• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

parangjiwa_1

Members
  • Content count

    115
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

1 Normal

About parangjiwa_1

  • Rank
    Ahli

parangjiwa_1's Activity

  1. parangjiwa_1 added a post in a topic Dual boot Win 10 dan Android 7.1.1 iso   

    sorry all...work in progress..harap maklum..
    • 0
  2. parangjiwa_1 added a post in a topic Dual boot Win 10 dan Android 7.1.1 iso   

    ok...saya akan cuba dahulu. terima kasih kerana reply. 
     
    opp...lupa nk bagtau... EUFI PC saya yg versi baru tu...yg graphical tu...bab Disable Secure Boot tu mmg lain dari yg lain caranya...saya dah try yg tu...hmmm....takpa2. saya install yg 7.1.2 dulu...nnt saya update. Terima kasih lagi.
    • 0
  3. parangjiwa_1 added a topic in Windows   

    Dual boot Win 10 dan Android 7.1.1 iso
    Assalamualaikum and hello all.
    Saya nak cuba buat dual boot win 10 dan android 7.1.1 iso kat PC saya Asus VivoMini UN45H tapi tak dapat2... huhuhuh
    Kalau zaman2 BIOS biasa2 mmg mudah sahaja. Asus VivoMini UN45H tu EUFI...
    Ya mg ada workaround utk Disable Secure Boot dalam EUFI lah, disable fast startup dalam Windows la...but still tak jadi. 
    Win 10 mmg dah ada. Android 7.1.1 iso tu pun dah bleh install. tapi bila boot pc...dia tak detect partition yg ada OS Android 7.1.1 tu walaupun saya dh cuba buat gua EasyBCD....EasyEUFI pulak tak dapat yg full version punya....
    Semasa saya install android 7.1.1 tu saya dh ikut step betul dah utk install GRUB Loader....
    Please advice and help. Thank you.  
    • 3 replies
    • 78 views
  4. parangjiwa_1 added a topic in Borak-Borak Android   

    Android TV Box
    Assalamualaikum and hello all.
     
    Umum tahu mengenai fenomena android TV Box yg mana kita boleh stream movies dan tv....Ok, kita tolak tepi dulu bab "uhuk2" dan "ehem2"...Beberapa persoalan saya ialah:
     
    1)  Apakah minimum specs utk sesebuah android tv box? Katakan saya mahu tgk tv, movie, DLNA, Wifi-direct, etc...
    2)  Katakan saya sudah mempunyai sebuah android tv box yang cukup bagus, apa pula minimum requirement utk speed internet? Saya sekarang menggunakan Streamyx 8Mbps (Unifi takder coverage di kawasan rumah saya huhhuuhuh) dan saya mmg bercadang utk connect my android tv box menggunakan LAN cable. Adakah saya akan dapat kualiti streaming tv dan movie HD yg bagus dan tidak ada lagging?
    3)  Jika pada masa yang sama saya sdg layan tv/movie menggunakan android tv box saya dan ada beberapa user (tak kira wifi atau LAN) juga sdg layan tenet dari router yang sama...Bagaimana utk mengurangkan kesesakan bandwith (jika ada)? Perlukah saya tukar ke modem/router yang jenis baru yg guna wifi AC ada 3 antenna tu?
     
    Please advice. TQ all  
     
     
     
    • 0 replies
    • 127 views