• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Moderator2

Members
  • Content count

    781
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About Moderator2

  • Rank
    Ahli Rajin

Profile Information

  • Gender Female
  • Interests Bilik Sewa untuk Lelaki di Paroi & Seremban 2 - Sewa 1+1 .Sila hubungi: En. Ramlan - 0169088627 (antara jam 3 ptg - 8 mlm) . Info lanjut - http://hotelseremban.com.nu

Recent Profile Visitors


5526 profile views

Moderator2's Activity

  1. Moderator2 added a post in a topic Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Putrajaya / KLang / Shah Alam / Online seluruh Malaysia (Kelantan, Sabah, Sarawak, Perlis, Terengganu, Penang, Pahang, Melaka, Johor, KL, Perak, Putrajaya, etc), Singapore, Brunei, Indonesia   

    Hello semua!Ok ini lah post yg I harap dpt membantu korang semua nak jawab muet.I know this is muet and its better if I write in english,tapi I rasa baik kita ckp BM jelah sbb senang lagi nak explain.Hehehehe
    Ok speaking dah habis kan?So let's tackle the remaining three
    READING
    Ok reading ni tak tricky.Seperti namanya sendiri reading ni maknanya kita kena faham setiap paragraph yang kita baca.My tip,baca sekali lalu setiap paragraph sebelum menjawab.Jangan tekun sgt baca sebab nak fahamkan ayat yang u tak berapa nak faham.Kalau baca terlalu tekun,u akan panik,and bila panik satu apa pun tak boleh nak jawab.So relax je.Bila dah baca,at least dpt gambaran paragraph tu pasal apa.Lepas dah baca,tgk soalan.Dari situ,carik la jawapan kat perenggan yg sepatutnya.
    Soalan-soalan dia selalunya akan ikut perenggan.Soalan pertama kat line ni,perenggan ni,soalan kedua pula kat line seterusnya dan begitulah sampai habis.SELALUNYA LAH.Tapi mmg mcm tu pun.
    Untuk true/false/not stated.Well true and false tu semua ok kan.Tapi bila false and not stated tu kita confuse.Well simple guys,kalau dlm paragraph tu tak sebut langsung pasal benda yg ditanya tu,mmg terang2 NOT STATED.False ni bila kita baca and kita tau salah,contohnya soalan tanya "1000 people died due to bird flu",tapi dalam paragraph ckp 500 org contohnya.So terang-terang false,kan?
    Ok lagi satu contoh dlm paragraph tulis "bird flu is the major cause of death in asian countries" dan soalan tanya "a cure has been found to cure bird flu in asian countries".Now benda ni bukan false,sbb paragraph tak ckp apa-apa pun pasal cure,tapi bird flu yg jadi cause of death.So untuk soalan mcm ni,kita jawab la not stated,sbb tak state pun kalau ada cure ke tak.Lain la kalau soalan tanya "bird flu gives little effect to the people in asia",ha yg ni kita boleh jawab false,sbb dah terang2 bird flu ni major cause of death.Nampak tak?
    Untuk soalan cari meaning pulak,well the best way is to read the line given again,and tgk for clues.Sebab I pernah try jawab,and I salah -__-.Mmg agak susah la.Tapi I guna cara mcm ni lah.Kalau tak,carik je yg u rasa paling logik dlm list jawapan yg dia kasi.Tapi selalunya akan dpt clue maksud dia apa melalui ayat tu.
    Lastly kalau dpt yg fill in the blanks tu,kalau tak sure mcm mana nak eja,or takut grammar salah,I syorkan tiru je balik ayat yg dah ada dlm paragraph tu bulat-bulat.I tak rasa diorang boleh ckp jawapan u tu salah.Walaupun nanti mcm tak ada space,tulis je.Kalau dah terlalu panjang jawapan dia,pendekkan la sikit.Tapi jgn la main potong2 ayat,try la summarize kan balik ayat tu dan gunakan kata penghubung yg sesuai.Nanti dlm writing I akan kasi link yg akan tunjukkan korang mcm mana nak gunakan basic grammar dgn betul.
    So inilah tips2 untuk reading.
    WRITING
    PART A:-
    Fahamkan graph/bar chart/pie whatever.Mesti tau apa soalan nak,dan apa info yang u boleh dpt melalui graph yg diberi.Selalunya soalan akan direct.Ok untuk part ni I kasi contoh la.Ini ikut pengalaman soalan yg I dpt masa buat muet dulu.
    Soalan yg I dpt pasal qualifications seeked in a job.And dia kasi list of the qualification that employers want and qualifications employees think employers want.So qualification nya sama,tapi ia di grade mengikut nombor yg berbeza.
    Untuk soalan ni,the first thing yg I buat is I list out ikut susunan qualification yg mana paling tinggi dan rendah mengikut employer dan employee.Lepas dah habis drafting,I tulis la ikut susunan mana yg paling tinggi employers nak,diikuti dgn kedua tinggi,sampai la habis dan begitulah untuk employees.And I rasa soalan ni,tak payah nak jawab satu-satu.Kumpulkan mana yg sama dan jawab terus.Macam yg I buat,I list kan side employer dulu,then I buat side employee sbb ada perbezaan pendapat antara kedua2 pihak tentang quality mana yg paling dikehendaki
