• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

wira4ce

Members
  • Content count

    394
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About wira4ce

  • Rank
    Ahli
  • Birthday 01/21/07

wira4ce's Activity

  1. wira4ce added a post in a topic apa cerita skang forum.putera   

    itulah, tak serancak dulu. ni pun baru timbul balik. orang2 lamo berhijrah ke facebook kot? haha
    • 0
  2. wira4ce added a post in a topic Dual boot Win 10 dan Android 7.1.1 iso   

    w,salam,
    try yg ni tuan...katanya easy, tapi tak tau la jadi ke tidak. harap membantu
    • 0
  3. wira4ce added a post in a topic Macamana Nak Tukar Domain Kat Cpanel ?   

    berfungsi, kadang masuk bulk, biase la tu, lagi pun aku baru tukar server hosting dari yg lame ke baru. huhu. addon tak best. park domain jerk , contoh, www.wira4ce.com n www.wira4ce.net , pomot2 hahaha.
     
    tak gak, aku rase cpanel tetap best. cuma slack hoster ko tu le, limitkan subdomain. subdomain pun berkire ke, bagi je la unlimited .
     
    cpanel pun leh tukar, tapi nak tukar kena pm reseller @ admin la, melainkan ko account reseller, memang boleh tukar domain tu. login lalu port 2086, ntuk reseller @ admin whm, kalau 2082 tu user nyer panel.
     
    pst : oit ape2hal pm je, nanti orang komplain kuar tajok. thanks
    • 0