• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

lukmansia80

Learning
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About lukmansia80

  • Rank
    Ahli Baru

Previous Fields

  • Nama lain Lukman

lukmansia80's Activity

  1. lukmansia80 added a post in a topic Basikal budak   

    yep betul. kat protect image tu kta boleh buat logo company sendiri or even kat profile picture kita, kta boleh tuka gambar tu jugak. boleh customize 
    • 0
  2. lukmansia80 added a post in a topic Basikal budak   

    boleh takde masalah. selalunya seller dia akan ada option untuk kita COD atau pilih untuk post. benda tu flexible untuk pilihan masing2. 
    • 0
  3. lukmansia80 added a post in a topic Basikal budak   

    ada bro. seller pun perlu safety jugak. bukan buyer je. nah boleh follow yg ni for more info, semoga membantu! https://help.carousell.com/article/103-how-do-i-protect-my-images-on-carousell
    • 0
  4. lukmansia80 added a post in a topic Basikal budak   

    basikal jenis yg macam mana? roda tiga or biasa?
    • 0
  5. lukmansia80 added a post in a topic Overhaul   

    Masa kamu hantar baiki enjin tu pekerja cakap apa? kalau enjin dah lama pun akan macam ni, kalau nak baiki enjin mesti kena guna wang banyak, nanti tak mampu bayar hutang kereta pulak.
    • 0
  6. lukmansia80 added a post in a topic Tayar kalau bunyi bising kenapa?   

    abes tu skrg ko pakai tayar ape?
    tayar michelin dan yokohama mahal mampos, tayar GY harga murah tp x berkualiti
    rasanya cume tayar Conti dpt memuaskan aje..
    harga berpatutan dn performance okei
    • 0
  7. lukmansia80 added a post in a topic roaming utk international   

    kena cpt pakai cpt..
    kang lambat kelam kabut pula
    dah laa this sunday nak pergi indonesia.. hehe
     
    • 0
  8. lukmansia80 added a post in a topic Pelan utk 2GB data utk handset   

    Telco U mmg x blh gn. langsung x ada line, bg 10GB pun x guna. 
    sebelum ni, aq sdh cuba dgn U line, sampai mana2 pun x dpt online, jgn gn WAZE dgn U line data.
    Walaupun murah btl btl fikir baik2 sbl guna, jgn regret
    u blh cuba gn Pelan Celcom First Postpaid, walaupun hanya dpt 2GB utk RM45, tp mrk bg byk bonus spr extra 2GB Data pd hujung minggu, free muzik apikasi etc.. 

    • 0
  9. lukmansia80 added a post in a topic Macam Mana, Di Mana, Pro Dan Contra Beli Laptop Ansuran?   

    nak tumpang tanye. flexi credit ni ape beza dr kad kredit biasa? knpe kau x gune je kad kredit utk bayar sume?
    • 0