    Contoh:
    (Intro)-The table given shows the list of qualifications that employers seek and what employees expect the employer would want.
    (Start first paragraph)-In the list of qualifications given in the table,it is seen that the highest quality that is wanted by an employer is hardwork,which is rated 1.This is followed by honesty which is rated 2,and team work is rated 3.It is also seen that experience is one of the skills most employers seek for,as it is rated fourth highest.Haa mcm tu la lebih kurang,see how I elaborated the sentences so dia tak jadi la mcm
    "The highest rated quality is bla.This is followed by bla.Next is bla."
    Kalau buat mcm ni,pendek sgt la karangan nya.Cuba elaborate sikit setiap point.
    Ok yg ini pulak untuk employees
    "However,on the employees side we can see that they feel the best quality is communicating skills,which is rated 2,followed by blablabla"
    Then untuk conclusion,I just tulis je apa yg I nampak kat table tu secara general.Kira summary la.
    Contoh:
    In conclusion,it can be seen from the table that the qualities that is wanted by employers differ with what is expected by the employees.This shows that there is a difference of opinion between both parties regarding each qualification.(yang ni tak nak tulis pun tak apa,I tulis nak tambah perisa).
    Seingat I la,I jawab mcm ni.
    Untuk part ni tak payah nak jawab panjang2 sgt kan ada limit patah perkataan.
    PART B:-
    Part ni agak senang kan,sbb yg ni kita bebas nak tulis apa2 aje.My tip,draft out apa yg kita nak tulis.Tak cukup masa pun,at least tulis je semua idea yg kita nak ckp dulu.Ini akan menyenangkan kita kan.And untuk part ni,sbb kita bebas nak tulis panjang2,maka akan berlaku bnyk masalah grammar.Nak ajar grammar terlalu panjang kat sini,so I kasi link ni,and this link is good sbb dia siap kasi contoh tulisan grammar yg salah.So part ni I tak nak elaborate bnyk la.Tapi seelok-eloknya untuk dpt band 4,kasi la enam perenggan.Satu pendahuluan,empat isi dan satu penutup.Yes at least 4 isi ye.
    The link:http://www.rong-chang.com/grammar/auxiliaries.htm(u guys boleh tekan back and tgk list2 yg lain)
    LISTENING
    Ramai gak yg kantoi kat listening,and I faham sbb listening ni CONFUSING.Dan tambah pulak dpt speaker yg keluarkan bunyi background je lebih,suara org tu tak dgr langsung.Lagilah.
    My tip untuk listening ni,baca soalan yg u dpt dulu.Then dgr betul2 apa yg org tu ckp.Kalau I,I cheating sikit.I takde nak tunggu sampai dia kasi time nak jawab tu.Masa org tu tgh bercakap,masa tu la I tulis apa yg jawapan nak.So the best way is to read the question and dgr je keseluruhan recording tu sbb semuanya penting.And untuk listening ni,make sure u tak distracted,sbb ia memerlukan focus yg penuh.Kalau kita menjeling2 org kat sebelah sambil mendengar,otak kita takkan dpt la nak tangkap apa yg org tu ckp.Lepas tu mula la buat muka toya sambil ckp HA?HA?
    Satu lagi pasal listening ni,ramai dari korang yg buat mistake homonyms.Apa benda ni?Well homonyms ni is bila kita confuse bila dgr perkataan yg sama bunyi,tapi LAIN MAKSUD.Pls be careful!Salah ni,salah la semua.
    Contoh:
    BARE and BEAR
    BLEW and BLUE
    Bunyi sama,tapi maksud lain kan?
    Dan juga ejaan.Well untuk ni mcm mana I nak tolong,soalan dia I tak tau.The best way is to make sure u baca balik jawapan u and tgk ejaan tu betul ke tak.Selalunya lah,recording listening ni takde kasi ayat2 yg kita tak pernah dgr,selalunya perkataan common la jugak.So nak prepare listening ni,bnyk2 la baca surat khabar english,so anda akan familiar dgn perkataan2 yg ada.
    Oh lupa,grammar jugak kalau boleh tolong check.Tapi soalan listening slalu nya mintak 5 perkataan maximum kan,so u guys tulis je balik apa yg u dgr
    Contoh:
    Soalan tanya:What was Aini doing when she got robbed by the men?
    Jawapan:Aini was reading a book.
    And pls make sure jawapan u LOGIK.
    Contoh,org tu tgh ckp pasal kebakaran.So kalau nak tulis jawapan,tulis la "he blew off the fire",and bukan" he blue of the fire".Kan dah tak logik letak blue tu.
    Or
    "I will accept this payment",bukannya "I will except this paymentt".Kan salah.
    So basically mcm tu jela.Hehehehe

