• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

tuliperfancy

Learning
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About tuliperfancy

  • Rank
    Ahli Baru

Recent Profile Visitors


863 profile views

tuliperfancy's Activity

  1. tuliperfancy added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    internet dah ada skrg, kita manfaatkan betul2.. mmg mudahkan hidup kita.. nak belajar bahasa lain pun online je, takyah susah2..
    dah kalau owner taknak pasangkan camne, ktorg lah pasang sendiri..
    pndapat aku, internet kawasan pedalaman mmg kena tunggu.. tm pun baru nak luaskan kwsn dia step by step so sabar sikit yee..
    step by step progress upgrade internet kt malaysia.. so kita sabar je.. at least ada betul tak..
    • 0
  2. tuliperfancy added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    tak semua rumah provide fasiliti yg sama hehehe.. tu i nak pergi kt tm center, tgk pakej mana yg sesuai dgn kami semua..
    eh bagi i dah maju apa.. skrg search je atau tgk youtube kalau nak tahu resepi dan cara2 buat satu2 masakan tu.. betul kata @matahary , nak bayar parking pun senang.. nora yg dlm video tu pun siap promote bisnes family guna internet, takdehal..
    • 0
  3. tuliperfancy added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    yg ni I setuju.. I ada tgk iklan merdeka tm tahun ni.. pasal seorang anak tolong ayah dia promote seni ukiran family dia.. so dah boleh nampak situ internet dpd TM mmg ada dah dlm kawasan pedalaman..
    https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U 
    • 0
  4. tuliperfancy added a topic in Sembang   

    Pasang wifi di rumah sewa
    hello.. i baru je dpt rumah sewa and akan tinggal dgn housemate lain2.. ada la dlm 6 org satu rumah.. so, i nak tanya.. patut tak i install wifi kt rumah sewa kitorang tu? berbaloi tak install? 
    • 16 replies
    • 134 views