• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

aminur88

Members
  • Content count

    32
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About aminur88

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors


1101 profile views

aminur88's Activity

  1. aminur88 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Betul2. Aku pun kalau santai2 buat kerja kt rumah mmg pakai pc, so senang buka lagu serentak en. Okay2 nice.
    Negara kita kan baru nak membangun. Takleh compare gitu je. Kita pun kira antara negara yg ada internet laju tau. So kita kena bangga. Takde tm mmg takdelah internet mcm skrg yg kita guna ni.
    • 0
  2. aminur88 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Haa, betul. Iklan dia mmg best, bnyak input. Kena ingat kt mak ayah, tolong diorang. Peringatan utk diri sendiri juga ni. Lagipun internet kan ada, senang nak video call keluarga yg jauh dpd kita kalau rindu hehe.
    • 0
  3. aminur88 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Ada suggest youtube, ada suggest spotify or joox. Nice2, thankyou.
    Oh ya, ada tengok iklan ni. Tm tahun ni punya iklan mmg best. Betul lah, kalau takde tm, takkan ada internet pastu takkan ada kemudahan mcm skrg ni..
    Betul. Skrg mmg dah canggih. Nak bayar parking ke pakai app je skrg. Dgr lagu pun pakai internet je kan. Mmg memudahkan semua org
    • 0
  4. aminur88 added a post in a topic Belajar english   

    Pendidikan atas talian sangat canggih sekarang dengan dapat berhubungan sekolah di luar negara dan semua nota agak sempurna di internet.

    Sebuah video yang baik tidak mudah dihasilkan dengan TM ni syarikat mempunyai sebuah hati yang sayangi negara dan masyarakat kerana budaya warisan ni memang penting boleh dikatakan juga tradisi nenek moyang.

    • 0
  5. aminur88 added a post in a topic Belajar english   

    Sebenarnya TM punya perkhidmatan pelanggan dapat memberikan bantuan untuk mengetahui permintaan anda dan menerangkan plan yang sesuai untuk anda. 
    Video ni amat berkesan kepada generasi muda dengan harap mereka menghargai dan melindungi warisan budaya yang haruslah diwariskan setiap generasi.
    • 0
  6. aminur88 added a topic in Muzik, Movie & Majalah   

    Prefer dengar lagu guna platform apa?
    Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?
    • 26 replies
    • 164 views
  7. aminur88 added a topic in Hobbies & Living   

    Belajar english
    Hi, saya ada anak yang masih 6 tahun, ada sesiapa tahu kelas untuk belajar english? kalau boleh xnak yang terlalu mahal
    • 14 replies
    • 98 views
  8. aminur88 added a topic in Automotif   

    Fuel Additive
    betul ke additive boleh jimatkan dan meningkatkan kualiti minyak? aku tengok kat lazada additive ni harge dia ada yg dlm lingkungan rm50... kalau betul, camne nak gune ek?
    • 19 replies
    • 189 views
  9. aminur88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...
    • 0
  10. aminur88 added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Tengok seller online jugak la. Ada yg jual murah sebab mereka beli bundle dan resell balik. Tapi ada jugak yang jual minyak recycle. 
    • 0
  11. aminur88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...
    yg ni shopee tak ade...
    • 0
  12. aminur88 added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    Aq pun x pernah dengar penapisan hidro ni...Nampak sgt canggih haha
    Saya pakai AC waktu lama....
    Inverter model mungkin saya akan belilah!
    Ni aircon dah jadi alat elektrik essential sebuah rumah.....
    Aircon x de semua sama, yg brand yg x asli fake produk cepat rosak!
    yg branded ade jaminan dan warranty.
    AC ni tapis udara lagi.
    • 0
  13. aminur88 added a topic in Sembang   

    Memilih Penghawa Dingin
    Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
    tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
    ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
    terima kasih.
    • 10 replies
    • 340 views
  14. aminur88 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    mmg berbaloi pun sbab dulu dorg fokuskan kat internet burung hantu je yg plan ni lebih kpd quota internet
    kalau nak remain boleh je pegi dkat center dorg terus tapi maybe mkn mase jgak la lagi pun
    starter pack rm10 je.. 
    • 0
  15. aminur88 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    yuppyy kena lah port in ke xpax turbo baru dapat semua benefits ni hehehe
    still ade free basic internet 500 MB socialp apps.. hurm kalau x mampu nak beli internet plan, aktive kan
    je sim kad u tu kalau kat rumah ade wifi tapi plan internet dia murah la jugak paling mahal pun rm80, 15gb
    • 0