    OK,I rasa ini jelah tips2 yg I boleh kasi untuk exam muet nanti.I doakan yg terbaik untuk semua,semoga u all akan mendapat Band 4 dgn jayanya.Feel free to ask me anything in case u rasa apa yg I tulis ni tak mencukupi.Thanks for reading and good luck.You'll get Band 4 and above,Insya Allah
    *Ini semua adalah hasil tulisan I,Ellena Razif ye.Ada copyright.Penat tulis u ols!Hahahaha

    ...Tuisyen MUET @ KLang / Shah Alam / Putrajaya / Seremban >>  http://www.MyCambridge.blogspot.My
    • 0
  2. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 15/10/2018

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 978 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan KELANTAN
    Nama Pelanggan Tuisyen:  Husna
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Kimia SPM TINGK.5
    Kawasan : SK PANGKAL MELERET,18500 MACHANG
    Pada hari: JUMAAT/SABTU

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 978 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 977 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen: Rezuan
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): mathematics, science,  (Tingkatan 4)
    Kawasan : Kerteh 5, Ketengah Jaya, 23300 Dungun
    Pada hari: Hujung minggu (Jumaat & Sabtu)
    - Waktu tuisyen (Time) : 9.00 am - 11.00 am

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 977 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 976 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kuala Lumpur
    Nama Pelanggan Tuisyen: Marikan
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Maths, darjah 5 Student
    Kawasan : Condo, Taman Melati, Setapak                                                                            
    Pada hari: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
    - Waktu tuisyen (Time): 8:00 pm - 10:00 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 976 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 975 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: faiz
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): biology form 5
    Kawasan :  cahaya spk, shah alam
    Pada hari: monday to thursday
    - Time: 8.30 pm - 10.30 pm

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 975 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 974 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen: wan nor
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): mathematics dan bahasa melayu spm
    Kawasan : flat hiliran, 21000 kuala Terengganu
    Pada hari: boleh dibincangkan

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 974 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 973 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan N.Sembilan
    Nama Pelanggan Tuisyen:  Amyniena
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Matematik Form 5
    Kawasan :  Taman Nilai Perdana 71800 Nilai N.S
    Pada hari: Isnin
    Masa     : 8.30 – 10.30 mlm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 973 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  3. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 24/9/2018

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION ONLINE/WHATSAPP 958 - Untuk DiReserve Oleh Tutor ONLINE/WHATSAPP !
    INFO PELANGGAN TUISYEN:
    Nama Pelanggan Tuisyen: Airisyah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Sains, Matematik, Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia
    Kawasan: TUISYEN ONLINE/WHATSAPP ( Skype ) -  Untuk DiReserve Oleh TUTOR SELURUH NEGARA
    Pada hari: Hari Biasa
    - Waktu tuisyen (Time): 3-6 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID , Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition ONLINE/WHATSAPP 958  - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.

    *Rujuk emel autoresponse yg diterima, utk cara naik taraf ke Tutor ONLINE/WHATSAPP
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 957 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen:  Noorul
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Matematik
    Kawasan : Jalan Amanat U2/45B, TTDI Jaya, Seksyen U2, Shah Alam
    Pada hari: every Saturday & Sunday
    - Time: 8:00 pm - 10:00 pm

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 957 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 956 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perak
    Nama Pelanggan Tuisyen: Mohammad
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): tuisyen Arab (UPSR)
    Kawasan : Pantai Remis
    Pada hari:  Jumaat / Sabtu
    Waktu Mengajar Tuisyen : petang
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 956 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 955 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Melaka
    Nama Pelanggan Tuisyen: tasha
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  bahasa Arab
    Kawasan : Taman Bertam Jaya, cheng
    Pada hari: Hujung minggu/Pagi
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 955 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 954 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perlis
    Nama Pelanggan Tuisyen: Amriyus
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Bahasa Melayu ( Tingkatan 3)
    Kawasan : Kg. Gunong Medan, Utan Aji, Kangar
    Pada hari: Hujung minggu & hari biasa.
    Waktu Tuisyen    :  Jam 10am ( Boleh jg ikut jadual tuan)
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 954 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 953 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Putrajaya
    Nama Pelanggan Tuisyen:  MUHD
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Matematik for UPSR
    Kawasan : P14E2,PRESINT 14,62050
    Pada hari: HARI BIASA ISNIN DAN RABU
    - Waktu tuisyen (Time): 8.30 PM - 10.30 PM
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 953 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 952 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan pulau pinang
    Nama Pelanggan Tuisyen: AIDA
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): MUET
    Kawasan : berek polis ayer itam farlim 11500 lebuh thean teik
    Pada hari: pengajar tetapkan

