• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

meesuhaimee

Learning
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About meesuhaimee

  • Rank
    Ahli Baru

meesuhaimee's Activity

  1. meesuhaimee added a post in a topic Overhaul   

    Ada banyak syarat macam tu ke? macam saya cuma pakai yang servis center recommend. Sebab saya pun tak expert dalam masalh techinical kereta ni. Sekarang baru tahu ada syarat macam ni.
    • 0
  2. meesuhaimee added a post in a topic Online shopping Apss.   

    ade je yang lagi murah. bergantung pada seller la. ada seller yang sanggup tanggung shipping cost tu jadi buyer tak payah bayar shipping. ada seller yang pakai courier shipping service yang murah. benda tu pun buyer boleh kawtim dengan seller settle macam mana.
    • 0
  3. meesuhaimee added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Ye keh, tapj kalau nak selamat saya rasa lebih baik jangan beli dari internet, kena search banyak info lagi, kena tengok banyak comment dan review, basir masa saja. kalau terus beli kat stesen minyak dah jadi senang, tak payah risau apa lagi.
    • 0
  4. meesuhaimee added a post in a topic Online shopping Apss.   

    yup, blh terus pilih harga yg u layak bayar, lepas tu tgk seller mau jual dgn harga tu ke x
    iye la. apa yang susah. seller pun boleh negotiate dengan buyer untuk buat untung. kena pandai2 lah. pasar malam pun kalah. hahaha
    • 0
  5. meesuhaimee added a post in a topic Online shopping Apss.   

    ape2 barang pun ade, Carousell tu kebanyakannya jual benda 2nd hand
    tgk u tinggal kat east ke west m'sia, shipping fee nya biasa jer sama dgn web yg lain
    • 0
  6. meesuhaimee added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    jika bagitau kamu tak okay kamu dengar tak? beli di online sangat bahaya~ Nanti dapat minyak palsu, kereta kamu jadi lagi teruk... jangan suka hati nampak ada jual murah dah pergi shopping di sana, quality semua memang tak boleh pakai.
    • 0
  7. meesuhaimee added a post in a topic Minyak Hitam Supermarket   

    Mesti lah ada ajar, kalau tak ada macam mana kita nak buat daftar, pergi tanya pekerja stesen minyak ke? Nanti orang yang tak pandai pun kata refer website saja. Tapi free satu botol minyak enjin memang menarik saya. 
    • 0
  8. meesuhaimee added a post in a topic Online shopping Apss.   

    u pegi try guna lah then u tau
    website dia : https://my.carousell.com/?hl=en
    • 0
  9. meesuhaimee added a post in a topic Ade x sesiapa dpt link ni dlm emel??   

    Bernilai RM200,000. Aku pon tau emas best nie. Fikir pon dah gembira jgk. haha
    Ko kena ikut step yg dia tulis tu sign game nie. tak susah pon. guna telephone pon dah ok
    Aku dah join smalam hehe. x leh nak tunggu nak menangkan emas tu haha
    • 0
  10. meesuhaimee added a topic in Aktiviti   

    Ade x sesiapa dpt link ni dlm emel??
    Smlm aku dpt emel nie..Tentang kontest kuiz..
    Rasa nak main sbb hadiahnya emas eh...berharga..
    siape de dpt link ni?? ade join x??
    http:// http://m.thecube.my/pimsg/thecubehotdeals;jsessionid=768AABF552BCA9B2FC1EB20708E57AB2?p=50&e=8710914
    • 4 replies
    • 227 views
  11. meesuhaimee added a post in a topic Movie Terbaik Dalam 2015?   

    Okok.. Terima kasih ye !!
    Hehe..Cuma masih fikir nak gi MBO menonton wayang ape ni..hehe
    • 0
  12. meesuhaimee added a post in a topic Movie Terbaik Dalam 2015?   

    Huh?? Apa aktiviti XPAX ade?? Aku penggune XPAX tapi tak tau nie?
    • 0
  13. meesuhaimee added a post in a topic Movie Terbaik Dalam 2015?   

    Apa sal nak bazirkan wang eh?
    Download dari internet sudah lah
    • 0
  14. meesuhaimee added a post in a topic Yonder baru   

    Betol tu. Skrg pakai spotify kena byr jugak. Takpe nanti akan minta kawan saya yang guna xpax pergi cuba apps ni. Tengok apps tu bagus ke tak. Tq.
    • 0
  15. meesuhaimee added a post in a topic Yonder baru   

    Oh rupanya, alamak susah lah ni. Kena xpax atau celcom user baru boleh guna. Give up
    • 0