• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

cjaeyun

Learning
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About cjaeyun

  • Rank
    Ahli Baru

cjaeyun's Activity

  1. cjaeyun added a post in a topic mood ramadhan on   

    hi guys! thanks bebanyak utk tips2 ni semua. aku dah selamat pun balik kmpung first puasa haritu. syukur..
    tulah. aku hantar bengkel utk check.. mechanic ckp takde problem sangat tapi minyak hitam sikit lagi nak due..
    tyre eh.. tu tak check lagi.. hehe maybe sebelum balik raya nanti kot check. 
    mechanic aku pun cakap minyak hitam nak due dah. boleh tukar nanti sekali sebelum balik raya.. fully sintetik bagus eh? aku taktau nak tukar minyak apa sebab first time servis ni.
    • 0
  2. cjaeyun added a topic in Sembang   

    mood ramadhan on
    hi guys! slmt petang....nak idea sikit lah dari korang en..  skrg kan lagi bape hari je dah nak puasa kan . dah nak masuk bulan ramadhan .. biasanya first puasa aku akan balik kmpung.. aku ni perempuan tak tahu menahu la pasal kereta .. almaklumlah baru beli kereta kan.. soo xtahu apa yg patut aku check untuk perjalanan yg jauh yg selamat kt kereta aku .. any tips or idea maybe? 
    • 39 replies
    • 286 views
  3. cjaeyun added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    Mmg York sejuk, sbb dia ada rapid cooling... cepat sejuk compare ngan model lain....
    Model baru design pun nmpk cantik jugak.
    • 0
  4. cjaeyun added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    mmg sejuk gila air-cond rumah i tu,
    tapi air-cond itu ada fungsi penapisan udara,
    rasanya tak ada cemarkan udara kut.
    • 0
  5. cjaeyun added a post in a topic Memilih Penghawa Dingin   

    kalau nak tanya pasal brand, aku rasa York itu oklah,
    setakat ini i pakai tak ada masalah,
    rumah i pakai yg model Wall Mounted R410A,
    mmg cepat sejuk dan jimat elektrik.
    • 0
  6. cjaeyun added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    eh lagi berbaloi dari xpax plan sebelum ni.... hurmmm ramai jugak feedback yg ckp xpax turbo ni ok.. 
    so, kalau nak remain no sekarang ke xpax turbo boleh kan? 
    • 0
  7. cjaeyun added a post in a topic Internet burung hantu percuma?   

    ohhhh klau nak dapat kan IBH free, kena convert ke xpax turbo ke mcm mne?
    patutlah byk kali try x dpt2 pun yg free hahaha xpasal2 duit kredit kena tolak hahahaha
    tapi still ade basic internet ke? 
    oh ye ke? dah bape lame member u guna xpax turbo ni? 
    xpax turbo ni x de add on internet ke? sbb dgr cite dia lebih fokuskan kan IBH je 
    so, unlimited call, tu sume ade jgak la kan?
    • 0
  8. cjaeyun added a topic in Internet   

    Internet burung hantu percuma?
    hey korang nak tanye sy hari tu dapat tau yg IBH skrg dah free tapi 
    knp sy punye still kena subscribe???? mase mule2 dorg ckp free tu,
    sy subscribe pun tapi saje je cube sekali tgk duit kena tolak hehehehee
    • 10 replies
    • 278 views
  9. cjaeyun added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    Waw banyak nyer dapat carry powed tu best , tapi yang burung tu kalo la boleh carry powed jugak kan baguih kan?hahaha joke .
    Thank you for informations eh guys . 
    kalau i tak jumpa forum ni mesti tak tahu sgt pasal xpax ni 
     
    • 0
  10. cjaeyun added a post in a topic Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe   

    Serius ke bro, kena ambil apa-apa plan magic sim ada dapat carry forward interent ke?
    • 0
  11. cjaeyun added a post in a topic plan telco yg terbaik di malaysia   

    i pon student juga i pkai celcom plan first gold mmg ok lagipon skrg if awak nk beli celcom first gold dalam rm80 sahaja smpai akhir bulan may bln nie..
    • 0
  12. cjaeyun added a topic in Muzik, Movie & Majalah   

    web drama project cari bini
    ni ada laa sedutan web drama ..ni mmg best drama ni tiptop tawww...rugi tak tengok cerita ni..sebelum ni tak pernah tengok drama web ni tapi ni first time tengok disebab kn terpengaruh dgn kwn aku ..last2 aku pon dok join tgok cerita ni


    • 0 replies
    • 195 views
  13. cjaeyun added a topic in Muzik, Movie & Majalah   

    web drama project cari bini
    ni ada laa sedutan web drama ..ni mmg best drama ni tiptop tawww...rugi tak tengok cerita ni..sebelum ni tak pernah tengok drama web ni tapi ni first time tengok disebab kn terpengaruh dgn kwn aku ..last2 aku pon dok join tgok cerita ni


    • 0 replies
    • 192 views
  14. cjaeyun added a post in a topic Movie Terbaik Dalam 2015?   

    betul kata tu. oleh demikian, aku cuma akan menonton wayang di panggung wayang pd setiap hari Rabu
    harga tiket wayang pada hari Rabu murah sikit
    • 0