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 952 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  4. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 21/9/18

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     

    //////////////////////// - PELAJAR ONLINE/WHATSAPP 753 - Untuk DiReserve Oleh GURU QURAN ONLINE/WHATSAPP !
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Diyana
    Kategori : Kanak-kanak
    Kawasan: BELAJAR ONLINE/WHATSAPP ( Whatsapp ) -  Untuk DiReserve Oleh GURU QURAN SELURUH NEGARA
    Pada hari  : hujung minggu
    - Waktu pengajian (Time): 10 - 11
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam, dalam Ringgit / SGD / BND)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR ONLINE/WHATSAPP NO. 753 " selewat-lewatnya Ahad ini.

    *HANYA GURU QURAN YANG TELAH MENAIKTARAF BOLEH MEMBUAT RESERVE UNTUK PELAJAR ONLINE/WHATSAPP,
    ( Rujuk emel autoresponse yg diterima, utk cara naik taraf ke GURU QURAN ONLINE/WHATSAPP )
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 752 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Arisya
    Kategori : Kanak-Kanak
    Kawasan :  Jalan 9/10C, Seksyen 9,43650 Bandar Baru Bangi
    Pada hari  : Selasa dan Khamis petang
     - Waktu pengajian (Time): 4.00 pm - 5.30 pm)

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 752 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 751 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Sabah
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Felurinah
    Kategori : Keluarga
    Kawasan : Kg Kauluan , peti surat 358, 89308 Ranau
    Pada hari  : hujung minggu
    Waktu  pengajian : 9.00am  hingga 11am

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 751 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  5. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - SEPT 20th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1929 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Alice Kent
    Language: Japanese>English
    Pages : review the company's website content
    Deadline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1929 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1928 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  PHOENIX  LTD
    Language: Chinese>English
    Pages :  not mention
    Deadline : ASAP
    Field :   Literature

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1928 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1927 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Cherry yan
    Language:  Japanese>Chinese
    Pages :  not mention
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1927 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1926 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Mahesh Singh
    Language:  English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages :  not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Business Marketing

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1926 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1925 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Prof Lingva
    Language:   English>Russian
    Pages :  not mention
    Deadline : ASAP
    Field :  Agriculture

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1925 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1924 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Marina Dolzhikova
    Language: English>Malay
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field :   Banking and Financial

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1924 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1923 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  You REN
    Language:  Arabic>English (English – United States)
    Pages : 50 000 new words
    Deadline : ASAP
    Field :  legal

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1923 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     

    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  6. Moderator2 added a post in a topic Kelas Forex Teknik 100 PiPS (RM69!) Sambil bercuti ke Kundasang,Gold Coast,Legoland,Cameron Highland,Desaru, etc   

    Jika saya cakap yang forex trading dapat jana 5% setiap bulan secara minimum, adakah anda berminat? Ya! Memang hanya 5%. Biar betul?
    Rata-rata yang mendengar pernyataan dari saya ini, tarik muka apabila dengar banyak ini saja yang boleh buat dengan trade forex dan CFD. “Sikitnyaaa….”
    Memang sikit. Sebab kalau anda nak lebih daripada itu, anda akan berisiko kehilangan kesemua modal trading.
    Kenapa saya kata begini?
    Mentaliti 5% ini saya rasa perlu terapkan kepada semua trader baru, yang baru nak mula trade forex. Agar ramai sedar yang ni bukan cara untuk kaya cepat.
    Ramai yang ingin trade forex, sebab nak tambah side income atau duit lebih secara radikal. Bagi mereka, jalan ini jalan untuk kaya, cara untuk dapatkan cash money. Salah sama sekali.
    Anda perlu samakan forex trading dengan instrument investment yang lain juga. Keep it professional.
    Pada permulaan 1-2 tahun trading, kalau anda boleh jana 5% setiap bulan sudah cukup bagus. Nanti apabila dah biasa, lama kelamaan saya yakin anda baru boleh jana lebih daripada itu.
    Trade forex ni sebenarnya anda boleh gunakan sebagai tools untuk kembangkan portfolio saving anda.
    Anda mungkin ada asset/saving (positive cashflow) dalam instrument berikut.
    ASB
    Emas
    Hartanah (mungkin rumah sewa dsb)
    Anda boleh tambah 1 lagi, iaitu forex trading.
    Ok, tapi dengan 5% ni macam mana nak jadi RM18K?
    Income daripada gaji mungkin ramai dah buat saving dan sebagainya. Yang ini jangan kacau, mungkin masuk ASB ataupun mana-mana tempat yang kurang berisiko seperti yang lain.
    Anda perlu cari income tambahan untuk anda ada portfolio forex trading anda.

