• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Help_Desk

Members
  • Content count

    56
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About Help_Desk

  • Rank
    Ahli

Profile Information

  • Gender Male
  • Location SLC, KUL, MY.

Contact Methods

Previous Fields

  • Nama lain Helpdesk

Help_Desk's Activity

  1. Help_Desk added a post in a topic problem switch or cable?   

    Biasanya tak de masalah Connector RJ45 tu .. Tapi macam mana pun hati2 bila clamp RJ45 tu.. Jangan salah Pin Assigment .. Ada setengah kes switch ke switch memerlukan cable jenis cross tapi kebarangkalian je sbb switch sekarang pakai mode auto MDI/MDIX..
    • 0
  2. Help_Desk added a post in a topic Hp Yes 4G   

    Yes 4G guna TD LTE Band 2300 Mhz aka B38 Kalau x silap.. mmg x banyak phone yg support ni tapi tgk je kat website Yes 4G ..
    • 0