• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

mensye

Learning
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About mensye

  • Rank
    Ahli

mensye's Activity

  1. mensye added a post in a topic Overhaul   

    Kalau yang baru2 pakai kereta tu macam mana nak pandai pilih minyak enjin? Tu la mengharapkan mechanic untuk buatkan..
    • 0
  2. mensye added a post in a topic Overhaul   

    Maksud salah minyak hitam?
    • 0
  3. mensye added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    ye ke? saya tak ada kereta BMW, cuma pelik kereta import cuma boleh guna minyak enjin dari luar negara ke tidak...  Tapi saya nak jimat sikit tentang kos jaga kereta lah, dah tak boleh tahan.
    • 0
  4. mensye added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Mcam mana dengan kereta import? kena guna balik minyak enjin dari luar nengara ke? Kalau beli online rasanya lagi mirah, beli produk import di supermarket rasanya mahal juga!
    • 0
  5. mensye added a post in a topic Ogawa Cop or Drop??   

    Haah. sekarang ni tengah ada promotion parents day kan. Boleh laa try g survey sbb ada promotion mesti harga dia markdown sikit kan. 
    Lagipun Ogawa ada plan ansuran. Boleh laa beli. Tak ada laa kena bayar beribu tu on the spot. Kira okay laa tu.
    Aku lagi suka yg latest ogawa kerusi urut tu sebab design pastu function dia mmg best laa. Aku pergi try dah haritu dgn parents aku. Diorng mmg suka laa tai harga 
    memang mahal sikit laa. Barang berkualiti memang mahal sikit. Sesuai laa kualiti dia tu boleh pakai bertahun tahun tu.
    • 0
  6. mensye added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    Bukan lah. Website tu ada tunjuk. You kena klik "Participating blue cube" baru dia akan keluar dgn alamat penuh.
    • 0
  7. mensye added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    Hehe. X leh gune lah. Aktiviti ni kena subscribe pelan data XPAX. Ko pergi lah tukar telko pelan..haha
    • 0
  8. mensye added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    https://www.xpax.com.my/freepetrol
    Ni infomasinya. ikut cara dia. lebih senang sikit hehe
    • 0
  9. mensye added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    Ko x tau ke?
    Ni yg kena subscribe pelan data XPAX utk dpt petrol voucer percuma eh..
    • 0
  10. mensye added a post in a topic Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?   

    Kad kredit dapat redim point lor.
    Tapi skrg XPAX ada buat promotion utk dpt voucer petrol percuma lah. Ko guna XPAX ke? Atau saudara saudari ko
    • 0