    Katakan anda ada saving, lebihan dari bisnes online, atau dropship yang boleh diletakkan sekitar RM1000. (sekitar USD240). Memang nilai ni kena cari duit lebih, jangan kacau gaji anda.
    Dengan compound interest 5% sebulan, anda akan mendapat sekitar RM800 untung bersih. Amount sebegini bagus dan ideal untuk bayar roadtax, jadikan duit raya, atau apa-apa event anually.
    Jadi dengan lebihan ini, anda boleh jadikan portfolio forex trading anda untuk extra income ringankan beban begitu.
    Atau nak lebih bagus, jangan usik. Tetapi teruskan. Slow and steady.
    Walaupun slow dan steady, janji ia tak hangus.
    Adakah anda tahu dengan 5% compound bulanan terhadap RM1000, anda boleh mendapat RM18,679 selepas 5 tahun. Adakah ini cukup baik untuk portfolio saving anda?
    Ramai yang tidak nampak forex trading ini secara long term game, sebab itu mereka masih terjerat dan rugi modal trading mereka. Sebab mereka tak sabar dan tiada target.
    Kalau anda masuk bidang ini dengan mentaliti yang betul, target yang betul serta bersabar. Anda boleh berjaya.
    Saya ada dua pesanan untuk TRADER BARU dan TRADER LAMA.
    UNTUK TRADER BARU,
    Anda perlu tahu juga untuk jana 5% sebulan secara tetap, dan nak compound lagi bukanlah juga idea yang senang. Atas kertas mungkin nampak mudah. Anda perlu belajar betul-betul bidang ini, dan ambil sedikit masa untuk cuba konsisten seperti di atas.
    Saya cadangkan anda boleh cuba dahulu dengan trade Modal Free 50 Dollar – KLIK SINI untuk dapatkannya >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX
    UNTUK TRADER LAMA,
    Yang sudah bertahun-tahun lama, menjadi pendeposit tegar itu, saya cadangkan inilah masanya anda mulakan kembali. Mula baru. Start balik, fresh!
    5% sahaja, kamon!!. Anda rasa anda boleh buat? Itu dah bagus, tapi jangan lupa satu bab. Iaitu saya cadangkan anda buka akaun baru untuk mula baru, dan pilih sebuah broker yang betul-betul kukuh, untuk guna long term untuk mula perjalanan trading anda dari RM1000 ke RM18K dalam masa 5 tahun perlukan broker yang tak banyak songeh untuk bayar. Saya cadangkan anda buka akaun dengan broker cadangan saya ini – KLIK SINI >>  >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX
     
    • 0
  7. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 17/9/2018

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 952 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan pulau pinang
    Nama Pelanggan Tuisyen: AIDA
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): MUET
    Kawasan : berek polis ayer itam farlim 11500 lebuh thean teik
    Pada hari: pengajar tetapkan

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 952 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 951 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: NUR / siti
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): english spm
    Kawasan : kota kemuning seksyen 30
    Pada hari: boleh bincang

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 951 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 950 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Johor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Qhui
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): PMR : Bahasa Melayu , Matematik, Geografi
    SPM : Prinsip Perakaunan , Matematik, Ekonomi Asas
    Kawasan : Batu Pahat
    Pada hari: ikut guru
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 950 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 949 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan TERENGGANU
    Nama Pelanggan Tuisyen: ZAKARIA
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  UPSR- MATH
    Kawasan : KAMPUNG TANJUNG, BATU RAKIT (40 min dari chalok), 21020 KUALA TERENGGANU
    Pada hari: EVERY FRIDAY & SATURDAY
    0900 AM TO 1000 AM.
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 949 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 948 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Negeri Sembilan
    Nama Pelanggan Tuisyen:  NORAIN
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Matematik for SPM
    Kawasan : Felda Raja Alias Satu (1) Bandar Seri Jempol
    Pada hari: hari biasa
    - Waktu tuisyen (Time): pagi
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 948 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  8. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - AUGUST 30th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST PROOFREAD JOB 1903 - Online ( INTERNATIONAL )
    PROOFREAD JOB INFO:

    Client Name:  Najla
    Task:   thesis English proofread
    Pages :  28000 words
    Dateline : ASAP
    Field :   general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Proofread Job 1903 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1902 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Евгения Сугатова
    Language:   English>Russian
    Pages :  translate manuals
    Dateline : ASAP
    Field : Electrical Engineering, Engineering

