• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

aminur88

Learning
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About aminur88

  • Rank
    Ahli

aminur88's Activity

  1. aminur88 added a topic in Automotif   

    Fuel Additive
    betul ke additive boleh jimatkan dan meningkatkan kualiti minyak? aku tengok kat lazada additive ni harge dia ada yg dlm lingkungan rm50... kalau betul, camne nak gune ek?
    • 19 replies
    • 151 views
  2. aminur88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...
    • 0
  3. aminur88 added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Tengok seller online jugak la. Ada yg jual murah sebab mereka beli bundle dan resell balik. Tapi ada jugak yang jual minyak recycle. 
    • 0
  4. aminur88 added a post in a topic Online shopping Apss.   

    kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...
    yg ni shopee tak ade...
    • 0
  5. aminur88 added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    Aq pun x pernah dengar penapisan hidro ni...Nampak sgt canggih haha
    Saya pakai AC waktu lama....
    Inverter model mungkin saya akan belilah!
    Ni aircon dah jadi alat elektrik essential sebuah rumah.....
    Aircon x de semua sama, yg brand yg x asli fake produk cepat rosak!
    yg branded ade jaminan dan warranty.
    AC ni tapis udara lagi.
    • 0
  6. aminur88 added a topic in Sembang   

    Memilih Penghawa Dingin
    Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
    tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
    ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
    terima kasih.
    • 10 replies
    • 321 views
  7. aminur88 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    mmg berbaloi pun sbab dulu dorg fokuskan kat internet burung hantu je yg plan ni lebih kpd quota internet
    kalau nak remain boleh je pegi dkat center dorg terus tapi maybe mkn mase jgak la lagi pun
    starter pack rm10 je.. 
    • 0
  8. aminur88 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    yuppyy kena lah port in ke xpax turbo baru dapat semua benefits ni hehehe
    still ade free basic internet 500 MB socialp apps.. hurm kalau x mampu nak beli internet plan, aktive kan
    je sim kad u tu kalau kat rumah ade wifi tapi plan internet dia murah la jugak paling mahal pun rm80, 15gb
    • 0
  9. aminur88 added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    hurmmm amboiii jaga siket bahasa tu sedara... kalau tak suke pun jgn la ckp yg bukan2 
    lagi pun org tu bertanye dgn cara yg elok kite jwb la cara yg elok ye.. 
    awk pakai xpax magic sim ke? sebab IBH yg free tu xpax turbo 
    so, kalau nak dapatkan internet burung hantu free, pegi laa upgrade plan xpax turbo
    lagi best tau dari plan2 dia yg lame byk data internet
    • 0
  10. aminur88 added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    iyup memang bagus pun . 
    Sekarang saya punya duit dah tak larap(habis) dah sebab saya dah tukar ke xpax ni memang bagus utuk semua orang .
    Unlimited call lagi wuhuuuuu !! memang best sgt k. 
    • 0
  11. aminur88 added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    hahahaa ape lah you ni Minah oi ,
    kalo tipu takdenyer org pakai okay ?
    mungkin awak dah selalu kene tipu ni ehh?eh?
    haha 
    Sekarang ni takde yg tak pakai duit minah oi 
    Bayar mahal ke kalo sebulan Rm38 4GB? ekekeekeke. 
    • 0
  12. aminur88 added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    Tulah internet member pun melimpah , sampai bukak hotspot pun tak kisah hahaha,
    so awak pakai yg maan satu ea?
    I nak yg sebulan tu best laa dpt burung hantu tu high speed internet kan .
    Unlimited call tu blh la call my girl hihi . 
    • 0
  13. aminur88 added a topic in Sembang   

    Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe
    Penat la nak topup hari2 . 
    Tapi internet same jee..
    Haih gaji tak berapa banyak, tapi asyik kena toup jeni .LArap laa jawabnya. 
    Korang ada pakai Xpax ke??
    • 14 replies
    • 586 views
  14. aminur88 added a topic in Sembang   

    Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe
    Penat la nak topup hari2 . 
    Tapi internet same jee..
    Haih gaji tak berapa banyak, tapi asyik kena toup jeni .LArap laa jawabnya. 
    Korang ada pakai Xpax ke??
    • 0 replies
    • 261 views
  15. aminur88 added a topic in Sembang   

    Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe
    Penat la nak topup hari2 . 
    Tapi internet same jee..
    Haih gaji tak berapa banyak, tapi asyik kena toup jeni .LArap laa jawabnya. 
    Korang ada pakai Xpax ke??
    • 0 replies
    • 166 views