• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

kyann

Learning
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About kyann

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain kyan

kyann's Activity

  1. kyann added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    baru nak membangun ke?? nak membangun 10thn lebih dah, masih membangun lagi...negara jiran kita sudah mau lebih maju drpd kita..
    negara mana u mahu berhijrah ke? japan ke? negara tu mmg sgt maju
    • 0
  2. kyann added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    negara maju punya internet speed mmg laju drpd negara yg sedang membangun...
    • 0
  3. kyann added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    pelik sgt tu, tadi u ckp buka youtube x blh buka app lain, skrg cakap tahu tricknya
    u x suka iklan tm ke x suka line tm? ahahaha...aq rasa message yg dia mau sampaikan kpd kita tu ok lagi
    • 0
  4. kyann added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    kalau buka youtube, blh jugak buka benda lain..1. U buka chrome 2. Type Youtube.com 3.display dia dgn desktop site.. skrg dah blh sambil dgr lagu dr youtube sambil buka fb
    • 0
  5. kyann added a post in a topic Vietnamese street snack   

    yup, real experience ni, akhirnya makanan dimakan oleh aq, haha
    • 0
  6. kyann added a post in a topic Vietnamese street snack   

    setuju sgt, dulu classmate secondary school aq yg muslim nampak  logo halal China kat plastik makanan tu dia pun x berani makan makanan tu
    • 0
  7. kyann added a post in a topic Vietnamese street snack   

    Mungkin restoran Vietnamese ade, kalau ade masa blh cari...harap u blh jumpa
    • 0
  8. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Tapi saya akan pilih beli secara laman web kerana harga juga murah dan ada tawarkan perkhidmatan penghantaran yang percuma sampai ke rumah aku juga.
    • 0
  9. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Minyak enjin tu lebih baik belikan sendiri dan cari kedai servis kereta yang berkenal untuk tukarkan kerana kedai servis kereta ni harga produk minyak enjin agak mahal.
    • 0
  10. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Sebelum ni saya pernah tukarkan minyak enjin dekat sebuat kedai servis kereta baru tapi memang pengalaman buruk kerana harga caj dia memang mahal dengan produk ni jual lebih mahal.
    • 0
  11. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Ingat begitu jugak. Kawan cakap semi sintetik tukar setiap 3000km fully sintetik setiap 6000km. Rupanya sama je cuma molekul lain ya?
    • 0
  12. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Kereta tu lebih baik hantar ke kedai servis yang mengenai punya periksa dulu jika pergi kedai servis baru dan tidak mengenai punya harga mungkin mahal punya. 
    • 0
  13. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Dulu tu saya juga menggunakan Shell punya tapi selepas 95 Pro Drive ni memang lebih sesuai kepada saya dengan fungsinya lebih kuat dan ada perlindungan atas enjin kereta tu lah saya pilihkan itu.
    • 0
  14. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   


    Memang tu dan apps ini ada berikan diskaun sekarang oleh itu berbaloi gunakan tu dan jika ada masalah tanyakan staff dekat situ mereka akan selesaikan masalah anda dengan mesra.
    • 0
  15. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang mungkin akan berlaku perkara macam itu oleh itu Petronas sekarang punya cara bayaran masih ada wang tunai dan kad kredit tak payah risau dengan tu. Cara ini hanya mengikut sekarang punya teknologi dan ada hati ini Petronas bagikan perkhidmatan yang lebih baik.
    • 0