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1902 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1901 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Ekaterina Sadikova
    Language:  Russian>Lithuanian
    Pages :  not mention
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1901 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1900 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Prithvi Jain
    Language: English>Arabic
    Pages :  translate TV show subtitles
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1900 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1899 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Mohammed Al harby
    Language: English to Arabic, French, German and Italian
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1899 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1898 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Nishit Shah
    Language: English>Chinese (Chinese (Simplified))
    Pages : 1200 pages for regular client, who is one of the largest Pharmaceutical company in India
    Dateline : ASAP
    Field :  Pharmacology

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1898 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1897 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Olga Kazarceva
    Language:  English>Japanese
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : Computer and Information Sciences

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1897 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1896 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Tarun
    Language:     English>French (French – France)
        English>German (German – Germany)
        English>Tagalog
        English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages : approx 10000 words
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1896 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  9. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 27/8/2018

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 937 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perlis
    Nama Pelanggan Tuisyen: farizal
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Bahasa Melayu ( Tingkatan 3)
    Kawasan :  Kg. Gunong Medan, Utan Aji, Kangar
    Pada hari: Boleh jg ikut jadual tutor

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 937 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 936 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Penang
    Nama Pelanggan Tuisyen: sugina
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): mats primary school
    Kawasan :  taman impian 14000 alma bukit mertajam
    Pada hari: ever saturday
    - Waktu tuisyen (Time): 2.30pm-4.30 pm

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 936 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 935 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen:  Zukifli
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Mathematics (UPSR)
    Kawasan :  shah alam
    Pada hari: ikut guru
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 935 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 934 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Putrajaya
    Nama Pelanggan Tuisyen: Ardzlina
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Matematik Tahun-6 UPSR
    Kawasan : Presint 9 Putrajaya
    Pada hari: Weekend (Sat/Sun - Morning) 8-10 am / afternoon 3-5 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 934 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 933 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen:  Akmar
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Subjek UPSR Darjah 6 (Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris)
    Kawasan : Jalan Helang 2 Taman Murni Perdana Paka 23100
    Pada hari: Ahad, Isnin, Selasa dan Rabu setiap minggu
    - Waktu tuisyen (Time): 830 malam - 1030 malam
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 933 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 932 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor

    Nama Pelanggan Tuisyen:  WAATi
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): MATHS  UPSR
    Kawasan :  JALAN NURI 7/14, SEK 7, KOTA DAMANSARA,47810 P.JAYA (30 min dari taman subang perdana)
    Pada hari: PILIH 1 hari ANTARA ISNIN - JUMAAT ( SEBELAH PETANG )
    - Waktu tuisyen : antara 3.00 ptg - 6.00 ptg
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 932 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 931 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen:  aida
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Maths Form 5
    Kawasan : Jalan Suadamai 7/1, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras
    Pada hari: ikut guru
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 931 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 930 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Pahang
    Nama Pelanggan Tuisyen:  IZAH
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  tuisyen MELAYU (FORM 4 & FORM 5)
    Kawasan :  KAMPUNG GENTING, JALAN LIPIS-BENTA, KUALA LIPIS
    Pada hari: EVERY SUNDAY
    8.00AM - 11.00AM

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 930 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  10. Moderator2 added a post in a topic Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Putrajaya / KLang / Shah Alam / Online seluruh Malaysia (Kelantan, Sabah, Sarawak, Perlis, Terengganu, Penang, Pahang, Melaka, Johor, KL, Perak, Putrajaya, etc), Singapore, Brunei, Indonesia   

