• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

kyann

Learning
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About kyann

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain kyan

kyann's Activity

  1. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Tapi saya akan pilih beli secara laman web kerana harga juga murah dan ada tawarkan perkhidmatan penghantaran yang percuma sampai ke rumah aku juga.
    • 0
  2. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Minyak enjin tu lebih baik belikan sendiri dan cari kedai servis kereta yang berkenal untuk tukarkan kerana kedai servis kereta ni harga produk minyak enjin agak mahal.
    • 0
  3. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Sebelum ni saya pernah tukarkan minyak enjin dekat sebuat kedai servis kereta baru tapi memang pengalaman buruk kerana harga caj dia memang mahal dengan produk ni jual lebih mahal.
    • 0
  4. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Ingat begitu jugak. Kawan cakap semi sintetik tukar setiap 3000km fully sintetik setiap 6000km. Rupanya sama je cuma molekul lain ya?
    • 0
  5. kyann added a post in a topic mood ramadhan on   

    Kereta tu lebih baik hantar ke kedai servis yang mengenai punya periksa dulu jika pergi kedai servis baru dan tidak mengenai punya harga mungkin mahal punya. 
    • 0
  6. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Dulu tu saya juga menggunakan Shell punya tapi selepas 95 Pro Drive ni memang lebih sesuai kepada saya dengan fungsinya lebih kuat dan ada perlindungan atas enjin kereta tu lah saya pilihkan itu.
    • 0
  7. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   


    Memang tu dan apps ini ada berikan diskaun sekarang oleh itu berbaloi gunakan tu dan jika ada masalah tanyakan staff dekat situ mereka akan selesaikan masalah anda dengan mesra.
    • 0
  8. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Memang mungkin akan berlaku perkara macam itu oleh itu Petronas sekarang punya cara bayaran masih ada wang tunai dan kad kredit tak payah risau dengan tu. Cara ini hanya mengikut sekarang punya teknologi dan ada hati ini Petronas bagikan perkhidmatan yang lebih baik.
    • 0
  9. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Selain daripada kedai mesra yang Petronas sendiri punya dekat tepi selalu ada kedai makanan franchise seperti McDonald dan Starbucks yang dua-dua saya juga sukakan.
    • 0
  10. kyann added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Saya sendiri lebih suka dengan Petronas kerana saya sendiri dah pernah cubakan minyak jenama lain dah akhir rasanya Petronas punya lebih baik dan mudah dapatkan Petronas punya stesen minyak.
    • 0
  11. kyann added a post in a topic Basikal budak   

    Korang kalau ada pape nak jual boleh tgk kat carousell...Bagi saya, bab jual-jual ni carousell the best place... sebab dorang ada several feature untuk help jual barang... macam spotlight ngan bumps... and the best part is, korang boleh set kan the feature as you want them and ikut bajet korang..   
    yang aku tahu ada je yang boleh pilih meet up... tapi yang paling selamat carousell la.. korang set up bila ngan kat mana nak jumpa dalam apps tu je.. tak payah nak bagitau nombor sendiri..   
    • 0
  12. kyann added a post in a topic plan telco yg terbaik di malaysia   

    ya first gold mmg ok laaa sampai skrg adik i pon dh mula suka guna first gold
    • 0
  13. kyann added a post in a topic Yang manakah kegemaran makanan segera anda?   

    Mana tempat redim nie? Service centre terus mintak je ke?
    • 0
  14. kyann added a topic in Sembang   

    Yang manakah kegemaran makanan segera anda?
    Sbb assignment aku nak buat survey tentang makanan segera.
    Jadikan dah buat poll utk pilih. 
    • 7 replies
    • 654 views
  15. kyann added a post in a topic Minta rekomen utk membeli handfon baru   

    kita orang semua sama je hahaha
    plan yg mana kamu ambik?
    https://www.celcom.com.my/personal/plans/blue
    inilah pakej yg aku sign ngan celcom
    pakej ni merupakan pakej yg aku puas hati sungguh
    • 0