbb mahal sangat
    susah nk bayar dgn cash, kena bayar dlm bulanan
    • 0
  12. joe88 added a post in a topic kenapa ios lagi popular dari android ?   

    first basic tu ada dua. ada yg rm85 sebulan. ada yg rm135 sebulan. kalau first elite bil bulan2 rm235. tp harga iphone 6s tu jd murah la kalau ambik ngan first elite. jadi rm 1058
    yg ni mmg celcom menang la. kalau nk compare coverage ngn speed smua. mmg ramai org ckp celcom punya line mantap. g mana2 je ada. boleh online. 
    • 0
  13. joe88 added a post in a topic kenapa ios lagi popular dari android ?   

    tau takpe.. tgk je la kt fesbuk diorg.. siap artis g anta iphone utk customer. yg pre order sblm ni.. sempoi wei celcom.. 
    https://www.facebook.com/firstcelcom/videos/vb.492640667465465/986160514780142/?type=2&theater
     
    murah tak murah la.. sama je.. cuma kelebihan kita boleh pilih pakej yg mana mampu dan berbaloi ngan cara kita guna.. 
    ada celcom first basic ada celcom first elite. 
    • 0
  14. joe88 added a post in a topic Note 5 baru   

    call dan sms murah tak?
    • 0
  15. joe88 added a post in a topic Note 5 baru   

    um lagi teruk. Sy rasa celcom liputan luas sikit (kdg2 berbanding dng area jugak), sbb kadang2 blk kampung pon ada line. Cuma 4G liputan kena banding dgn area.
    • 0