     Budak Kampung Ini Kongsi 9 Cara Belajar Bahasa Inggeris
    Hari ini, bahasa Inggeris merupakan bahasa perantara yang penting dalam kehidupan kita. Cuba tengok sekeliling kita, majoriti semuanya memiliki telefon bimbit dan komputer.
    Bukankan peralatan teknologi ini menggunakan bahasa Inggeris?
    Tambahan pula pelajar-pelajar. Sejak di bangku sekolah lagi perlu mendalami bahasa Inggeris dengan baik. Lagi pula subjek Sains dan Matematik turut menggunakan bahasa Inggeris.
    Ternyata, penggunaan bahasa Inggeris memang penting dalam kehidupan harian kita sekarang. Jadi di sini kami mahu kongsikan bagaimana seorang budak kampung ini belajar bahasa inggeris sehinggakan membawa beliau ke peringkat yang lebih tinggi.
    BUDAK KAMPUNG BELAJAR BAHASA INGGERIS
    Sekitar Darjah 2 dulu, baru dapat keputusan peperiksaan pertengahan tahun. Saya dapat Nombor 1 dalam kelas, tetapi hanya dapat B dalam Bahasa Inggeris. Saya bersekolah di Sekolah Kebangsaan Semut Api, sebuah sekolah rendah di Pantai Cahaya Bulan (PCB), Kota Bharu, Kelantan.
    Saya ‘ada rasa nak marahkan’ guru ketika itu kerana telah beri homework yang sangat banyak bagi subjek Bahasa Inggeris, sedangkan minggu depan cuti sekolah bermula. Sepatutnya cuti tak perlulah banyak homework. Dahlah payah nak belajar English.
    Tamat sesi sekolah, saya berbasikal bersama kawan-kawan, mahu pulang ke rumah. Tahun itu tahun 1995, kawasan PCB ini adalah kawasan peranginan tersohor yang dikunjungi ramai pelancong, termasuklah orang putih. Selain pantainya yang indah, perusahaan batik, songket dan makanan laut amat popular dan menjadi tarikan utama. Tengah hari itu ada kelibat sepasang orang putih sedang berjalan di bahu jalan dari perhentian bas menuju ke kawasan pantai. Sekolah terletak di tengah antara dua tempat ini.
    Lelaki mat salleh itu tiba-tiba melambai-lambai ke arah kami berempat. Gayanya macam mahu kami berhenti. Saya berdebar-debar. Kalau dia suruh ‘speaking’ memang nayalah, kami semua tak reti nak cakap Inggeris.
        “Hi, guys. I am Allan and this is my girlfriend, Jennifer. We come from Australia…..” saya tidak dapat mendengar dengan jelas kata-katanya. Dia bercakap dengan seorang kawan saya.
        “We missed our bus but ……. Beach resort,” tak jelas apa yang ditanya.
    Saya perlahan-lahan mendekati mereka. Habis si lelaki ini bercakap, semua orang diam. Senyap tanpa suara.
    Tiba-tiba seorang kawan saya mencuit bahu saya, “Weh, mung jawablah (Kau jawablah). Kecek ore putih (cakap dalam Bahasa Inggeris). Dio oyak gapo pung aku tok tahu (Dia cakap apa pun aku tak tahu).”
    Saya pun tak reti nak cakap, kawan-kawan lain lagilah tak tahu. Masa tu, saya dapat B dalam Bahasa Inggeris, kawan-kawan lain dapat C, ada yang tak lulus pun.
    Mungkin si lelaki ini memahami keadaan kami, dia bertanya, “I thought you learn English in school. Can you speak in English at all?”
    Masa itu saya dok mengagak-agak, dia nak ke ‘beach’ iaitu kawasan pantai. Beach Resort. Agak-agak, di kawasan pantailah kot.
    “Go there!” saya memberi jawapan, sambil tangan menunjuk ke arah pantai. “You see …. school? Beach …. there,” sambung saya sambil tangan dok buat gaya menunjuk ke arah pantai. Tergagap-gagap macam orang tak pernah bercakap. Takut-takut macam tengah bercakap dengan raksasa.
    Saat itu saya menangis malu. Menitis air mata. Entah kenapa hati saya terusik hebat. Saya rasa dijentik.
        “Kenapa aku bersekolah dan belajar Inggeris tetapi aku tidak reti bercakap menggunakannya?” hati bertanya-tanya sendiri. Mempersoalkan diri sendiri.
    Cerita yang lebih kurang sama berulang beberapa kali. Ada di kawasan pantai, di kedai makan, di kedai batik dan di sekolah. Ramai pelancong berBahasa Inggeris yang datang ke PCB ini. Setiap kali ditegur itulah buat saya rasa malu kerana tak mampu nak menjawab dengan ayat penuh. Rasa malu besar inilah salah satu pencetus kenapa saya MULA SERIUS belajar Bahasa Inggeris.....
    ....
    baca lebih lanjut di >> http://mycambridge.blogspot.com/2018/08/budak-kampung-ini-kongsi-9-cara-belajar.html
    • 0
  11. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 17/8/18

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 737 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Singapura
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar :  shikin
    Kategori : 1 Dewasa & 4 Kanak Kanak
    Kawasan :  Singapura
    Pada hari  : boleh bincang

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 737 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 736 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Melaka
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Kalsum
    Kategori : Keluarga
    Kawasan :  Jalan PPP 7, Taman Permatang Pasir Permai,  Alai
    Pada hari  :  isnin dan        selasa
    - Waktu pengajian : 08.00 pm -10.00 pm

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 736 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 735 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Kedah
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Azhar
    Kategori : warga emas
    Kawasan : persiaran amanjaya 4, bandar amanjaya, sg petani,
    Pada hari  : 1jam pagi. 4 kali seminggu

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 735 " selewat-lewatnya Ahad ini.

    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 734 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan KL / Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : noorrsuhaila
    Kategori : Anak berumur 9 dan 13
    Kawasan : SU1C taman sering ukay
    Pada hari  : selasa dan jumaat pukul 8.30pm

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 734 " selewat-lewatnya Ahad ini.

