• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

meesuhaimee

Members
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About meesuhaimee

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors


958 profile views

meesuhaimee's Activity

  1. meesuhaimee added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Wow second hand still can sell for so much ah? I thought the price would be at most only half of its original only since the P30 model was already released
    • 0
  2. meesuhaimee added a post in a topic Trade-in cellphones   

    I see, but that one only for trade-in when buying new phones, sometimes ppl just want to get the money for something else rather than getting new phones, so cannot sell to those shops.
    Heard not so good things about Mudah tho, maybe can intro other platform instead? Dunwan to take the risk bro.
    • 0
  3. meesuhaimee added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Is there any other place that takes in old smartphones also other than phone shops? Never had I heard before about it, usually if we want to trade in phones we would immediately think of phone shops.
    Cant expect too much for Iphone 6 bro, it is already out until Iphone X, so in my opinion if can get RM550 is very good already, probably should just sell it for that price if you urgent for money.
    • 0
  4. meesuhaimee added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    There is also a special function for seller where there is a chart-like button where by clicking it you can have a look at how many people had viewed your particular item, so if you see there is quite a high view but no one had PM you yet probably you should decrease your price by a bit.
    you can also share the links of your selling items to whatsapp and socmed sites like fb and twitter.. You can even just copy the link of your items and can paste where ever you want to advertise 
    • 0
  5. meesuhaimee added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    Well you can put in the effort to make some interesting captions or descriptions on your items to look more attractive than the others so that customers would be attracted to visit your online shop, pretty easy to be done on Carousell I would say.
    • 0
  6. meesuhaimee added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    I only just realized there are a lot people selling their beloved items at Carousell, usually they are in good condition and the price that they offered also quite reasonable where you are going to find the same item but with a much higher price at other places.
    • 0
  7. meesuhaimee added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    Yeah I know old people also started to use smartphones now but I dont think a lot of them gonna use it for online shopping, the online market is wide for sure but sometimes it is better to find specific platform to sell that can narrow down our targeted customers.
    • 0
  8. meesuhaimee added a post in a topic 2000's CDs and tapes   

    Hmm in my opinion its quite hard to find buyers for stuff like these if you just post them on social media... especially when most of the people that surf web nowadays are youngsters
     
     
    • 0
  9. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    Yep betul. kalau join group tu dia ada spesific kategori. so kita boleh pilih sama ada dari kategori kawasan ataupun barang. 
    group ni kat apps carousell tu lepas kita download. akan ada satu site untuk carian group. kat situ kita boleh pilih untuk join group yang mana satu kita nak. 
    • 0
  10. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    Saya dah check kat carousell. seller tu cakap dia boleh meet up dan cod di bangi. terbaik. banyak option lagi ada sebenarnya. 
    • 0
  11. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    ohh alright. macam mana kalau seller nak contact dengan saya and boleh tak protect gambar barangan yg saya nak jual so takada org boleh ambil dan guna?
    • 0
  12. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    awright thanks for info. saya akan cari kat sana. btw kalau macam saya sendiri nak jual barang saya kat sana boleh ke? mcm mana cara dia?
    • 0
  13. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    tapi nak hantar basikal tu kat bangi.. buat surprise anak buah
    jenis yang beginner je.. budak baru pandai naik basikal
    • 0
  14. meesuhaimee added a post in a topic Basikal budak   

    tak kisah, yang biasa kalau boleh. kat mana ada jual murah yaa selain kt kedai basikal? 
    • 0
  15. meesuhaimee added a topic in Hobbies & Living   

    Basikal budak
    Salam korang,
    ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 
    • 34 replies
    • 254 views