• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

dazuiba

Members
  • Content count

    39
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About dazuiba

  • Rank
    Ahli

dazuiba's Activity

  1. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    yang kat giant tu murah sebab untuk europe market. maksudnya kualiti minyak pun sesuai untuk climate sana. patut beli untuk pasaran malaysia yang siap ada qrcode kat botol dia tu. baru dapat rasa kualiti dia sepenuhnya.
    jangan beli online. benda kat online ni indah khabar dari rupa. actual product yang kita dapat tak sama dengan apa yang diorang claim kat website. beli dari trusted seller je siap boleh dpt percuma kalau shell lah..
    • 0
  2. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    kelikatan minyak fully dgn semi berbeza. tapi kalau cakap pasal brand banyak beza dia. formula dan technology perbuatan minyak lain. contohnya shell fully sintetik hx8 tu pakai technology flexi molecule utk melindungi enjin dan fuel economy.
    hx8 tu kalau kat stesen minyak shell pun dah murah dah. siap ada reward program beli 3 percuma 1. takpayah nak beli kat tempat lain tak dapat reward program tu.
    sesetengah workshop mmg mark up sikit harga minyak yang dorang jual. baik beli sendiri je.
    • 0
  3. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    pomen recommend sbb mmg bagus la tu. aku pakai hx7 sebelum ni skrg tukar hx8 mmg rasa improvement la.. minyak pun save sikit.
    • 0
  4. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    ye ke mahal?? bagi saya murah je tapi kualiti bagus. siap ada reward program lagi. https://autobuzz.my/2017/10/13/shell-lubricants-introduces-share-rewards-programme-engine-oil/
    lain.. tapi kalau nak try fully boleh cuba hx8 sebab dia guna flexi molecule technology untuk fuel economy. erti lain petrol pun jimat lah. 
     
    • 0
  5. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    kalau tak boleh bawak tayar spare, bawak minyak hitam spare hehehe.. mana la tau tiba2 minyak hitam leaking ke jadi boleh la topup utk perjalanan jauh.
    • 0
  6. dazuiba added a post in a topic mood ramadhan on   

    check la tyre tu cukup angin ke tak. kalau tetiba kempis tengah highway kang susah
    betul tu. servis kereta before jalan jauh penting sebab masa servis kereta la tukar minyak enjin semua. kalau nak jalan jauh pilih la minyak fully sintetik boleh jalan until 6,000km.
    • 0
  7. dazuiba added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    eh betul ke ? bukan line celcom paling laju ke cuba tgok report open signal, tekan je link ni
    https://www.opensignal.com/reports/2019/04/malaysia/mobile-network-experience
    tulah.. sama dgn saya. 6 tahun dah pakai celcom, tapi memang jarang sgt sgt ada prob.. last time ada sebab pokok tumbang.. tapi mmg jarang sgt drop call ke, buffer youtube lama ke..
    • 0
  8. dazuiba added a post in a topic Online shopping Apss.   

    Apa jenis brg yg ada jual kat Carousell?
    • 0
  9. dazuiba added a post in a topic Tayar kalau bunyi bising kenapa?   

    Aku tengah pakai tayar Conti, model CC6. Harganya berpatutan kot, cume hampir 200 sebiji je.. harga berapa bg Hankook dn Yokohama? Setahu aku, Harga Yoko lbh tinngi berbandingkan Conti. Baik ko g tanya baik2 sebelum beli
    • 0
  10. dazuiba added a post in a topic Plan yang mahal!   

    kalau mcm awk, awk kena tukar plan ke first platinum laa baru dpt pakai pakej ni..
    kalau yg 38 tu, seingt sy 500 mb je.. 
    • 0
  11. dazuiba added a post in a topic Plan yang mahal!   

    harga dia RM 38/day dgn RM 138/week.. yg 138 tu dapat 3GB internet, 
    unlimited calls and sms & boleh tahan 7 hari.. tapi negara yg ada dlm list je
    kalau 38 tu world wide la.. so, kalau dulu pegi outstation kt luar, paling tidak pun rm 150++ 2-3 hari je kan
    sekarang dah x de hal.. 
    • 0
  12. dazuiba added a post in a topic Plan yang mahal!   

    wonderoam ini dia boleh guna utk postpaid je
    so, kene pegi celcom centre laa kalau u bukan celcom user utk register
    plan platinum.. 
    • 0
  13. dazuiba added a post in a topic Plan yang mahal!   

    hmm... zaman sekarang ni byk cas yg tersembunyi..
    so, ape kate ko pkai wonderoam je? celcom punye
    member aku yang pegi travel dekat london la hong kong laa
    semua pakai wonderoam jgak.. senang hati pulak tu bile dorg balik
    hahaha
    • 0
  14. dazuiba added a post in a topic Celcom dan Hari Guru??   

    oh,ok...aku pergi tengok halaman celcom...ty utk jawap soalan aku.
    • 0
  15. dazuiba added a post in a topic Celcom dan Hari Guru??   

    tak....pelan lebih data ada tak? 15gb ke....20gb ke...
    • 0