    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  12. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - AUGUST 16th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1895 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Lois
    Language:  Eng -> Tamil
    Pages :  15,229 words
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1895 " no later than today.
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1894 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Asia Resource
    Language:   English>Malay
        Malay>English
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1894" no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1893 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Darren Meng
    Language:  English (Malaysia) >Arabic (Arabic – UAE)
    Pages : words is estimated at around 20,000
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1893 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1892 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  mohamed
    Language:    Russian>English
    Pages :   9 pages (PDF) - each page has around 200 - 300 words (estimate)
    Dateline : ASAP
    Field :   Law and Legal

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1892 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1891 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Michal Shinitzky
    Language:   English>Russian
    Pages : website
    Dateline : ASAP
    Field : Computer Games and Gambling, Electronic Games, Games of Chance, Finance

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1891 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1890 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  LLC Professor
    Language:  English>Russian
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1890 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1889 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Tarun
    Language:  English>Chinese (Chinese (Simplified))
    Pages : Every month there are more than 1500 pages to be translated and project will continue for a year
    Dateline : ASAP
    Field :  Pharmacology

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1889 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1888 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Takuya Fujiwara
    Language:  Japanese>English
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1888 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1887 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Isabella Hernandez
    Language:     German>English (English – United States)
        German>English (English – United Kingdom)
    Pages :  translate employment reference letters (approx 2k-3k source words
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1887 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     

    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  13. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 13/8/2018

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 929 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Melaka
    Nama Pelanggan Tuisyen: Ernitasha
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  bahasa Arab
    Kawasan :  Taman Bertam Jaya, cheng
    Pada hari: Hujung minggu/Pagi

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 929 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 928 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Negeri Sembilan
    Nama Pelanggan Tuisyen: che mohamad hafis
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  tuisyen Inggeris
    Kawasan : jalan tps 4 senawang business park 70450
    Pada hari: hujung minngu
    - Waktu pengajian (Time):5.00 pm- 7.00 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 928 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 927 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan JOHOR
    Nama Pelanggan Tuisyen: Abu
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Matematik darjah 3 dan 4
    Kawasan : JALAN BERINGGIN2, TAMAN DESARU UTAMA , BANDAR PENAWAR,
    Pada hari: JUMAAT, SABTU
    - Waktu tuisyen (Time): 8.30 pm - 10.30 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 927 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 926 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen:   Hazirah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  UPSR-tuisyen Melayu (tahun 4, 5, 6)
    Kawasan : Kg Pak Da Malik, 22000 Jertih, Besut
    Pada hari: sabtu dan ahad (10pagi-12 tengah hari)
                isnin dan jumaat (3ptg-6ptg)

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 926 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
     

    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  14. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 10/8/18

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 733 - Untuk di Reserve oleh Guru Quran kawasan Kuala Lumpur
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Anum
    Kategori : Dewasa Wanita
    Kawasan : Datok Keramat
    Pada hari  : Isnin, Rabu, Jumaat
    Waktu pengajian : 9.00 malam - 10.00 malam
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam, dalam Ringgit / SGD / BND)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 733 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 732 - Untuk DiReserve Oleh Guru Quran Kawasan Kuala Lumpur
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Jamaluddin
    Kategori :  Kanak-kanak perempuan
    Kawasan :  Seksyen 1, Bandar Baru Wangsa Maju
    Pada hari  : Hari biasa - Khamis
    Waktu pengajian (Time) : 8.30pm - 9.30pm

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 732 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     

    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  15. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - AUGUST 9th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1886 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Nurul Azwana
    Language:  English - Malay
    Pages : 10 pages
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1886 " no later than today.
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1885 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Lois
    Language:  Eng -> Tamil
    Pages : 15,229 words
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1885 " no later than today.
     

    //////////////////////// - LATEST PROOFREADING JOB 1884 - Online ( INTERNATIONAL )
    PROOFREADING JOB INFO:

    Client Name: Asia Resource
    Language:      English>Malay
        Malay>English
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Proofreading Job 1884 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1883 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Bayville Languages
    Language:  English>Spanish
    Pages:   not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1883 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1882 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Hagar Mohamed
    Language:       Arabic>Chinese
        Arabic>Swedish
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1882 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1881 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Joanna Lv
    Language:       Chinese>Chinese (Chinese – Taiwan)
        Chinese>Thai
        Chinese>Indonesian
        Chinese>Malay
    Word count:  translate Game & App
    Dateline : ASAP
    Field : Computer and Information

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1881 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1880 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Marina Dolzhikova
    Language:     English>Chinese
    Pages :  not mention
    Dateline : ASAP
    Field : Health

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1880 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1879 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Vargas
    Language:   German>English & Russian>English
    Pages :  3000 responses survey comments
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1879 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0