• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

ring531

Learning
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About ring531

  • Rank
    Ahli Baru

Previous Fields

  • Nama lain ringirng

ring531's Activity

  1. ring531 added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    cuba call customer service tanya kenapa line teruk, sebab kdg2 masalah sim tak boleh supoort 4g
    saya tiada masalah line pun , kenapa ya?
    • 0
  2. ring531 added a post in a topic Basikal budak   

    ahh faham dah. kalau saya nak beli kamera saya boleh join group kamera, jadi orang yg jual kamera boleh je terus show kat group ni, lebih cepat bagi kami dapat notis ke?
    caroupocket ni apps carousell ke? hanya untuk seller survey harga ke pembeli boleh guna jugak?
    • 0
  3. ring531 added a post in a topic Basikal budak   

    harga basikal tu ok ke? ada apa caj ke bagi cod tu?
    join groups tu untuk apa? group tu ada pembeli yg lain ke?
    • 0
  4. ring531 added a post in a topic Basikal budak   

    kadang kadang kedai basikal pun ada jual yg murah, cuba cari kat kedai yg berdekatan
    • 0
  5. ring531 added a post in a topic Pernah Guna Magic Sim?   

    tq akan check kat outlet
     
    • 0
  6. ring531 added a post in a topic Pernah Guna Magic Sim?   

    ohh tu yg dimaksudkan ye
    kalau beli dr bln lepas, dpt tak tuntut offer free sim kad?
    • 0
  7. ring531 added a post in a topic Pernah Guna Magic Sim?   

    pengguna prepaid setia sini
    pernah guna sim pack ni, suka free 10min tenet
    tp dah ada satu line DG prepaid jugak, yg ni tiap bulan guna rm30
    bila line tak stabil redeem free tenet
    • 0