• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

gupinter87

Learning
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About gupinter87

  • Rank
    Ahli Baru

Previous Fields

  • Nama lain Gupinter

gupinter87's Activity

  1. gupinter87 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    sebab tu lah Kita sebagai rakyat Malaysia Ni kena jugak membantu dalam perkembangan teknologi Ni dengan cara Kita subscribe TM so that mereka boleh ada perancangan yang lebih baik pada masa akan datang
    • 0
  2. gupinter87 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Kalau bukak kt pc memang senanglah, boleh buat kerja sekali sambil dengar lagu
    • 0
  3. gupinter87 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Bukan setakat dengar Lagu bayar parking je, nak makan, nak tengok wayang, nak study semua pun boleh access internet je. Betapa mudahnya zaman sekarang, Tak macam dulu2
    Haah, yang tu I Tau juga tricknya, tapi bagi I lebih prefer pada yg in app punya Lagu, really convenient for me
    • 0
  4. gupinter87 added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    sebab tu best kalau tinggal ramai2 jadi kos untuk internet boleh kongsi sama, jadi adalah duit extra untiwl buat benda lain
    Kan? Cuma TM je yang sanggup ambik risiko untuk masukkan access ke kawasan pendalaman Ni, telco2 lain xbernai untuk ambik risiko
    • 0
  5. gupinter87 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    tapi leceh jugak kalau setiap masa nak kena bukak YouTube je manjang, kalau bukak kat phone dah satu hal x boleh buat benda lain
    Tm Ni kira rangkaian yang terbesar dalam Malaysia,jadi memang sangat bagus kualitinya. I pun pakai unifi juga dirumah
    • 0
  6. gupinter87 added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    Pasang la unifi punya, sangat berbaloi and streaming pun ok even share ramai2
    TM pun sekarang dah luaskan jalurnya, so orang2 yang tinggal di pendalaman pun dah boleh akses internet menggunakan tm punya plan.
    Kalau guna wifi agak mudah untuk lakukan kerja2 so x terbeban pada hotspot phone sahaja
    • 0
  7. gupinter87 added a post in a topic Prefer dengar lagu guna platform apa?   

    Zaman sekarang kan dah canggih, jadi untuk Tak lupakan warisan seni ukir, anak dia gunakan kemudahanbyang ada untuk perkenalkan seni tu kepada semua
    Apa2 pun terima kasih kepada TM kerana wujudkan kemudahan internet ni, kalau dulu sangat susah untuk berhubung sesama Kita, tapi sekarang semua dihujung jari je
    • 0
  8. gupinter87 added a post in a topic Pasang wifi di rumah sewa   

    Berbalo sebab kongsi ramai2 jadi u taklah bayar amount banyak sangat
     
    • 0
  9. gupinter87 added a post in a topic new iPhone 7 launching   

    haiiii,
    saya include dengan First Gold plan yng RM98 per month tu.
    bagi saya okay sgt sbb kalau HP dah canggih mesti nak internet n data yg laju n banyak kan?
    • 0