• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

fatthippo

Learning
  • Content count

    28
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About fatthippo

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain hippo

fatthippo's Activity

  1. fatthippo added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    yeah.. i think they have like a section 'share this listing'... Its easier for friends to reach your listing and you can stay safe by selling it on carousell..    
    • 0
  2. fatthippo added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    Carousell is a pretty nice platform for selling as their app is equipped with the function to search the item that you wanted through image search, sometimes we dont know the exact name for the things that we wanted and we can just directly take a photo and search for it on Carousell.
    And the apps for the online platforms should be working fine also most of the time so that people would have a better experience in using the app without troubles such as buggy or what, that's why Carousell would implement regular update once every week or two to improve users' experience.
    • 0
  3. fatthippo added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    I think online selling platforms nowadays do have such function of separating all the stuff into different categories? So if I am planning on selling car accessories I can just list my online shop under the automobile section.
    • 0
  4. fatthippo added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    Well you can't really say like that, old folks nowadays also already learnt how to use all these new technologies from their children or grandchildren so you cant deny the market online is very wide right now.
    • 0
  5. fatthippo added a post in a topic mood ramadhan on   

    Selain tu, awak blh je hantar kereta awak ke bengkel2 berhampiran utk check/diganose condition keseluruhan kereta awak...
     
    • 0
  6. fatthippo added a post in a topic Online shopping Apss.   

    kat carousell buyer blh chat terus dgn seller utk nego ke tanya pasal info ke. yang lagi best boleh chat guna phone je terus.
    • 0
  7. fatthippo added a post in a topic Online shopping Apss.   

    aq jual second hand video game consoles kat Carousell. senang nak jual ramai org pm tanya, beli brg kat carousell juga senang.
     
    • 0
  8. fatthippo added a post in a topic Ogawa Cop or Drop??   

    Brand Ogawa mmg okay sbb brand paling famous kalau nak comparekan dengan brand lain. Mungkin sbb quality dia yg bagus and design 
    yg modern and comfortable. Try laa g tengok kat oultlet dia latest model ogawa pastu boleh survey promotion sekali. Tak silap sekarang ni tengah ada
    promotion parents day.
    Haha. Marah nampak. Memang ogawa ni high quality sbb mmg tahan bertahun boleh guna. Aku dah guna dekat setahun lebih tapi
    still nampak macam baru. Harga pon of course laa nak sama macam Apple. Brand baik harga pon mesti baik. 
    • 0
  9. fatthippo added a post in a topic Website mana yg dpt beli sayur-sayuran tiap2 hari?   

    Byk ! Ko tengok katalog nie. Murah sgt nie. 
    http://www.tesco.com.my/promotions/weekly-catalogue.aspx?ItemID=62
    X yah guna kad pon bleh dpt point. Pakai online servis masih bleh dpt rebate yg lebih byk nie
    • 0
  10. fatthippo added a post in a topic Website mana yg dpt beli sayur-sayuran tiap2 hari?   

    ade. terus antar gi rumah.
    biasanya akan bagi ko pilih tarikh nak antar. x yah risau penghantaran kat tarikh yg x tepat
    Ade nie. Skrg tesco ade jgk potongan harge. Aku pon dpt tau nie pakai online hehe
    • 0
  11. fatthippo added a post in a topic Website mana yg dpt beli sayur-sayuran tiap2 hari?   

    Mungkin ko bleh beli secara online kat laman web tesco??
    • 0
  12. fatthippo added a post in a topic Android phone atau Iphone?   

    Pelan ni xde kontrak punya, cuma kena bayar internet fee aje.. slpas subscribe pelan ni, kamu blh tukar handfon baru setiap tahun
    • 0
  13. fatthippo added a post in a topic Android phone atau Iphone?   

    Aku mestilah tahu. Aku pun berminat actually haha!
    Jika kamu x dpt afford, kamu blh ambik telco pelan! Oleh itu, kamu x perlu byr byk sgt
    https://www.celcom.com.my/personal/services/newphone
    cuba gi website ni, aku baru aje tahu celcom ade pelan utk S7 Edge. hanya RM175 per month je!
    • 0
  14. fatthippo added a post in a topic Android phone atau Iphone?   

    Aku jugak lbh suka Android berbanding dgn Iphone sbb Iphone mahal sgt
    Selain itu, Android terdpt byk pilihan dan harga ade yg murah ade yg mahal
    • 0
  15. fatthippo added a post in a topic Minta rekomen utk membeli handfon baru   

    Rasanya baik sungguh. Aku akn mempertimbangkan
    mekasih atas memberitahu info ni
    • 0